03 Μάι 2024
READING

Η Coca-Cola, η Pepsi και η Nestlé παραμένουν οι εταιρείες με την μεγαλύτερη ρύπανση σε πλαστικά

2 MIN READ

Η Coca-Cola, η Pepsi και η Nestlé παραμένουν οι εταιρείες με την μεγαλύτερη ρύπανση σε πλαστικά

Η Coca-Cola, η Pepsi και η Nestlé παραμένουν οι εταιρείες με την μεγαλύτερη ρύπανση σε πλαστικά

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, οι Coca-Cola, PepsiCo και Nestlé έχουν ανακηρυχθεί οι μεγαλύτεροι πλαστικοί ρυπαντές στον κόσμο από το Break Free From Plastic.

Κάθε χρόνο, το Break Free From Plastic διεξάγει έρευνα από πάρκα, παραλίες και χώρους υγειονομικής ταφής. Περίπου 15.000 εθελοντές σε όλο τον κόσμο συνεργάζονται συλλέγοντας και μετρώντας πλαστικά απορρίμματα.

Με αυτόν τον τρόπο, προσπαθούν να εντοπίσουν τους μεγαλύτερους υπεύθυνους για την ρύπανση από πλαστικό.Φέτος οι εθελοντές συνέλεξαν 346.494 τεμάχια πλαστικών απορριμμάτων σε 55 χώρες.

Σχεδόν τα δύο τρίτα των περιπτώσεων, μπόρεσαν να προσδιορίσουν τον κατασκευαστή των αποβλήτων, γράφει η βελγική εφημερίδα De Standaard. Τα μπουκάλια της Coca-Cola ήταν το πιο συχνά αντικείμενο.

Οι εθελοντές συνέλεξαν συνολικά 13.834 μπουκάλια. Αυτό βάζει την εταιρεία πρώτη στην κατάταξη σε 51 από τις 55 χώρες που μελετήθηκαν. Όπως τα δύο τελευταία χρόνια, οι Nestlé και PepsiCo αποτελούν το υπόλοιπο των τριών πρώτων.Από αυτές τις εταιρείες, αντίστοιχα, συλλέχθηκαν 8.633 και 5.155 τεμάχια πλαστικού.

Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι οι ίδιες μεγάλες μάρκες αποκαλύπτονται ως οι μεγαλύτεροι πλαστικοί ρυπαντές στον κόσμο για τρία συνεχόμενα χρόνια. Αυτές οι εταιρείες ισχυρίζονται ότι αντιμετωπίζουν την ρύπανση αλλά συνεχίζουν να επενδύουν σε αναποτελεσματικές λύσεις και συνεργάζονται με εταιρείες πετρελαίου για την παραγωγή ακόμη περισσότερων πλαστικών.

“Για να σταματήσει αυτό το χάος και να καταπολεμηθεί η κλιματική αλλαγή, πολυεθνικές όπως η Coca-Cola, η PepsiCo και η Nestlé πρέπει να τερματίσουν την εξάρτησή τους από πλαστικές συσκευασίες μίας χρήσης και να απομακρυνθούν από τα ορυκτά καύσιμα “, δήλωσε ο Abigail Aguilar, Περιφερειακός Συντονιστής Εκστρατεία Πλαστικών, Greenpeace Νοτιοανατολική Ασία.

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.