04 Μάι 2024
READING

Τα KFC σύντομα θα σερβίρουν vegan τηγανητό κοτόπουλο

2 MIN READ

Τα KFC σύντομα θα σερβίρουν vegan τηγανητό κοτόπουλο

Τα KFC σύντομα θα σερβίρουν vegan τηγανητό κοτόπουλο
1 MIN READ
03 Μάι 2024

Η KFC θα ξεκινήσει τη δοκιμή vegan τηγανητών κοτόπουλων από την Beyond Meat σε εστιατόριο της Ατλάντας.

Η δοκιμή καθιστά την KFC την πρώτη εθνική αλυσίδα fast food των Η.Π.Α. που θα εισαγάγει ένα προιόν “φυτικού chicken”, νικώντας τις Popeyes και Chick-fil-A.

Το Beyond Fried Chicken θα μαγειρεύεται στις ίδιες φριτέζες με το κοτόπουλο, το οποίο μπορεί να μην ακολουθήσει αυστηρές χορτοφαγικές ή vegan δίαιτες.

Η αλυσίδα είπε ότι απευθύνεται σε πελάτες ευέλικτους, ανθρώπους που προσπαθούν να μειώσουν την πρόσληψη κρέατος.

Η KFC μιλάει εδώ και μήνες για το vegan τηγανητό κοτόπουλο. Ο Kevin Hochman, ο οποίος είναι επικεφαλής του αμερικανικού τμήματος της KFC, δήλωσε σε συνέντευξή του τον Μάιο ότι η αλυσίδα δεν είχε σχέδια να δοκιμάσει vegan εναλλακτικές λύσεις, αλλά είχε προγραμματισμένες συναντήσεις με αρκετούς σημαντικούς προμηθευτές για να μάθει περισσότερα για κρέατα-χωρίς-κρέας.

Η εταιρεία με έδρα το Louisville, στο Kentucky, δήλωσε ότι θα εξετάσει το feedback των πελατών για να αποφασίσει το επόμενό της βήμα.

Εάν η KFC αποφάσιζε μια ευρύτερη δοκιμή ή μια ενδεχόμενη επέκταση σε όλη την Αμερική, το φυτικό κοτόπουλο θα μπορούσε να οδηγήσει περισσότερους πελάτες στα καταστήματά της για να το δοκιμάσουν.

Τα πρόσφατα τρίμηνα, η πλειοψηφία της ανάπτυξης της KFC προήλθε από τη διεθνή της επιχειρηματική δραστηριότητα, λόγω του σκληρού ανταγωνισμού της Chick-fil-A και άλλων στην εγχώρια αγορά της.

Η Κίνα αντιπροσωπεύει το 27% των πωλήσεών της, ενώ οι ΗΠΑ αντιπροσωπεύουν περίπου το 17%.

Μετά από μια πενταετή ανάκαμψη, η KFC αναμένει καλύτερη κερδοφορία στα εστιατόρια των ΗΠΑ για πρώτη φορά από το 2014.

Στα τέλη του 2018, η αλυσίδα είχε λίγο περισσότερες από 4.000 τοποθεσίες στις ΗΠΑ

Η στρατηγική του εναλλακτικού κρέατος έχει δουλέψει για άλλες αλυσίδες εστιατορίων που έχουν επιλέξει να συμπεριλάβουν τα vegan κρέατα από την Beyond ή την αντίπαλη Impossible Foods.

Οι πελάτες που αγοράζουν υποκατάστατα κρέατος από τις Beyond και Impossible είναι σε μεγάλο βαθμό ευέλικτοι άνθρωποι που μειώνουν την πρόσληψη κρέατος.

Ο ενθουσιασμός για την αγορά υποκατάστατων κρέατος έχει οδηγήσει το ενδιαφέρον των επενδυτών στην Beyond.

Η εταιρεία, η οποία μπήκε στο Χρηματιστήριο το Μάιο, είδε την μετοχή της να φτάνει στα $ 234,90 ανά μετοχή. Η μετοχή της Yum Brands,ιδιοκτήτρια της KFC και αξίας 35,3 δισ. δολαρίων, σημείωσε αύξηση 26% φέτος.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.