16 Μάι 2024
READING

Τα fashion brands πάνε “live”

3 MIN READ

Τα fashion brands πάνε “live”

Τα fashion brands πάνε “live”

Τον Φεβρουάριο, η Selena Gomez ανακοίνωσε ότι θα παρουσιάσει μια σειρά προϊόντων ομορφιάς φέτος το καλοκαίρι και ζήτησε από τους fans της να εγγραφούν για να συμμετάσχουν στην πρώτη εκστρατεία της μάρκας.

Η μάρκα, που ονομάζεται Rare Beauty, ζήτησε από τους αιτούντες να μοιραστούν αυτό που τους καθιστά σπάνιους και έστειλε μια ομάδα περίπου 50 από αυτούς στο Λος Άντζελες για να συναντηθούν και να φωτογραφηθούν.

Σε τρεις ημέρες, η μάρκα έλαβε περισσότερες από 20.000 υποβολές και η εκστρατεία #wearerare επέστησε δεκάδες χιλιάδες συμμετοχές στο Instagram.

Στη συνέχεια, όμως, η παγκόσμια πανδημία δεν επέτρεψε την συνέχεια της καμπάνιας και το project δεν ολοκληρώθηκε.

Αντ ‘αυτού, με τη χρήση του Zoom, η μάρκα κάλεσε 10 από τους συμμετέχοντες που επιλέχθηκαν τυχαία, να συμμετάσχουν σε video call με πέντε υπαλλήλους από την Rare Beauty.

Κατά τη διάρκεια αυτής της πανδημίας, ενώ οι άνθρωποι απομονώνονται και συχνά αισθάνονται μοναξιά, ποτέ δεν ήταν πιο σημαντικό να συνδεθούν.

Την περασμένη εβδομάδα, η τραγουδίστρια μοιράστηκε κατά τη διάρκεια ενός Instagram Live ότι είχε διαγνωστεί με διπολική διαταραχή και ανακοίνωσε ότι η ψυχική υγεία θα βρίσκεται στο επίκεντρο του σκοπού της μάρκας.

Με την στρατηγική της χρήσης του ζωντανού βίντεο, η Rare Beauty βρήκε αυτό που πολλοί έχουν αναζητήσει.

Το βίντεο έχει γίνει μια σημαντική επιλογή για την οικοδόμηση και τη διατήρηση σχέσεων με τους πελάτες.

Ενώ μερικά σήματα έχουν δοκιμάσει ζωντανά βίντεο εδώ και χρόνια, για πολλούς, τώρα είναι η πρώτη φορά που είχαν την ανάγκη – και το χρόνο – να κάνουν το δοκιμάσουν.

Με τα όλα τα μεγάλα γεγονότα γύρω από την μόδα ακυρωμένα και τα καταστήματα κλειστά, είναι η επόμενη καλύτερη επιλογή για τις μάρκες.

Η υιοθέτηση του ζωντανού βίντεο ήταν πέρα από κάθε προσδοκία. Οι προβολές Instagram και Facebook Live διπλασιάστηκαν σε μια εβδομάδα.

Κατά τη διάρκεια της τρίτης εβδομάδας του Μαρτίου, το Instagram ανέφερε αύξηση κατά 70% στις προβολές Instagram Live.

Η Rare Beauty ομορφιά δεν ζήτησε σχόλια σχετικά με τα προιόντα και εκτός από μια ερώτηση intro ερώτηση – “Ποιο είναι ένα πράγμα για το οποίο είστε ευγνώμονες;” – δεν υπήρχε καμία ατζέντα.

Και αυτό γιατί δεν είναι η στιγμή για πουλήσεις αλλά για να χτίσεις σύνδεση με τους πελάτες και να τους κάνεις να αισθανθούν ότι συμμετέχουν.

Η online εταιρεία νυφικών Anomalie χρησιμποιεί πολύ συχνά το Instagram Live για να απαντήσει σε ερωτήσεις και να μιλήσει σε τωρινούς και πρώην πελάτες.

Το πιο επιτυχημένο περιεχόμενο προέρχεται από το ότι εστιάζουμε λιγότερο στη μάρκα και περισσότερο στην απόδοση αξίας στις νύφες.

Ένα δημοφιλές θέμα, για παράδειγμα, είναι όταν οι στυλίστες μοιράζονται συναισθηματικές ιστορίες σχετικά με τις νύφες που ξετυλίγουν τα εσώρουχα κατά τη διάρκεια της καραντίνας.

Η μπουτίκ μόδας Très Bien, η οποία διαθέτει καταστήματα στο Λονδίνο και τη Σουηδία, έχει ξεκινήσει επισκέψεις εικονικών καταστημάτων μέσω του Zoom.

Οι πελάτες μπορούν να ζητήσουν μια συνάντηση χρησιμοποιώντας το Zoom και ένας συνεργάτης στο κατάστημα θα απαντήσει σε ερωτήσεις ή θα παρουσιάσει προϊόντα.

Ενώ η Rare Beauty επέλεξε ένα μικρό κοινό μόνο για να κρατήσει ένα οικείο περιβάλλον ενώ η μάρκα έχει 1,2 εκατομμύρια οπαδούς στο Instagram, άλλοι επιλέξει μεγαλύτερο κοινό.

Ενώ η Anomalie δεν προγραμματίζει τα ζωντανά βίντεο εκ των προτέρων, ζητάει εκ των προτέρων ερωτήσεις στο Instagram και οι οικοδεσπότες διαθέτουν μια προπαρασκευασμένη λίστα ερωτήσεων πριν ξεκινήσουν.

Τα ζωντανά βίντεο επίσης επεκτείνουν τη γεωγραφική εμβέλεια μιας μάρκας και πολλές μάρκες τώρα σχεδιάζουν να συνεχίσουν να αξιοποιούν τις στρατηγικές τους για ζωντανή επαφή με βίντεο.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.