14 Μάι 2024
READING

Τα βρετανικά brands είναι έτοιμα για “καταστροφή”

3 MIN READ

Τα βρετανικά brands είναι έτοιμα για “καταστροφή”

Τα βρετανικά brands είναι έτοιμα για “καταστροφή”

Επτά από τους 10 ανθρώπους στο Ηνωμένο Βασίλειο δήλωσαν ότι αναμένουν να ξοδέψουν λιγότερα για αγορές πολυτελείας ως αποτέλεσμα του coronavirus, δημιουργώντας ένα δύσκολο περιβάλλον για τις μάρκες μόδας για να αντέξουν στην παγκόσμια πανδημία.

Η δημοσκόπηση των 1.000 βρετανών ενηλίκων από την εταιρεία ερευνών Portland Communications έγινε αμέσως μετά την ανακοίνωση του εκτεταμένου οικονομικού πακέτου που στοχεύει στην προστασία των επιχειρήσεων κατά τη διάρκεια της επιδημίας.

Οι στάσεις μπορεί να αλλάξουν αλλά οι περισσότεροι Βρετανοί (39%) υποστηρίζουν τις κυβερνητικές ενέργειες και δηλώνουν ότι εγκρίνουν την αντίδραση των μεγάλων επιχειρήσεων στην κρίση (33%).

Οι έμποροι λιανικής πώλησης συμπεριλαμβανομένων των σούπερ μάρκετ παρουσίασαν αξιοσημείωτη βελτίωση στην αντίληψη του κοινού στο 45%.

Τα καταστήματα μόδας στο Λονδίνο αντιμετώπισαν μια δύσκολη κατάσταση από την Πέμπτη, καθώς οι σταθμοί του μετρό άρχισαν να κλείνουν για να περιορίσουν τα μη ουσιαστικά ταξίδια.

Τα μπαρ, οι παμπ και τα εστιατόρια κατέληξαν στη συνέχεια να κλείσουν παρόλο που δεν δόθηκε καμιά καθοδήγηση στα καταστήματα.

Τα εμπορικά σήματα λειτουργούν σε σχετικά ανεξερεύνητα εδάφη, ενώ η κυβέρνηση πριν απαιτήσει κλείσιμο των καταστημάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο συμβουλεύει κατά μη ουσιαστικών κοινωνικών επαφών.

“Οι έμποροι λιανικής ακολουθούν τις συμβουλές που έδωσε η Αρχή Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας σχετικά με το άνοιγμα των καταστημάτων. Τα καταστήματα αναθεωρούν αυτή τη συμβουλή καθημερινά για να κάνουν ό, τι είναι καλύτερο για τους πελάτες, το προσωπικό και τις τοπικές κοινότητες », δήλωσε ο Andrew Opie, διευθυντής τροφίμων και βιωσιμότητας στο British Retail Consortium.

Το Λονδίνο παραμένει μια από τις τελευταίες Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες μόδας όπου τα καταστήματα έχουν τη δυνατότητα να παραμείνουν σε λειτουργία αλλά βέβαια πολλές εταιρείες τα έχουν ήδη κλείσει.

Η Selfridges έκλεισε όλα τα καταστήματα της στο Ηνωμένο Βασίλειο την Τετάρτη το βράδυ, ενώ οι Ralph Lauren και Harvey Nichols τα έκλεισαν την Πέμπτη και μετά.

Η Selfridges δήλωσε ότι θα συνεχίσει να πληρώνει το προσωπικό κατά την περίοδο κλεισίματος, αλλά το εργατικό δυναμικό της μόδας – μια βιομηχανία γεμάτη ελεύθερους επαγγελματίες και μικρές επιχειρήσεις – εξακολουθεί να ανησυχεί σημαντικά.

Περισσότεροι από τους μισούς από τους 3.500 ερωτηθέντες σε μια έρευνα της Ομοσπονδίας Creative Industries αναμένουν ότι το εισόδημα των επιχειρήσεων θα μειωθεί κατά 50%.

Η κυβέρνηση της Αγγλίας παρουσίασε μια σειρά μέτρων για την υποστήριξη των επιχειρήσεων την περασμένη εβδομάδα, συμπεριλαμβανομένων δανείων και επιχορηγήσεων ύψους 330 δισεκατομμυρίων λιρών για την κάλυψη σημαντικού μεριδίου της μισθοδοσίας για εργαζόμενους που δεν μπορούν να εργαστούν εξαιτίας της κρίσης.

Ακόμα, τα στοιχεία δημοσκοπήσεων δείχνουν για τους retailers, η λήψη συγκεκριμένων ενεργειών όπως το κλείσιμο των καταστημάτων, αντί να προσπαθούν να περιμένουν, μπορεί να προστατεύσουν καλύτερα τη φήμη τους σε περίπτωση επιδείνωσης της κρίσης.

Μια μελέτη της Ipsos των καταναλωτών στις ΗΠΑ έδειξε ότι το 59% πιστεύει ότι οι επιχειρήσεις πρέπει να αλλάξουν τις δραστηριότητές τους για να μειώσουν την εξάπλωση του κοροναϊού.

Οι επιχειρήσεις πρέπει να ανταποκριθούν με τρόπο που να ικανοποιεί τις προσδοκίες των πελατών τους.

Το κλείσιμο των καταστημάτων έχει ήδη τεθεί σε εφαρμογή στη Γαλλία, την Ισπανία και την Ιταλία.

Η Burberry δήλωσε την Πέμπτη ότι το 60% του δικτύου της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής είναι προσωρινά κλειστό.

Οι πωλήσεις των καταστημάτων της βρετανικής μάρκας μειώθηκαν κατά 40 έως 50% τις τελευταίες έξι εβδομάδες.

Τα στοιχεία από την έρευνα της Portland έδειξαν επίσης ότι το 29% των Βρετανών είχε ήδη μειώσει τις δαπάνες τους σε μόδα πολυτελείας και υψηλής μόδας τις τελευταίες εβδομάδες έναντι 13 και 14% που είχαν αυξήσει τις δαπάνες τους.

Το 38% δήλωσε ότι αύξησαν τις δαπάνες για τρόφιμα, αντίθετα.

Όταν είμαστε κολλημένοι στο σπίτι οι προτεραιότητές μας αλλάζουν αρκετά δραματικά. Η μόδα χρειάζεται για να φαίνεσαι καλά όταν είσαι έξω και στην απομόνωση στο σπίτι έχουμε ανάγκη μόνο την πιτζάμα μας.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.