18 Μάι 2024
READING

Η Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης περιορίζεται σε τρεις ημέρες καθώς η βιομηχανία μόδας αλλάζει

2 MIN READ

Η Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης περιορίζεται σε τρεις ημέρες καθώς η βιομηχανία μόδας αλλάζει

Η Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης περιορίζεται σε τρεις ημέρες καθώς η βιομηχανία μόδας αλλάζει

Σε τρεις, μόλις, ημέρες θα εκτείνεται η επερχόμενη έκδοση της εβδομάδας μόδας της Νέας Υόρκης τον Σεπτέμβριο, ως απόρροια του βαθμού επίδρασης  της πανδημίας.

Συγκεκριμένα, οι ημερομηνίες πραγματοποίησης του event θα είναι από τις 14 έως τις 16 Σεπτεμβρίου 2020, σε μια προσπάθεια των διοργανωτών να αντιμετωπίσουν κατά το δυνατόν πιο αποτελεσματικά τις επιπτώσεις που προκλήθηκαν από την έλευση του Covid-19 στον κλάδο της υψηλής ραπτικής και μόδας, «τρέχοντας» ψηφιακές επιδείξεις μόδας και ντεφιλέ.

Ήδη, μάλιστα, το Λονδίνο και η Σαγκάη έχουν πραγματοποιήσει τις πρώτες ψηφιακές εβδομάδες μόδας τους, ενώ αυτές τις ημέρες έλαβε χώρα και η εβδομάδα Paris Haute Couture.

Την ίδια στιγμή, luxury brands, όπως τα Gucci, Michael Kors, Saint Laurent κ.ά. φέτος αποφάσισαν να ακολουθήσουν μια διαφορετική στρατηγική σε ότι αφορά τις νέες κολεξιόν τους, καθώς δεν θα παρουσιάσουν αυτές για την  άνοιξη και το καλοκαίρι του 2021, αλλάζοντας ρότα στα όσα ίσχυαν μέχρι πρότινος για το «παραδοσιακό» ημερολόγιο μόδας.

Όπως είχε αναφέρει σε πρόσφατη ανακοίνωσή του ο οίκος Michael Kors, «αναμφίβολα το σχετικό ημερολόγιο της μόδας πρέπει να αλλάξει.

Είναι συναρπαστικό να λαμβάνει χώρα ο ανοιχτός διάλογος ανάμεσα στα μέλη της κοινότητας της μόδας σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα. Από τον Giorgio Armani και τον Dries Van Noten, έως τον Gucci και τον YSL.

Όλοι, ακόμη και οι μεγάλοι retailers σε διεθνές επίπεδο, αναζητούν τρόπους με τους οποίους θα επιβραδυνθεί η διαδικασία, με την ταυτόχρονη βελτίωση του τρόπου εργασίας μας.

Όλοι είχαμε χρόνο να σκεφτούμε και να αναλύσουμε τα δεδομένα και τις καταστάσεις και εκτιμούμε πως πολλοί συναινούν ότι έφτασε ο καιρός για μια νέα προσέγγιση που θα είναι συμβατή με τα ζητούμενα της νέας εποχής».

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.