19 Μάι 2024
READING

Εξαιρετικό Starbucks Roastery στο Σικάγο

3 MIN READ

Εξαιρετικό Starbucks Roastery στο Σικάγο

Εξαιρετικό Starbucks Roastery στο Σικάγο

Κάθε Starbucks Reserve ™ Roastery γιορτάζει τον καφέ και προσφέρει μια εντυπωσιακή εμπειρία εμπνευσμένη από μερικές από τις πιο εικονικές πόλεις του κόσμου.

Είναι ένα εργαστήριο και ένα “τρισδιάστατο παράθυρο στο ταξίδι του καφέ”. Το Chicago Roastery είναι το έκτο της εταιρείας και στα 10.000 τετραγωνικά μέτρα είναι το μεγαλύτερο.

Αποτελεί ένα 5οροφο αφιέρωμα στην τέχνη, την αρχιτεκτονική και τον πολιτισμό της πόλης – και το ανεξίτηλο σημάδι που αφήνει η πόλη στα Starbucks.

Καφές καβουρδισμένος στο Σικάγο, για το Σικάγο

Με το πρώτο βήμα από τις μπροστινές πόρτες στο Μίτσιγκαν Ave. και αμέσως περιβάλλεσαι από τα αξιοθέατα, τους ήχους και τις μυρωδιές του καφέ.

Εδώ, οι σάκκοι από πράσινους κόκκους καφέ Reserve Reserve Starbucks καβουρδίζονται και στη συνέχεια διοχετεύονται στα μπαρ που βρίσκονται σε κάθε επίπεδο και φτιάχνονται τα ροφήματα.

Ο καφές εδώ αποτελείται από παρτίδες καφέδες Starbucks Reserve από όλο τον κόσμο. Μοναδικό γεγονός σε αυτό το Roastery, όλος ο καφές που ψήνεται στο Σικάγο θα σερβιριστεί μόνο σε αυτό το κατάστημα.

Οι πελάτες μπορούν να παραλάβουν κόκκους καφέ από το σημείο Whole Beans που βρίσκεται στον πρώτο όροφο.

Πύργος

Στον κεντρικό άξονα του 5οροφου καταστήματος βρίσκεται ένα χαλύβδινο βαρέλι 20 μέτρων (το πιο ψηλό της εταιρείας), ένα γλυπτό μείγμα “τέχνης” αλλά και λειτουργίας, όπου οι κόκκοι καφέ πηγαίνουν να ξεκουραστούν και να εξατμιστούν αφού ψηθούν.

Ο χάλκινος βαρελίσκος μετακινεί καφέ σε κόκκους μέσω σωλήνων προς όλες τις κατευθύνσεις και τα μπαρ όπου στη συνέχεια φτιάχονται τα ροφήματα.

Μια εκπληκτική θέα προς τον ουρανό

Το φως, η κυκλοφορία του αέρα, το έργο τέχνης και η εμπειρία όλα τραβούν τα βλέμματα των επισκεπτών προς τα πάνω.

Από τους πρόποδες του βαρελιού, μέχρι το θολωτό ανώτατο όριο ψηλά, καθώς κάθε επάνω όροφος περιστρέφεται ξεδιπλώνεται σαν ένα κοχύλι.

Ο σχεδιασμός της οροφής γιορτάζει τον καφέ ως γεωργικό προϊόν, εμπνευσμένο από ομιχλώδεις πράσινους λόφους καφέ δέντρα με ακτίνες του ήλιου που ακτινοβολούν προς τα έξω.

Στρογγυλή κυλιόμενη σκάλα

Μια κυρτή κυλιόμενη σκάλα η οποία οδηγεί τους επισκέπτες από τον πρώτο στον δεύτερο όροφο και σε μια περιήγηση 360 μοιρών του καβουρδίσματος και της κοπής του καφέ.

Ιταλικό αρτοποιείο

Ενα ασανσέρ υψηλής τεχνολογίας έχει σχεδιαστεί ειδικά για τη μεταφορά φρεσκοψημένων focaccia, cornetti και ψωμιά με στυλ από το φούρνο Princi του δεύτερου ορόφου.

Καφές στα “σύννεφα

Η γλυκιά κρέμα μετατρέπεται σε μεταξένια ζελατίνη στον τρίτο όροφο. Βιωματική καφετιέρα μέσω έγχυσης υγρού αζώτου, δημιουργώντας “σύννεφα από κρέμα γάλακτος” και έχει χειροποίητο παγωτό. Δημιουργήθηκε για να συνδυαστεί τέλεια με τους καφέδες Starbucks Reserve

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.