16 Μάι 2024
READING

Η Google σχεδιάζει χρεωστική κάρτα για να ανταγωνιστεί την Apple Card

3 MIN READ

Η Google σχεδιάζει χρεωστική κάρτα για να ανταγωνιστεί την Apple Card

Η Google σχεδιάζει χρεωστική κάρτα για να ανταγωνιστεί την Apple Card

Η Google αναπτύσσει μια φυσική και ψηφιακή χρεωστική κάρτα που θα δώσει στους καταναλωτές μεγαλύτερη ευελιξία στην πραγματοποίηση πληρωμών σε μέρη που δεν είναι εξοπλισμένα με ανέπαφες πληρωμές.

Η κάρτα θα συνδέεται με την εφαρμογή της Google, επιτρέποντας στους χρήστες να βλέπουν τις αγορές τους, να ελέγχουν τα υπόλοιπα ή να κλειδώνουν τους λογαριασμούς τους.

Η Google θα κάνει co-branding πιθανά με εκδότες καρτών όπως η Citibank αν και το ακριβές όνομά της δεν έχει ακόμη αποκαλυφθεί.

Η κάρτα θα έχει επίσης μια ψηφιακή έκδοση για πληρωμές μέσω Bluetooth στο κινητό αλλά και για πληρωμές μέσω διαδικτύου ή εντός εφαρμογής.

Οι λειτουργίες ασφαλείας θα περιλαμβάνουν έναν σαρωτή PIN ή δακτυλικών αποτυπωμάτων σε κινητές συσκευές.

Αυτή η κίνηση δείχνει ότι το Google γίνεται πιο αποφασιτικό με την ανάπτυξη της δικής του χρεωστικής κάρτας που θα έκανε την πλατφόρμα πληρωμών του πιο ευέλικτη.

Ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια στην υιοθέτηση πληρωμών μέσω κινητής τηλεφωνίας ήταν η συνήθεια των καταναλωτών με τις πληρωμές με κάρτες, ειδικά σε ανεπτυγμένες αγορές όπως οι ΗΠΑ.

Σε αντίθεση με τα αστικά μέρη της Κίνας που έχουν προχωρήσει σε συναλλαγές χωρίς μετρητά, οι ΗΠΑ έχουν μια καλά εδραιωμένη υποδομή πληρωμών με κάρτα που διευκολύνει τις συναλλαγές στο σημείο πώλησης.

Οι χρήστες θα μπορούν επίσης να φορτώσουν χρεωστικές κάρτες από άλλους παρόχους στο Google Pay.

Μια χρεωστική κάρτα Google θα ανοίξει την πλατφόρμα σε πιο απρόσκοπτες εμπειρίες πελατών για πληρωμές στο κατάστημα και έρχεται εν μέσω εικασιών ότι η πανδημία ιού coronavirus θα μπορούσε να ανοίξει την πόρτα για ευρύτερη υιοθέτηση πληρωμών μέσω κινητού συνολικά, καθώς οι καταναλωτές και οι λιανοπωλητές προσπαθούν να μειώσουν την ανάγκη διαχείρισης μετρητών ή τα τερματικά των σημείων πώλησης.

Οι ανέπαφες πληρωμές αναμένεται να αυξήσουν το μερίδιό τους στις συναλλαγές στα καταστήματα και τα ΑΤΜ κατά 40% τουλάχιστον λόγω του κορανοϊού, σύμφωνα με εκτίμηση εταιρείας έρευνας πληρωμών.

Η Google, η Apple και η Samsung συνεχίζουν να πιστεύουν ότι οι πληρωμές μέσω κινητού θα αποτελέσουν τον ακρογωνιαίο λίθο της εμπειρίας για τα κινητά γενικότερα.

Αυτό φάνηκε ήδη από πέρυσι που το Apple Pay εξέδωσε την πρώτη φυσική πιστωτική κάρτα του σε συνεργασία με την Goldman Sachs ως εκδότρια τράπεζα και την Mastercard ως επεξεργαστή.

Υπάρχουν αντιφατικές ενδείξεις για το πόσο δημοφιλές έχει γίνει το Apple Pay από την εισαγωγή του το 2014.

Παρά τα χαμηλά ποσοστά υιοθέτησης, περίπου το 93% όλων των iPhone μπορούν να χρησιμοποιούν κινητά πορτοφόλια, σύμφωνα με τη μελέτη.

Η έκθεση ακολουθεί μια άλλη μελέτη που έδειξε ότι η Apple Pay ξεπέρασε τα Starbucks, πρωτοπόρο στις πληρωμές μέσω κινητού στα καταστήματα του, ως την πιο δημοφιλή μέθοδο πληρωμής για κινητά.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.