21 Μάι 2024
READING

Το 27% των Ευρωπαίων θα συνεχίσει να ψωνίζει online περισσότερο απ’ ότι την προ-κορωνοϊού εποχή

2 MIN READ

Το 27% των Ευρωπαίων θα συνεχίσει να ψωνίζει online περισσότερο απ’ ότι την προ-κορωνοϊού εποχή

Το 27% των Ευρωπαίων θα συνεχίσει να ψωνίζει online περισσότερο απ’ ότι την προ-κορωνοϊού εποχή

Κάτι παραπάνω από το 1/4 των Ευρωπαίων καταναλωτών δηλώνουν πως θα εξακολουθήσουν να ψωνίζουν online περισσότερο από ό, τι έκαναν πριν από το ξέσπασμα της πανδημίας του Covid-19.

Παράλληλα, το 56% αγοράζουν τρία ή και περισσότερα προϊόντα στο διαδίκτυο σε μηνιαία βάση κατά τη διάρκεια που σοβεί η κρίση του κορωνοϊού.

Στο μεταξύ, πριν εκδηλωθεί ο ιός, το 43% των Ευρωπαίων καταναλωτών συνήθιζαν να αγοράζουν 3 ή και περισσότερα προϊόντα στο διαδίκτυο, και δη σε μηνιαία βάση.

Τα προαναφερθέντα αποτελούν ευρήματα έρευνας που διενήργησε η εταιρεία μελετών και ανάλυσης Capterra, σε περίπου 6.000 καταναλωτές προερχόμενους από τη Γαλλία, τη Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τις Κάτω Χώρες, την Ιταλία και την Ισπανία.

Όπως επισημαίνεται στην ίδια μελέτη, το 96% των Ευρωπαίων καταναλωτών αγοράζουν κάτι, έστω και ένα προϊόν είτε υπηρεσία, στο διαδίκτυο.

Ωστόσο, η πανδημία του κορωνοϊού έχει φέρει στην επιφάνεια των συζητήσεων σχετικά με τον βαθμό επίδρασης της υφιστάμενης κατάστασης στον αριθμό των προϊόντων που αγοράζονται στο διαδίκτυο ανά μήνα, σύμφωνα με στελέχη της Capterra.

Διπλασιασμός του πλήθους των online αγορών

Όπως καταδεικνύει η ίδια μελέτη, ο αριθμός των πελατών που παραγγέλνουν online μεταξύ 6 και 10 προϊόντων σε σταθερά μηνιαία βάση έχει μεταβληθεί: Από 10 σε 17%.

Μάλιστα, ο αριθμός των online αγοραστών που παραγγέλνουν μεταξύ 11 και 20 προϊόντων ανά μήνα έχει υπερδιπλασιαστεί.

Καθώς στην Ευρώπη τα μέτρα έχουν χαλαρώσει και η συντριπτική πλειοψηφία των καταστημάτων λειτουργούν κανονικά, το ερώτημα που προκύπτει είναι εάν οι καταναλωτές θα επιλέξουν να επιστρέψουν στις παλαιότερες συνήθειες τους ή μήπως οι αγοραστικές συμπεριφορές και συνήθειες έχουν μεταβληθεί άρδην;

Θεμελιώδεις αλλαγές στην αγοραστική συμπεριφορά

Η έρευνα δείχνει ότι η αγοραστική συμπεριφορά του 59% των ευρωπαίων καταναλωτών έχει αλλάξει μόνιμα ως συνέπεια της κρίσης του Covid-19.

Συγκεκριμένα, περίπου το 1/4 των online αγοραστών αναμένεται να συνεχίσουν να πραγματοποιούν περισσότερες ψηφιακές αγορές, παρά το γεγονός ότι τα καταστήματα είναι πλέον ανοιχτά και πάλι, λειτουργώντας σε κανονικούς ρυθμούς.

Επιπροσθέτως, ένα περιορισμένο –προς το παρόν- ποσοστό της τάξεως του 10% δηλώνει ότι συνεχίζουν να αποφεύγουν τα φυσικά καταστήματα λόγω του κινδύνου μιας πιθανής μόλυνσης με κορωνοϊό.

Την ίδια στιγμή, το 22% θα συνεχίσει να αγοράζει προϊόντα online, τα οποία συνήθιζαν να ψωνίζουν στα φυσικά καταστήματα πριν ενσκήψει η πανδημία.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.