03 Μάι 2024
READING

Τι περιμένουμε το 2021 στο αθλητικό marketing;

3 MIN READ

Τι περιμένουμε το 2021 στο αθλητικό marketing;

Τι περιμένουμε το 2021 στο αθλητικό marketing;

Σύμφωνα με κοινή έρευνα της McKinsey και της World Federation Sporting Goods Industry, η παγκόσμια αγορά αθλητικών ειδών συρρικνώθηκε το 2020 για πρώτη φορά μετά την οικονομική κρίση.

Οι περισσότερες μάρκες, οι retailers και οι κατασκευαστές ολοκλήρωσαν τη χρονιά με αρνητικό αποτέλεσμα παρά την ανάκαμψη της δραστηριότητας μετά το πρώτο και πριν από το δεύτερο κύμα εγκλεισμού που σχετίζεται με το COVID-19, αναφέρει η έρευνα.

Η γενική αντίληψη ότι οι περισσότεροι άνθρωποι είναι πιο ενεργοί στις αθλητικές δραστηριότητες από ό, τι πριν από την πανδημία δεν είναι απολύτως αληθινή, σύμφωνα με τις McKinsey και WFSGI.

Περίπου το 40% των ανθρώπων είναι λιγότερο δραστήριοι από ό, τι πριν από την πανδημία, ενώ το 30% είναι περισσότερο. Η εταιρεία αναμένει επίσης ότι το χάσμα σωματικής δραστηριότητας θα διευρυνθεί μεταξύ νοικοκυριών υψηλού εισοδήματος και χαμηλού εισοδήματος, καθώς η πανδημία έχει επιδεινώσει τις οικονομικές συνθήκες για πολλούς καταναλωτές.

Ο κλάδος πήγε καλύτερα από τον κλάδο της μόδας συνολικά, ωστόσο, οι McKinsey και WFSGI αναμένουν ότι η αθλητική αγορά θα επιστρέψει σε μια πορεία ανάπτυξης το 2021, η οποία θα συμβαδίζει περισσότερο με τις προηγούμενες χρονιές πριν την πανδημία.

Παρά τις προκλήσεις των συνολικών πωλήσεων, ο κλαδος σημείωσε σημαντικά κέρδη από την άποψη των ψηφιακών πωλήσεων: η διείσδυση στο διαδίκτυο είναι έξι φορές υψηλότερη από ό, τι πριν από την πανδημία, και σε σημαντικούς παίκτες το μερίδιο στο διαδίκτυο αυξήθηκε περίπου τρεις φορές μεταξύ του 2019 και του πρώτου εξαμήνου του 2020.

Αυτό το μέγεθος ανάπτυξης στο ηλεκτρονικό εμπόριο αναμενόταν στην αγορά σε τέσσερα χρόνια από τώρα, σύμφωνα με την έρευνα αλλά η πανδημία επιτάχυνε τις εξελίξεις.

Αυτό σημαίνει αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο πωλούνται τα προιόντα και μαζί έρχεται και η προσδοκία για περισσότερες δράσεις ψηφιακού marketing. Σχεδόν τα δύο τρίτα (64%) των στελεχών που ρωτήθηκαν στην έκθεση McKinsey και WFSGI δήλωσαν ότι αναμένουν ότι η βιομηχανία θα επικεντρωθεί περισσότερο στην ψηφιακή διαφήμιση και το 43% δήλωσε ότι το marketing δεν θα είναι τόσο συνδεδεμένο με μεγάλα αθλητικά γεγονότα.

Η απουσία των μεγάλων αθλητικών γεγονότων και πολλών άλλων εκδηλώσεων άφησε ένα σημαντικό κενό στην ανάγκη των μαρκών να αναπτύξουν ευαισθητοποίηση, αξιοπιστία και αφοσίωση”, αναφέρει η έρευνα.

Οι ερευνητές αναμένουν αύξηση στην χρήση influencers, ειδικά επαγγελματίες αθλητές, οι οποίοι συχνά έχουν μεγαλύτερα ποσοστά παρακολούθησης στο Instagram από μάρκες ή ομάδες και μπορούν να επιτύχουν υψηλότερα ποσοστά αφοσίωσης.

Οι σχέσεις με τους αθλητές λειτουργούν ιδιαίτερα καλά όταν οι θέσεις των αθλητών είναι ευθυγραμμισμένες με τις μάρκες και η ίδια η μάρκα παίρνει θέση σε σημαντικά ζητήματα για την κοινωνία και τους ανθρώπους σύμφωνα με την έρευνα.

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.