02 Μάι 2024
READING

Η Estée Lauder δεσμεύεται για την εφαρμογή βιώσιμων πρακτικών στον τομέα του ταξιδιωτικού λιανικού εμπορίου

4 MIN READ

Η Estée Lauder δεσμεύεται για την εφαρμογή βιώσιμων πρακτικών στον τομέα του ταξιδιωτικού λιανικού εμπορίου

Η Estée Lauder δεσμεύεται για την εφαρμογή βιώσιμων πρακτικών στον τομέα του ταξιδιωτικού λιανικού εμπορίου

Το τμήμα του ταξιδιωτικού λιανικού εμπορίου (travel retail) της Estée Lauder κοινοποιεί  για πρώτη φορά την δέσμευσή του να ακολουθήσει έναν πιο βιώσιμο δρόμο σε ό, τι αφορά την συσκευασία και τις εκπομπές αερίων για το τμήμα αυτό.

Η εταιρεία ομορφιάς -η οποία έχει μάλιστα αναγνωρισμένη διεθνή παρουσία με εταιρείες όπως η Bobbi Brown, η Clinique, η La Mer, η MAC και η Tom Ford Beauty- έχει στο παρελθόν κοινοποιήσει κι άλλες υποσχέσεις σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος και ο κόσμος του ταξιδιωτικού λιανικού εμπορίου εντάσσεται τώρα σε αυτές τις προσπάθειες.

Κατά την διάρκεια των κανονικών, μη πανδημικών περιόδων, τα κανάλια που περιλάμβαναν τα αεροδρόμια, τα duty-free καταστήματα στο κέντρο της πόλης, τις αεροπορικές εταιρείες και τα κρουαζιερόπλοια ήταν ανάμεσα στα περισσότερο αναπτυσσόμενα τμήματα της εταιρείας και διέθεταν εμβέλεια άνω του ενός δισεκατομμυρίου καταναλωτών ετησίως.

Πλέον, αυτοί οι αγοραστές εξετάζουν όλο και περισσότερο τη βιωσιμότητα όταν πρόκειται να εμπιστευθούν και να αγοράσουν νέα προϊόντα.

Μάλιστα, σύμφωνα με στοιχεία της Euromonitor International,  το 69% των επαγγελματιών αναμένει ότι οι καταναλωτές θα είναι τώρα περισσότερο ανήσυχοι για τη βιωσιμότητα από ό, τι ήταν πριν από την εκδήλωση της πανδημίας.

Επιπρόσθετα, μία ακόμα μελέτη που αφορά ειδικά την βιομηχανία του ταξιδιωτικού λιανικού εμπορίου από την Tax Free World Association φανερώνει ότι η βιωσιμότητα είναι κάτι που ενδιαφέρει υπέρ το δέον το κοινό-στόχο του ταξιδιωτικού λιανικού εμπορίου, αφού ποσοστό μεγαλύτερο του 70% αναφέρει ότι τα διαπιστευτήρια της βιωσιμότητας είναι ένα σημαντικό κριτήριο όταν πρόκειται να κάνουν αγορές κατά την διάρκεια των ταξιδιών τους.

Συνεπώς, οι «πράσινοι» στόχοι που θέτει η  Estée Lauder για αυτόν τον τομέα φαίνεται ότι βρίσκονται σε απόλυτη αρμονία με τις παρούσες ανάγκες των καταναλωτών:

Συσκευασία

  • Όλα τα κιβώτια χαρτιού για τα προϊόντα που προορίζονται αποκλειστικά για το ταξιδιωτικό λιανικό εμπόριο θα κατασκευάζονται από υλικό πιστοποιημένο από την FSC μέχρι το 2025.
  • Μείωση της χρήσης του πλαστικού αφαιρώντας τελείως του εξωτερική ταινία από τα χαρτοκιβώτια για τα προϊόντα αυτής της κατηγορίας μέχρι το 2023.

Εκπομπές αερίων

  • Μηδενικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα για τις μεταφορές των αγαθών και των προϊόντων στους πελάτες του travel retail  έως το τέλος του 2023.
  • Μηδενικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα για τα εταιρικά αεροπορικά ταξίδια μέχρι το τέλος του 2023.

Merchandising

  • Πρακτικές βιωσιμότητας σε όλες τις μάρκες και τα κανάλια της εταιρείας ήδη από το τρέχον έτος.

Κτήρια 

  • Πρακτικές βιωσιμότητας σε όλες τις εγκαταστάσεις των γραφείων της ταξιδιωτικής λιανικής πώλησης μέχρι το τέλος του 2023.

Σε γενικές γραμμές, αξίζει να σημειωθεί ότι οι ενέργειες της εταιρείας πρόκειται να εξοικονομήσουν 54.000 κιλά πλαστικών αποβλήτων!

Ένα πρώτο βήμα

Από την έναρξη της εφαρμογής των πρωτοβουλιών βιωσιμότητας, το τμήμα του ταξιδιωτικού λιανικού εμπορίου της Estée Lauder κατάφερε να μετατρέψει το 83% των χαρτοκιβωτίων για τα προϊόντα αυτού του τμήματος της αγοράς, ούτως ώστε να αφορούν αποκλειστικά σε πιστοποιημένες από την FSC πρώτες ύλες.

Επιπλέον, σε ότι αφορά τα καταστήματα της εταιρείας,  τα καινούρια καταστήματα της  Estée Lauder, της La Mer και της MAC στη Σεούλ της Κορέας χτίστηκαν με, κατά μέσο όρο, 80% επαναχρησιμοποιούμενα φωτιστικά.

Αυτή τη στιγμή η αγορά των ταξιδιών είναι αρκετά περιορισμένη εξαιτίας των συνθηκών. Ωστόσο,  η Estee Lauder  κατάφερε να διατηρήσει το κανάλι αυτό έντονο και ενεργό χάρη στις πωλήσεις των αφορολόγητων ειδών στην Κίνα.

Τα αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου του τρέχοντος οικονομικού έτους για την εταιρεία θα κυκλοφορήσουν την επόμενη εβδομάδα, αλλά κατά τους τρεις μήνες έως τον Σεπτέμβριο του 2020, οι καθαρές πωλήσεις από την παγκόσμια αγορά της ταξιδιωτικής λιανικής πώλησης ήταν σχετικά επίπεδες σε ετήσια βάση.

Το ταξιδιωτικό λιανικό εμπόριο θα παραμείνει ένα από τα πιο ενδιαφέροντα και ενεργά κανάλια σε μακροπρόθεσμη βάση, δεδομένου ότι η Κίνα έχει γίνει το κλειδί για τις μελλοντικές πωλήσεις αφορολόγητων ειδών, ενώ σταδιακά η ταξιδιωτική αγορά θα επανέρχεται στην κανονικότητα της.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.