17 Μάι 2024
READING

Η Burberry συνεργάζεται με την Apple

3 MIN READ

Η Burberry συνεργάζεται με την Apple

Η Burberry συνεργάζεται με την Apple

Η μάρκα πολυτελείας ενδυμάτων Burberry συνεργάζεται με την Apple σε μια υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων μόνο με πρόσκληση που επιτρέπει στους υπαλλήλους των καταστημάτων να συνδέονται απευθείας με βασικούς πελάτες.

Το “R Message” επιτρέπει στους αγοραστές να κλείνουν ραντεβού στο κατάστημα, να λαμβάνουν εξατομικευμένες συμβουλές σχετικά με τα προϊόντα και να πραγματοποιούν άμεσες αγορές.

Η Burberry δοκιμάζει την εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων στο flagship κατάστημά της στο Μάντσεστερ, στην Αγγλία, πριν από το κυκλοφορήσει στα 431 καταστήματα παγκοσμίως και τους 6.000 συνεργαζόμενους συνεργάτες.

Η εφαρμογή ενσωματώνεται στην εσωτερική εφαρμογή της Burberry, R World, η οποία παρέχει στους υπαλλήλους πρόσβαση σε δεδομένα απογραφής σε πραγματικό χρόνο και σε εταιρικά νέα.

Η μάρκα ειδών ένδυσης ανέπτυξε την υπηρεσία που βασίζεται στο chat για να συνδεθεί με mobile-first πελάτες, οι οποίοι συχνά είναι όσο ενημερωμένοι όσο και οι συνεργάτες της εταιρείας για τα προϊόντα της, δήλωσε στη Vogue Business ο Mark Morris, αντιπρόεδρος της Burberry για το ψηφιακό εμπόριο.

Για να αυξήσει την τακτική χρήση της εφαρμογής μεταξύ των εργαζομένων, η εταιρεία πρόσθεσε ένα χαρακτηριστικό newsfeed με ενημερώσεις της εταιρείας, εικόνες από διαφημιστικές καμπάνιες και αναφορές στον Τύπο.

Η δυνατότητα “R Message” της Burberry στοχεύει στην υποστήριξη μιας πιο άμεσης σύνδεσης μεταξύ των υπαλλήλων των καταστημάτων και της πιο σημαντικής πελατείας τους, καθώς ορισμένοι καταναλωτές προτιμούν να συνομιλούν με τις επιχειρήσεις μέσω κειμένου.

Σε αντίθεση με τα chatbots, των οποίων το εύρος συζήτησης είναι σήμερα περιορισμένο, οι συνεργάτες του live store μπορούν να προσφέρουν μια πιο απλή εμπειρία στους αγοραστές με επικοινωνίες που προέρχονται από κινητές συνομιλίες ως συνομιλίες πρόσωπο με πρόσωπο στα καταστήματα.

Αυτές οι αλληλεπιδράσεις δίνουν στην Burberry την ευκαιρία να παροτρύνει τους καλύτερους πελάτες της να επισκέπτονται τα καταστήματα πιο συχνά, να αυξάνει τα πρόσθετα εμπορεύματα και να λαμβάνει άμεσα σχόλια.


Η Apple δημιούργησε μια πιο ανθρώπινη επαφή με την πλατφόρμα Business Chat που επιτρέπει στους χρήστες να προστατεύουν τις προσωπικές τους πληροφορίες ενώ συζητούν με τις επιχειρήσεις.

Ενώ το σύστημα είναι ικανό να δημιουργεί αυτοματοποιημένες απαντήσεις για απλά αιτήματα, υποστηρίζει ως επί το πλείστον συνομιλίες με ανθρώπους, στην ιστοσελίδα του.

Οι εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των 1-800-Flowers, Discover, Hilton, The Home Depot, Lowe’s, Marriott και Wells Fargο συγκαταλέγονται μεταξύ των μάρκων που προσέφεραν πρώτες το Business Chat, η οποία έφτασε το 2018 με την αναβάθμιση του λογισμικού iOS 11.3 της Apple.

Οι έρευνες δείχνουν καλή στάση απέναντι στις κλήσεις ή τα μηνύματα από και προς τις επιχειρήσεις.

Πενήντα τοις εκατό των καταναλωτών δήλωσαν ότι προτιμούν τις τηλεφωνικές κλήσεις έναντι άλλων μορφών ηλεκτρονικών επικοινωνιών όταν έρχονται σε επαφή με τις τοπικές επιχειρήσεις, σύμφωνα με έρευνα της τηλεφωνικής εταιρείας Ooma και Sapio Research.

Ωστόσο, το 56% των καταναλωτών και το 53% των ιδιοκτητών μικρών επιχειρήσεων επιθυμούν να επικοινωνούν μεταξύ τους πιο συχνά, σύμφωνα με ξεχωριστή έρευνα από την πλατφόρμα λογισμικού cloud Zipwhip.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.