02 Μάι 2024
READING

Η Primark φοβάται εκατοντάδες εκατομμύρια απώλειες πωλήσεων

2 MIN READ

Η Primark φοβάται εκατοντάδες εκατομμύρια απώλειες πωλήσεων

Η Primark φοβάται εκατοντάδες εκατομμύρια απώλειες πωλήσεων

Η Primark εξέδωσε μια νέα προειδοποίηση για τα αποτελέσματά της καθώς τα δύο τρίτα όλων των καταστημάτων είναι κλειστά λόγω των αυστηρότερων μέτρων Covid-19 στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο λιανοπωλητής φοβάται ότι οι περιορισμοί θα μειώσουν τις πωλήσεις άνω των 200 εκατομμυρίων λιρών.Η AB Foods, ο ιδιοκτήτης της αλυσίδας μόδας Primark, υπολογίζει τώρα την απώλεια του κύκλου εργασιών λόγω των μέτρων που συνδέονται με το Covid-19 στα 650 εκατομμύρια λίρες (723 εκατομμύρια ευρώ).

Στις αρχές Δεκεμβρίου, η εταιρεία μίλησε για απώλεια 430 εκατομμυρίων λιρών (478 εκατομμύρια ευρώ), αλλά, έκτοτε, εμφανίστηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο μια νέα μεταδοτική μετάλλαξη του ιού.

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου αποφάσισε συνεπώς να επεκτείνει την περιοχή που περιορίζεται από τα αυστηρότερα μέτρα. Όλα τα μη απαραίτητα καταστήματα σε όλη τη βορειοανατολική πλευρά της Αγγλίας, την περιοχή του Μάντσεστερ, μεγάλα τμήματα των Midlands και Southwest πρέπει να παραμείνουν κλειστά.

Πάνω από τα δύο τρίτα όλων των καταστημάτων Primark παγκοσμίως είναι πλέον κλειστά,  και αυτό είναι ένα μεγάλο “χτύπημα” για την εταιρεία, η οποία δεν έχει ηλεκτρονικό κατάστημα, σε αντίθεση με τους περισσότερους ανταγωνιστές της.

Σύμφωνα με την εταιρεία συμβούλων BDO, ο αριθμός των αγοραστών στα καταστήματα  μειώθηκε κατά 46% την περασμένη εβδομάδα σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους.

Οι διαδικτυακές πωλήσεις έχουν αυξηθεί κατά το ήμισυ, αλλά δεν μπορούν να αντισταθμίσουν πλήρως τις απώλειες. Οι πωλήσεις μόδας μειώθηκαν περισσότερο από το ένα τρίτο σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.