03 Μάι 2024
READING

Τρεις τάσεις λιανικής το 2021

3 MIN READ

Τρεις τάσεις λιανικής το 2021

Τρεις τάσεις λιανικής το 2021
1 MIN READ
03 Μάι 2024

Όταν πρόκειται για ψηφιοποίηση, οι Κινέζοι είναι πολύ μπροστά από τη Δύση. Οι Κινέζοι είναι επίσης ένα βήμα μπροστά όσον αφορά τον περιορισμό του κορονοϊού.

Δεν αποτελεί έκπληξη λοιπόν ότι ήδη φαίνονται κάποιες αλλαγές στις τάσεις που θα επικρατήσουν το 2021 στην Κίνα στην αγορά του retail.

Πιο συναρπαστικές πλατφόρμες αγορών

Το Amazon και το AliExpress είναι ευρέως γνωστά και επαινούνται για τις ατελείωτες επιλογές τους και τις χαμηλές τιμές τους, αλλά δεν είναι ιδιαίτερα ευχάριστοι χώροι πλοήγησης.

Αυτό θα αλλάξει το επόμενο έτος, τουλάχιστον όσον αφορά τους Κινέζους. Οι άνθρωποι ξοδεύουν ακόμη περισσότερο χρόνο στο διαδίκτυο από την πανδημία και ο διαδικτυακός ανταγωνισμός αυξάνεται επίσης, έτσι οι πλατφόρμες εξετάζουν πώς να κάνουν το χρόνο που αφιερώνεται στο διαδίκτυο πιο διασκεδαστικό και πολύτιμο για τους καταναλωτές.

Λόγω των υφιστάμενων κοινωνικών περιορισμών, οι διαδικτυακές αγορές γίνονται επίσης πηγή ψυχαγωγίας, ακόμη και κοινωνικής εκδήλωσης.

Το 2021, οι γραμμές μεταξύ αγορών και ψυχαγωγίας θα “θολώσουν” ακόμη περισσότερο, χάρη σε τεχνολογίες όπως το AR και η ζωντανή ροή.

Ψηφιακό φυσικό λιανικό εμπόριο

Παρ ‘όλα αυτά, τα φυσικά καταστήματα θα εξακολουθήσουν να διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στην εμπειρία αγορών, ακόμη και μετά το πέρασμα της πανδημίας. Ενώ ο διαδικτυακός κόσμος των φυσικών λιανοπωλητών μαθαίνει να είναι πιο ανθρώπινος και αφοσιωμένος, το offline μπορεί επίσης να μάθει πολλά από το διαδίκτυο.

Το λιανικό εμπόριο εκτός σύνδεσης θα ψηφιοποιηθεί για να συνδυάσει τα καλύτερα και των δύο κόσμων. Στα φυσικά καταστήματα, για παράδειγμα, οι πελάτες θα είναι σύντομα σε θέση να λαμβάνουν πληροφορίες για τα προιόντα με σάρωση κωδικών QR, ή οι αγορές μπορούν να γίνουν πιο χαλαρές, παραδίδοντας τα προϊόντα στο κατώφλι των πελατών μετά την αγορά στο κατάστημα.

Για παράδειγμα οι πελάτες να μπορούν να μαγειρέψουν επιτόπου για να δοκιμάσουν νέα προϊόντα ή συνταγές η να «ταιριάζουν» ρούχα και μακιγιάζ με ασφάλεια χάρη στις διαδραστικές εφαρμογές επαυξημένης πραγματικότητας.

Η ζωντανή ροή απογειώνεται

Η ζωντανή ροή ήταν ήδη πολύ δημοφιλής στους Κινέζους καταναλωτές, αλλά το 2020 έγινε όλο και περισσότερο «mainstream». Πέον είναι ένα πολύ ισχυρό εργαλείο marketing για να εμπνεύσει και να συνδεθεί με ανθρώπους.

Καθώς οι φυσικές επισκέψεις σε καταστήματα και εκδηλώσεις ενδέχεται να είναι υπό πίεση το 2021 αναμένεται ότι η τάση θα επιταχυνθεί το επόμενο έτος.

Το Alibaba παρατηρεί αυξημένο ενδιαφέρον για συνεργασίες αλλά και νέες δυνατότητες για τις εταιρείες να εκπαιδεύουν τις ομάδες τους να μεταδίδουν από καταστήματα ή ακόμα και από τα σπίτια τους.

Γενικότερα αυτό που επιταχύνεται είναι η σύνδεση μεταξύ των φυσικών καταστημάτων και του ψηφιακού κόσμου με δυνατότητες ώστε να αποτελεί μια ολότητα για τον πελάτη.Και επίσης οι αγορές να γίνουν πιο “διασκεδαστικές και ψυχαγωγικές”.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.