18 Μάι 2024
READING

Οι Γάλλοι θα κληθούν να φάνε περισσότερα τυριά λόγω πτώσης των πωλήσεων

1 MIN READ

Οι Γάλλοι θα κληθούν να φάνε περισσότερα τυριά λόγω πτώσης των πωλήσεων

Οι Γάλλοι θα κληθούν να φάνε περισσότερα τυριά λόγω πτώσης των πωλήσεων

Η γαλλική κυβέρνηση παρότρυνε τους Γάλλους να τρώνε περισσότερα τυριά καθώς ο κορονοϊός έχει προκαλέσει τεράστια πτώση στις πωλήσεις και δυσκολία επιβίωσης στους παραγωγούς.

Ο Μισέλ Λακόστ, πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Γαλακτοκομικών Ονομασιών (CNAOL), δήλωσε στο CNN πως οι πωλήσεις μειώθηκαν κατά 60% από την αρχή του lockdown στις 17 Μαρτίου μέχρι τις 10 Απριλίου, εκτιμώντας πως οι παραγωγοί θα μείνουν με απόθεμα 5.000 τόνων στο τέλος της πανδημίας.

Οι Γάλλοι καταναλωτές δεν αγόρασαν τις ίδιες ποσότητες όπως πριν την πανδημία και άλλαξαν τις συνήθειες τους στρεφόμενοι σε βασικές ανάγκες.

Η βιομηχανία τυριού είναι αντιμέτωπη με μεγάλες απώλειες και το Εθνικό Συμβούλιο Γαλακτοκομικών Ονομασιών (CNAOL) ζητά από τους Γάλλους να φάνε τυρί ώστε να διατηρηθεί η γαλλική κουλτούρα, παράδοση και κληρονομιά.

Η πανδημία έχει ζημιώσει την βιομηχανία τυριών, που έχει ταυτιστεί τόσο με την Γαλλία.Το πρόβλημα διογκώνεται καθώς για το 80% των τυριών, η ζωή τους στο ράφι δεν ξεπερνά τις 8 εβδομάδες, και μερικά διατηρούνται ίσως λιγότερο και από ένα μήνα, ανέφερε σε ανακοίνωση η CNAOL, που ξεκίνησε καμπάνια για να ενθαρρύνει τον κόσμο να στηρίξει την βιομηχανία.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.