19 Μάι 2024
READING

Cosmos Sport + Sneaker 10 + Slam Dunk = αθλητική επιτυχία

4 MIN READ

Cosmos Sport + Sneaker 10 + Slam Dunk = αθλητική επιτυχία

Cosmos Sport + Sneaker 10 + Slam Dunk = αθλητική επιτυχία

Η Cosmos Sport είναι πλέον η Νο 1 Ελληνική Εταιρεία αθλητικών ενδυμάτων. Ιδρύθηκε το 1982 από τον κ. Φραγκίσκο Τσικνάκη.

Ένα ταξίδι στη Βαρκελώνη αποτέλεσε την έμπνευσή του που οδήγησε στη δημιουργία του Cosmos Sport. Από το 1995 η διοίκηση της εταιρείας συνεχίζεται από τους τρεις γιους του, Μιχάλη, Λευτέρη και Κώστα Τσικνάκη.

Το πρώτο κατάστημα Cosmos άνοιξε τις πόρτες του στη Χερσόνησο στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Σήμερα, ο αριθμός των καταστημάτων έχει φτάσει τα 32 με πέντε διαφορετικά εμπορικά σήματα Cosmos Sport, Sneaker10, SportsFactory Outlet, Soccer10 και το NEW Slam Dunk.

Καθώς και τα ηλεκτρονικά καταστήματα (www.cosmossport.gr, www. sportsfactory.gr, www.sneaker10.gr, www.soccer10gr, www.slamdunk.gr).

Σήμερα απασχολεί περισσότερους από 480 ανθρώπους.

Τα κεντρικά γραφεία βρίσκονται στο Ηράκλειο της Κρήτης, όπου όλες οι κεντρικές υπηρεσίες στεγάζονται σε σύγχρονες εγκαταστάσεις, ενώ το 2018 η οικογένειά μεγάλωσε και τα γραφεία επεκτάθηκαν στην Αθήνα.

Προτεραιότητά της εταιρείας είναι οι άνθρωποι και γι ‘αυτό διαθέτει το πρόγραμμα “Οφέλη για τους ανθρώπους” το οποίο τους βοηθά να βελτιώνονται καθημερινά και τους κρατά πιο εμπνευσμένους από ποτέ.

Και στα δύο κεντρικά γραφεία υπάρχει ένα ειδικά σχεδιασμένο δωμάτιο που είναι εξαιρετικά εξοπλισμένο και χρησιμοποιείται ως γυμναστήριο, ενώ παράλληλα επενδύει συνεχώς σε στοχευμένα προγράμματα κατάρτισης για την ανάπτυξη δεξιοτήτων.

Το σύνθημά του Cosmos Sport είναι “Together We Make Cosmos a Better Place” γιατί αυτό είναι πραγματικά αυτό που προσπαθεί να πετύχει.

Η εταιρεία είναι συνεχώς κοντά στις αυξανόμενες κοινωνικές και περιβαλλοντικές ανάγκες. Η εταιρία διοργανώνει και υποστηρίζει διάφορες εκδηλώσεις που φέρνουν τους ανθρώπους πιο κοντά στα αθλήματα (εκδρομές Ηρακλείου Κόσμου, Μπάσκετ Παραλιών, τουρνουά 3on3 μπάσκετ, συμμετοχή σε εργαστήρια κλπ.).

Πολλές από τις ενέργειές και τις εκδηλώσεις έχουν ως τελικούς παραλήπτες κοινωνικές οργανώσεις όπως το “EY ZO with Cancer”, τα SOS Children’s Villages, η Yellow Mission και άλλα.

Κάθε χρόνο ανακυκλώνει κατά μέσο όρο 36000 kg χαρτιού ,1200 kg ηλεκτρικών συσκευών και 120 kg μπαταριών.

Μιλήσαμε με τον Μιχάλη Τσικνάκη CEO και ιδιοκτήτη της εταιρείας και μοιράστηκε μαζί μας σκέψεις για το σήμερα και το μέλλον της εταιρείας του.

Ποια ήταν η αρχική έμπνευση για την δημιουργία του Cosmos Sport?

Ο μπαμπάς ξεκίνησε με ένα μικρό κατάστημα 40 τμ στη Χερσόνησο, ένα τουριστικό θέρετρο δίπλα στο Ηράκλειο Κρήτης. Το κατάστημα πωλούσε από κουστούμια μέχρι και μαγιό.

Το όνομα το εμπνεύστηκε από ένα ταξίδι στη Βαρκελώνη κάποια χρόνια πριν, όταν είδε μπροστά ένα μεγάλο εστιατόριο στην οδό Las Ramblas (Cosmos Café).


Τι  είναι το SLAMDUNK Basketball Store?

Στο slamdunk βάλαμε όλο το μεράκι και την αγάπη  της οικογενείας και της ομάδας για το μπασκετ.

Είναι ένα «άλλο» κατάστημα που πέρα από «ψαγμένα» μπασκετικά προϊόντα, μπορείς να πιείς freshly roasted coffee από τους Cretan Roasters, να κάνεις Tattoo από το dildo tattoo studio, να customάρεις τα μπασκετικά σου παπούτσια, να τα δοκιμάσεις στο Try on court του 2ου ορόφου σε παρκέ και μπασκέτα, να παίξεις basketball games σα να είναι σε μαγαζί με «ηλεκτρονικά» (80’s like). Αν δεν το δεις από κοντά, δεν θα το καταλάβεις!

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο Cosmos Sport και στο Sneaker 10?

Cosmos Sport: Branded Sporting Goods με έμφαση στο athleisure!

Sneaker10: Premium branded Sneakers!

Πως κάνουμε branding?

Με πηλοφόρι και μυστρί! Κοινώς με ΕΥΕ (Επιμονή, Υπομονή, Επένδυση)on the detail!


Εσείς πως ξεκινήσατε ?

Γεννήθηκα μέσα στο 1ο κατάστημα της Χερσονήσου και μετά από σπουδές στην Αθήνα και στο Λονδίνο, συνέχισα με τα αδέλφια μου αυτό που ξεκίνησε ο μπαμπάς!

Ecommerce η καταστήματα, ποια είναι η επιλογή σας?

Είναι μία και τη λένε «Omnichannel»!


Ποια ήταν τα πιο δύσκολα εμπόδια στην πορεία σας?

Τόσα πολλά που το κλείσιμο των Τραπεζών το 2015 έκανε το πατέρα μου να πει: «Τώρα είναι η ευκαιρία να βγούμε μπροστά». Και βγήκαμε!


Είναι εύκολο να πουλήσει κάποιος αθλητικά προϊόντα ξεκινώντας από την Κρήτη?

Ναι, γιατί όχι! Είναι γνωστό ότι η Κρήτης εκτός από λάδι, είχε πάντα πολύ καλά ΝΙΚΕ  και adidas ☺!

Οι όποιες δυσκολίες, ισοσταθμίζονται από την Κρητική ποιότητα ζωής που βοηθά στην έμπνευση και τη δημιουργικότητα.

Σε ποιες αγορές έχετε παρουσία?

Κρήτη (what else!), Αττική, Ρόδο, Πάτρα, Καλαμάτα, Λάρισα, Θεσσαλονίκη, Κέρκυρα (μόλις προχθές)!


Ποια συμβουλή θα δίνατε σε νέους επιχειρηματίες?

Αν δεν πάθεις, δεν θα μάθεις! Αν δεν πέσεις, δεν θα σηκωθείς!


Ποια είναι τα επόμενα σχέδια σας?

Να κάνουμε τον Cosmo(s) καλύτερο!


Ποιο είναι το όραμα σας?

#TogetherWeMakeCosmosABetterPlace

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.