16 Μάι 2024
READING

Η IKEA εξαγοράζει τα Geomagical Labs

3 MIN READ

Η IKEA εξαγοράζει τα Geomagical Labs

Η IKEA εξαγοράζει τα Geomagical Labs

Το παλιό μοτο επιτυχίας στο retail ήταν “location, location, location”. Στον νέο κόσμο, η τοποθεσία που έχει σημασία θα είναι στα smartphones και τα προγράμματα περιήγησης.

Τα όρια μεταξύ του παραδοσιακού retailer και του online είναι δυσδιάκριτα. Οι παραδοσιακοί έμποροι λιανικής πώλησης έχουν ενισχύσει την παρουσία τους στο διαδίκτυο, αναβαθμίζουν την ψηφιακή τους παρουσία, προσφέρουν εφαρμογές για κινητά και προγράμματα όπως παραγγελία online και παραλαβή στο κατάστημα. 

Από την άλλη πλευρά, οι έμποροι λιανικής πώλησης μέσω διαδικτύου οδηγήθηκαν σε μεγαλύτερους καταλόγους προϊόντων, επιτάχυναν στους χρόνους αποστολής και έκαναν εύκολη την επιστροφή. 

Αλλά και οι διαδικτυακοί λιανοπωλητές έχουν επίσης αρχίσει να ανοίγουν φυσικά καταστήματα ή να δημιουργούν δεσμούς με φυσικούς λιανοπωλητές. Σαφώς, το omnichannel, ή η συνάντηση με τον πελάτη όπου βρίσκεται, είναι το νέο μοντέλο.

Σε μια κίνηση που αντικατοπτρίζει ένα τέτοιο omnichannel παιχνίδι, η IKEA ο μεγαλύτερος λιανοπωλητής επίπλωσης παγκοσμίως, εξαγόρασε τα Geomagical Labs τεχνητής νοημοσύνης και Augmented Reality. Η εξαγορά ανακοινώθηκε νωρίτερα αυτό το μήνα, αλλά ‘δουλεύεται’ εδώ και καιρό .

Τα Geomagical Labs συνδυάζουν την τεχνολογία όρασης με υπολογιστή, την εκμάθηση μηχανών και τις τεχνολογίες επαυξημένης πραγματικότητας σε μια εφαρμογή για κινητά που επιτρέπει στους καταναλωτές να απεικονίζουν και να σχεδιάζουν διαισθητικά τους χώρους διαβίωσης τους και μάλιστα από την άνεση του σπιτιού τους.

Το IKEA έχει φιλόδοξα ψηφιακά σχέδια και αυτή η κίνηση είναι ένα βήμα προς την κατεύθυνση αυτή.

Χρησιμοποιώντας την πρόοδο της τεχνολογίας AI τα Geomagical Labs έχουν αναπτύξει ένα σύστημα για την καταγραφή φορητών μοντέλων δωματίων 3D με smartphones.

Πέρα από το ξεκάθαρο σκεπτικό για την IKEA και το ευεργετικό αποτέλεσμα για τα Geomagical, πρόκειται για μια πρωτοποριακή συμφωνία που περιλαμβάνει μαθήματα σχετικά με την επέκταση της χρήσης του AI στο λιανικό εμπόριο, την επιτακτική ανάγκη ψηφιακού μετασχηματισμού για τη λιανική βιομηχανία, αλλά και όλων των επιχειρήσεων που αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζουν ένα δύσκολο εξωτερικό περιβάλλον μετά την συνεχιζόμενη πανδημία του Coronavirus.

Στο παράδειγμα του IKEA, αυτό που ίσως είναι μοναδικό είναι ότι βλέπουμε το AI να εφαρμόζεται για να ενισχύσει την εμπειρία του πελάτη και να ανοίξει μια διαδρομή χωρίς εμπόδια για να αγοράσει.

Μπορεί να έχουν υπάρξει προηγούμενες προσπάθειες σε περιπτώσεις χρήσης AR στη βιομηχανία, αλλά αυτές είχαν την τάση να είναι βασικές ή απλοϊκές ή ανεξάρτητες χωρίς δυνατότητα για αγορά. Με την ενσωμάτωση του AI και του AR, ανοίγουν πολλές συναρπαστικές δυνατότητες γεφύρωσης του online και offline κόσμου.

Το ταξίδι ψηφιακού μετασχηματισμού της λιανικής βιομηχανίας συνεχίζεται εδώ και αρκετά χρόνια και η τρέχουσα κρίση του Coronavirus είναι πιθανό να επιταχύνει τη μετάβαση.

Η μετάβαση καθοδηγείται από τις on line προτιμήσεις των νεότερων γενεών. Οι κανόνες φυσικής απομόνωσης που εφαρμόζονται σε πολλές χώρες για την πρόληψη της εξάπλωσης του Coronavirus μπορεί να είναι προσωρινές, αλλά ορισμένες από τις συμπεριφορές μπορεί να επιμένουν.

Για παράδειγμα, θα υπάρξει αύξηση της ζήτησης για παραδόσεις, επαφή χωρίς πληρωμές και ταμείο χωρίς τα ταμεία.

Οι ηλικιωμένοι καταναλωτές, οι οποίοι συνήθως έχουν την τάση να είναι οι πιο καθυστερημένοι χρήστες ηλεκτρονικού εμπορίου, μπορούν να αγκαλιάσουν διαδικτυακά κανάλια. Η στρατηγική επιτακτική ανάγκη για ψηφιακό μετασχηματισμό έχει γίνει ισχυρότερη τώρα.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.