01 Μάι 2024
READING

Το Amazon έχει ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα logistics στον κόσμο

3 MIN READ

Το Amazon έχει ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα logistics στον κόσμο

Το Amazon έχει ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα logistics στον κόσμο

Σε περιβάλλον lockdown μαζί με Black Friday και μετά να ξεκινά η περίοδο των Χριστουγεννιάτικων αγορών στις ΗΠΑ, λίγες εταιρείες χρειάστηκε να προετοιμαστούν όπως ο γίγαντας του ηλεκτρονικού εμπορίου Amazon.

Ένας εκπρόσωπος του Amazon δήλωσε ότι η εταιρεία είναι πεπεισμένη για την βελτίωση που έχει πετύχει όσον αφορά τις ταχύτητες παράδοσης, ενώ εξακολουθεί να είναι σε θέση να διατηρήσει τους υπαλλήλους ασφαλείς.

Αλλά η άνευ προηγουμένου φύση της πανδημίας COVID-19 και ο αντίκτυπός της στα διαδικτυακά ψώνια σημαίνει ακόμη και με αυτές τις προετοιμασίες, ότι η πλατφόρμα και η  εφοδιαστική αλυσίδα του Amazon θα αντιμετωπίσουν τις πιο δύσκολες προκλήσεις.

Το Amazon έχει δημιουργήσει ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα logistics στον κόσμο, λειτουργώντας επί του παρόντος 1.466 εγκαταστάσεις παγκοσμίως, που εκτείνονται σε περισσότερα από 30 εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα.

Ο εκπρόσωπος δήλωσε ότι το Amazon έχει αναπτύξει τις δυνατότητες του δικτύου logistics κατά περίπου 50% φέτος. Αυτό συνέβαινε πριν ακόμα ληφθεί υπόψη ο τεράστιος στόλος φορτηγών και αεροπλάνων παράδοσης, και φυσικά οι εργαζόμενοι – οι οποίοι έχουν δει τον αριθμό τους να αυξάνεται φέτος. 

Η ραγδαία αύξηση της πανδημίας στις διαδικτυακές αγορές προβλέπεται να συνεχιστεί στην περίοδο των εορταστικών αγορών – ιδιαίτερα σε μέρη όπως οι ΗΠΑ όπου ο ιός εξακολουθεί να είναι ευρέως διαδεδομένος και οι αγορές στα φυσικά καταστήματα παρουσιάζουν σημαντικότερο κίνδυνο για την υγεία. 

Αναμένεται ότι οι Χριστουγενιάτικες πωλήσεις φέτος θα αυξηθούν έως και 5,2%, ακόμη και εν μέσω μαζικής οικονομικής αναταραχής και αύξησης της ανεργίας.

Η απόλυτη κυριαρχία του Amazon στο ηλεκτρονικό εμπόριο βοήθησε να ωφεληθεί πάρα πολύ από αυτήν την τάση: η εταιρεία ανέφερε έσοδα 96,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων κατά το τρίτο τρίμηνο, αύξηση 37% από το ίδιο τρίμηνο του 2019.

Ωστόσο, η μεγάλη ζήτηση αύξησε επίσης το κόστος της Amazon, 34% έως 89,9 δισεκατομμύρια δολάρια σε αυτές τις ίδιες χρονικές περιόδους, συμπεριλαμβανομένων περίπου 4 δισεκατομμύρια δολάρια σε κόστος που σχετίζεται με τον COVID-19 φέτος.

Μεταξύ Ιανουαρίου και Οκτωβρίου, το Amazon προσέλαβε 427.300 εργαζόμενους, αυξάνοντας το συνολικό εργατικό δυναμικό της σε 1,2 εκατομμύρια και πρόκειται για αύξηση 50% από τους 798.000 εργαζόμενους που απασχολούσε το Amazon στις 31 Δεκεμβρίου 2019

Το Amazon έχει προσλάβει περίπου 250.000 εργαζόμενους σε ρόλους λειτουργίας μόνο από τον Φεβρουάριο για να αντιμετωπίσει την αυξημένη ζήτηση. Επιπλέον, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θέλει να φέρει 100.000 εποχιακούς εργαζόμενους αυτήν την περίοδο των διακοπών.

Αυτό που είναι λιγότερο σαφές είναι πόσοι από αυτούς τους λειτουργικούς υπαλλήλους θα παραμείνουν στην δουλειά. Πολλοί εργάτες στην αποθήκη αναφέρουν ότι είναι σπάνιο να βλέπουν τους συναδέλφους να μένουν περισσότερο από έξι μήνες στη δουλειά λόγω των εξαντλητικών συνθηκών.

Μια πρόσφατη έρευνα της Reveal διαπίστωσε ότι το ποσοστό σοβαρών τραυματισμών στις αποθήκες της Amazon το 2019 ήταν 7,7 ανά 100 υπαλλήλους ή 33% υψηλότερο από το 2016 και σχεδόν διπλάσιο από το πιο πρόσφατο βιομηχανικό πρότυπο.

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.