16 Μάι 2024
READING

Η Toyota χτίζει μια “πρωτότυπη πόλη του μέλλοντος”

1 MIN READ

Η Toyota χτίζει μια “πρωτότυπη πόλη του μέλλοντος”

Η Toyota χτίζει μια “πρωτότυπη πόλη του μέλλοντος”

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία Toyota χτίζει μια φουτουριστική πόλη γεμάτη τεχνολογικά gadgets για τους υπαλλήλους της.

Ονομάστηκε η “Woven City”, και η Toyota έχει ζητήσει τη βοήθεια του φημισμένου design office Bjarke Ingels για να κατασκευάσει μια «πρωτότυπη πόλη του μέλλοντος» ικανή να φιλοξενήσει 2.000 από τους υπαλλήλους της εταιρείας και τις οικογένειές τους.

Βρίσκεται στους πρόποδες του όρους Fuji, ολόκληρη η «πόλη» θα τροφοδοτείται από την τεχνολογία κυψελών της Toyota και θα διαθέτει μια ολόκληρη σειρά τεχνολογικών συσκευών που αναπτύσσονται από την εταιρεία.

Συμπεριλαμβάνονται οχημάτων με αυτόνομη οδήγηση, ρομπότ στο σπίτι, ακόμη και τεχνητή νοημοσύνη που βασίζεται σε αισθητήρες, που μπορεί να φροντίσει τις βασικές ανάγκες και να ενισχύσει την καθημερινή ζωή.

“Καλωσορίζουμε όλους όσους εμπνέονται για να βελτιώσουμε τον τρόπο που ζούμε στο μέλλον, να επωφεληθούμε από αυτό το μοναδικό ερευνητικό οικοσύστημα και να ενωθούμε στην προσπάθειά μας να δημιουργήσουμε έναν ολοένα και καλύτερο τρόπο ζωής και κινητικότητας για όλους”, δήλωσε ο Akio Toyoda, πρόεδρος της Toyota.

Ανακοινώθηκε στο CES και η Toyota ελπίζει να ξεκινήσει την κατασκευή της Woven City το 2021.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.