04 Μάι 2024
READING

Οι digital διαφημίσεις πήραν την πλειονότητα των διαφημιστικών δαπανών για πρώτη φορά

3 MIN READ

Οι digital διαφημίσεις πήραν την πλειονότητα των διαφημιστικών δαπανών για πρώτη φορά

Οι digital διαφημίσεις πήραν την πλειονότητα των διαφημιστικών δαπανών για πρώτη φορά
1 MIN READ
03 Μάι 2024

Το GroupM του διαφημιστικού οργανισμού WPP αναθεώρησε τις εκτιμήσεις του για τις διαφημιστικές δαπάνες των ΗΠΑ, προβλέποντας ότι οι ψηφιακές διαφημίσεις θα αντιπροσωπεύουν πάνω από το ήμισυ των συνολικών δαπανών για πρώτη φορά.

Οι δαπάνες για ψηφιακές διαφημίσεις θα αυξηθούν 5,4% στα 110,1 δισεκατομμύρια δολάρια φέτος, ή το 51% των συνολικών 214,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων, εξαιρουμένων των πολιτικών διαφημίσεων.

Το Google, το Facebook και το Amazon θα είναι οι μεγαλύτεροι κερδισμένοι της ανάπτυξης ψηφιακών διαφημίσεων, έχοντας ένα συνδυασμένο μερίδιο αγοράς περίπου των δύο τρίτων της αγοράς ψηφιακών διαφημίσεων των ΗΠΑ, σύμφωνα με το eMarketer.

Η προβλεπόμενη αύξηση της ψηφιακής διαφήμισης, η οποία έρχεται σε αντίθεση με τη μείωση που παρατηρείται σε άλλα κανάλια πολυμέσων, δείχνει ότι οι εταιρείες βλέπουν την αξία των διαδικτυακών μέσων στο να προσεγγίσουν κοινό-στόχο και να υποστηρίξουν τις προσπάθειές τους για το ηλεκτρονικό εμπόριο, σύμφωνα με το GroupM.

Η ψηφιακή διαφήμιση είναι προσβάσιμη σε ένα ευρύ φάσμα εταιρειών, συμπεριλαμβανομένων των μικρών επιχειρήσεων που έχουν αναγκαστεί να αυξήσουν την παρουσία τους στο διαδίκτυο, καθώς πολλοί καταναλωτές αποφεύγουν να ψωνίζουν σε καταστήματα κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Ενώ η δυσκολία στην ρευστότητα, οι μειωμένες δαπάνες και το κλείσιμο των φυσικών καταστημάτων ήταν ευρέως διαδεδομένες σε όλο τον κόσμο, αυτές οι αντιξοότητες αντισταθμίστηκαν επαρκώς από την επιταχυνόμενη εστίαση στις πρωτοβουλίες ηλεκτρονικού εμπορίου.

Η εκτίμηση του GroupM επιβεβαιώνεται από τα πρόσφατα αποτελέσματα κερδών από την Amazon, το Facebook και τη μητρική εταιρεία της Google Alphabet.

Τα έσοδα από διαφημίσεις του Amazon αυξήθηκαν κατά 51% στα 5,4 δισεκατομμύρια δολάρια το τρίτο τρίμηνο από ένα χρόνο νωρίτερα, καθώς οι εταιρείες προσπάθησαν να προσεγγίσουν τους πελάτες του γίγαντα του ηλεκτρονικού εμπορίου ενώ πραγματοποίησαν αγορές στο διαδίκτυο.

Επειδή η διαφημιστική επιχείρηση του Amazon είναι λιγότερο ώριμη από το Facebook και το Google, ο ρυθμός ανάπτυξης ήταν υψηλότερος τα τελευταία χρόνια.

Τα έσοδα από διαφημίσεις του Facebook αυξήθηκαν 22% στα 21,2 δισεκατομμύρια δολάρια το τρίτο τρίμηνο, παρά το μποϊκοτάζ από διαφημιζόμενους λόγω των πολιτικών του κοινωνικού δικτύου για την κατάργηση της ρητορικής μίσους.

Τα έσοδα από διαφημίσεις του Google αυξήθηκαν 9,8% στα 37,1 δισεκατομμύρια δολάρια, με αύξηση 32% στα 5 δισεκατομμύρια δολάρια για τον ιστότοπο κοινής χρήσης βίντεο YouTube.

Η κυριαρχία των τριών εταιρειών στις αντίστοιχες αγορές έχει οδηγήσει σε έλεγχο από τις αντιμονοπωλιακές αρχές παγκοσμίως.

Η κυριαρχία του ψηφιακού κόσμου είναι πλέον ξεκάθαρη και η παρουσία των εταιρειών σε αυτό τον κόσμο είναι απαραίτητη.Δεν μπορεί πλέον καμία μάρκα να αδιαφορήσει για αυτήν την δομική αλλαγή και όσες μάρκες το κάνουν θα πάρουν ένα πολύ μεγάλο ρίσκο.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.