16 Μάι 2024
READING

Η απάντηση του Walmart στο Amazon Prime βρίσκεται ante portas

2 MIN READ

Η απάντηση του Walmart στο Amazon Prime βρίσκεται ante portas

Η απάντηση του Walmart στο Amazon Prime βρίσκεται ante portas

Η απάντηση της Walmart στο Amazon Prime αποτελεί θέμα ημερών, όπως προκύπτει με βάση μια έκθεση της Voxs Recode.

Η κορυφαία λιανεμπορική αλυσίδα σε παγκόσμιο επίπεδο είχε επιβεβαιώσει τον περασμένο Φεβρουάριο πως σκοπεύει να αναπτύξει ένα συνδρομητικό πρόγραμμα, ωστόσο δεν έχει αποκαλύψει μέχρι σήμερα λεπτομέρειες ή εν γένει προνόμια που θα αξιοποιήσει προκειμένου να δελεάσει πελάτες και να την κάνουν να ξεχωρίσει από τον υπόλοιπο ανταγωνισμό.

Σύμφωνα με την προαναφερθείσα έκθεση, η υπό αναμονή υπηρεσία αναμένεται να κοστίζει περί τα 98 δολάρια σε μηνιαία βάση.

Θα πρέπει να υπογραμμιστεί πως η υπηρεσία Prime της Amazon ξεκίνησε προ δεκαπενταετίας, επιλέγοντας να βασιστεί στην συνδρομητική προσέγγιση ώστε να προσελκύσει πελάτες να πραγματοποιούν αγορές πιο συχνά στον ιστότοπό του.

Τα μέλη του Amazon Prime πληρώνουν $119 σε ετήσια βάση, ενώ μαζί με την προσφορά γρήγορης και δωρεάν αποστολής, απολαμβάνουν πρόσβαση στην υπηρεσία streaming της Amazon.

Τα τελευταία χρόνια, η Walmart μπορεί να έχει αναπτύξει σημαντικά τον τομέα ηλεκτρονικού εμπορίου της, ωστόσο υπολείπεται αυτής της Amazon.

Η Walmart ανέφερε αύξηση των online πωλήσεων κατά 37% για το 2019, υπερβαίνοντας τον στόχο που είχε θέσει η ίδια για την επίτευξη αύξηση της τάξεως του 35%.

Οι διαδικτυακές πωλήσεις της αυξήθηκαν κατά 74% το οικονομικό πρώτο τρίμηνο που έληξε στις 30 Απριλίου 2020, καθώς η πανδημία έστρεψε περισσότερους πελάτες στο διαδίκτυο για την προμήθεια ειδών παντοπωλείου και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης.

Ο κορυφαίος retailer παγκοσμίως βασίστηκε σε μεγάλο ποσοστό στην αποδοτικότητα του τομέα πώλησης ειδών παντοπωλείου προκειμένου να αναπτυχθεί ταχύτατα. Η Walmart πραγματοποιεί παραδόσεις παραγγελιών στο σπίτι, αλλά την ίδια στιγμή προσφέρει και υπηρεσίες στα φυσικά καταστήματά της ως μια πρόσθετη βολική επιλογή για τους ίδιους τους πελάτες.

Παράλληλα, μόλις φέτος την άνοιξη, η Walmart εγκαινίασε την υπηρεσία “Express Delivery” σε πολλά από τα καταστήματά της, μέσω της οποίας με χρέωση $10 εξασφαλίζει την διανομή παραγγελιών στην πόρτα των πελατών τους σε λιγότερο από δύο ώρες!

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.