02 Μάι 2024
READING

Οι πέντε κορυφαίες τάσεις για το 2021

4 MIN READ

Οι πέντε κορυφαίες τάσεις για το 2021

Οι πέντε κορυφαίες τάσεις για το 2021

Η πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου Shopify συμβουλεύει τους λιανοπωλητές να προετοιμαστούν για τις τάσεις, συμπεριλαμβανομένης της αυξανόμενης επιρροής των νεότερων καταναλωτών το επόμενο έτος.

Το “Το Μέλλον του Εμπορίου 2021” είναι η πρώτη ετήσια έκθεση του Shopify, χρησιμοποιώντας τα παγκόσμια στοιχεία της λιανικής και των καταναλωτών για να προβλέψει αλλαγές στο τοπίο των λιανικών πωλήσεων κατά τη διάρκεια του νέου έτους.

Αναλύοντας δεδομένα από περισσότερους από 1 εκατομμύριο εμπόρους του Shopify και διαδικτυακές έρευνες καταναλωτών σε 11 χώρες (συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ και του Καναδά), η έκθεση αποκαλύπτει πέντε βασικές προβλέψεις για τους λιανοπωλητές.

Οι νέοι καταναλωτές θα αλλάξουν το επιχειρηματικό τοπίο καθώς το ηλεκτρονικό εμπόριο

Σύμφωνα με το Shopify, οι νέοι καταναλωτές ειδικότερα έχουν τις ακόλουθες καταναλωτικές συμπεριφορές.Το 84% των καταναλωτών έχουν κάνει αγορές στο διαδίκτυο στην πανδημία ενώ το 65% έχει κάνει αγορές στο κατάστημα.

Το 79% των καταναλωτών δηλώνουν ότι θα πραγματοποιούν αγορές στο διαδίκτυο τακτικά τους επόμενους έξι μήνες ενώ μόνο το 57% δηλώνει ότι θα ψωνίζει τακτικά σε κατάστημα.

Το 67% των νεότερων καταναλωτών (18-34) μετατόπισαν το μεγαλύτερο μέρος των δαπανών τους σε διαδικτυακές αγορές από τότε που ξεκίνησε η πανδημία, σε σύγκριση με το μέσο όρο 54%.

Οι νεότεροι καταναλωτές είναι πιο πιθανό να ανακαλύψουν και να ψωνίσουν μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, προτιμούν να ψωνίζουν βιώσιμα προϊόντα και η επιλογή τους  να έχει αντίκτυπο.

Το φυσικό λιανικό εμπόριο θα αλλάξει όπως το γνωρίζουμε, δίνοντας στις τοπικές επιχειρήσεις νέα πλεονεκτήματα

Η ανάλυση του Shopify υποδεικνύει χαρακτηριστικά και εμπειρίες omnichannel που οι λιανοπωλητές υιοθέτησαν το 2020 θα αναζωογονήσουν τα φυσικά καταστήματα και θα τους επιτρέψουν να επωφεληθούν από την εγγύτητα με τους τοπικούς καταναλωτές.

Σε σύγκριση με την ίδια περίοδο το 2019, ο αριθμός των καταστημάτων που προσφέρουν ανέπαφες πληρωμές στο Shopify αυξήθηκε κατά 122% κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Μεταξύ των πελατών που χρησιμοποίησαν εναλλακτικές μεθόδους εκπλήρωσης παραγγελιών, περισσότεροι από τους μισούς το έκαναν πιο συχνά τους τελευταίους έξι μήνες από ό, τι πριν από την έναρξη της πανδημίας.

Αυτό περιλαμβάνει αύξηση 64% στο BOPIS/curbside, 57% αύξηση στους καταναλωτές που χρησιμοποιούν την επιλογή σημείου παραλαβής και 57% αύξηση στην τοπική παράδοση.

Οι καταναλωτές θέλουν να αγοράζουν ανεξάρτητα.

Οι μισοί καταναλωτές (50%) που ερωτήθηκαν από το Shopify αναζητούν ανεξάρτητες επιχειρήσεις για υποστήριξη για λόγους όπως η υποστήριξη της επιχειρηματικότητας, η αγορά μοναδικών προϊόντων και η καλή εξυπηρέτηση των πελατών.

Σχεδόν έξι στους 10 (57%) είναι πρόθυμοι να κάνουν αγορές για νέες μάρκες ή καταστήματα για πρώτη φορά. Το Shopify συμβουλεύει τους ανεξάρτητους λιανοπωλητές να αναδείξουν τα οφέλη των επιχειρηματικών τους μοντέλων και να υιοθετήσουν δυνατότητες που προσφέρονται από μεγάλους λιανοπωλητές για να καλύψουν τις ανάγκες των καταναλωτών, συμπεριλαμβανομένης της γρήγορης και δωρεάν αποστολής.

Έξι στους 10 (59%) ερωτηθέντες καταναλωτές δηλώνουν ότι η δωρεάν παράδοση θα βελτιώσει την εμπειρία αγορών στο διαδίκτυο, ενώ το 40% δηλώνει ότι οι δωρεάν επιστροφές και το 34% δηλώνουν ότι η ταχύτερη παράδοση θα βελτιώσει τις online αγορές.

Επιπλέον, στην αρχή της πανδημίας από τον Μάρτιο έως τον Απρίλιο του 2020, το marketing στο Facebook και το Instagram μέσω της ολοκλήρωσης του καναλιού του Shopify σημείωσε αύξηση 36% στους μηνιαίους ενεργούς χρήστες – μια τάση που συνεχίζει να αυξάνεται.

Περισσότεροι καταναλωτές θα ψηφίζουν με τα πορτοφόλια τους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Shopify, το 53% των καταναλωτών προτιμούν πράσινα ή βιώσιμα προϊόντα και το 49% ανταποκρίνεται θετικά στους λιανοπωλητές που έχουν κάποιο σκοπό.

Σχεδόν το ένα τέταρτο (23%) των καταναλωτών ψωνίζουν σε τοπικούς ή ανεξάρτητους λιανοπωλητές για να μειώσουν τις περιβαλλοντικές τους επιπτώσεις.

Οι κύριοι λόγοι των καταναλωτών για αγορές σε τοπική επιχείρηση (στο διαδίκτυο ή στο κατάστημα) περιλαμβάνουν την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας (57%), τη στήριξη της δημιουργίας τοπικών θέσεων εργασίας (41%) και την επένδυση στην κοινότητά τους (35%).

Οι σύγχρονες χρηματοοικονομικές λύσεις θα διαταράξουν τη λιανική

Η πρακτική Buy now-Pay Later αργότερα έχει αυξηθεί σε δημοτικότητα, με τον αριθμό των λιανοπωλητών Shopify που προσφέρουν ευέλικτες ψηφιακές πληρωμές να αυξάνονται κατά 60% από την έναρξη της πανδημίας.

Στις Η.Π.Α., οι millennials πατέρες είναι οι πιο συνηθισμένοι χρήστες της πρακτικής Buy now-Pay Later ειδικά όταν πρόκειται για αντικείμενα υψηλών τιμών, όπως τα ηλεκτρονικά.

Από τους Αμερικανούς καταναλωτές που έχουν δοκιμάσει μια Buy now-Pay Later επιλογή, το 41% ​​είναι 18-34 ετών, το 56% είναι άνδρες και το 52% έχουν παιδιά στο σπίτι.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.