02 Μάι 2024
READING

Ισχυρό μάρκες και σκοπός-purpose είναι τα κριτήρια επιλογής εργασίας για τους marketers

2 MIN READ

Ισχυρό μάρκες και σκοπός-purpose είναι τα κριτήρια επιλογής εργασίας για τους marketers

Ισχυρό μάρκες και σκοπός-purpose είναι τα κριτήρια επιλογής εργασίας για τους marketers

Στη διεξαγωγή έρευνας για τα χαρακτηριστικά εκείνα των εταιρειών και των τμημάτων marketing που προσελκύουν τα στελέχη προχώρησε, στα τέλη του περασμένου έτους, η Παγκόσμια Ομοσπονδία Διαφημιζομένων (WFA), σε συνεργασία με 12 εθνικούς συνδέσμους διαφημιζόμενων, μεταξύ των οποίων και ο Σύνδεσμος Διαφημιζομένων Ελλάδος (ΣΔΕ).

Στην Ελλάδα, η έρευνα απευθύνθηκε αποκλειστικά σε στελέχη εταιρειών – μελών του ΣΔΕ, η συντριπτική πλειονότητα των οποίων ήταν γυναίκες (79%). Οι συμμετέχοντες εκπροσώπησαν τουλάχιστον εννέα διαφορετικούς τομείς δραστηριοποίησης, ενώ το 52% έχει εμπειρία στο marketing διάρκειας 10-20 χρόνια και το 24% περισσότερα από 20 χρόνια.

Βασικό εύρημα της global έρευνας είναι η προτίμηση των marketers να εργάζονται για επιχειρήσεις με ισχυρό και ξεκάθαρο σκοπό-purpose και όραμα και σε τμήματα marketing πελατοκεντρικά.Συγκεκριμένα, οι «ισχυρές μάρκες στο portfolio» των εταιρειών ψηφίστηκε ως το Νο1 χαρακτηριστικό μιας εταιρείας για να προσελκύσει τους Έλληνες marketers, με δεύτερο το «ισχυρό και ξεκάθαρο εταιρικό purpose και όραμα».

Όσο για το κύριο χαρακτηριστικό που θα πρέπει να έχει ένα ελκυστικό τμήμα marketing είναι η έντονη -σε επίπεδο εμμονής- πελατοκεντρική προσέγγιση,απάντηση στην οποία συμφωνούν τόσο οι Έλληνες, όσο και οι διεθνείς marketers.

Αναφορικά με τα στοιχεία που πρέπει να διαθέτει το ιδανικό τμήμα marketing, Έλληνες marketers, αλλά και οι συμμετέχοντες στην έρευνα διεθνώς ταυτίζονται όσον αφορά στις προτιμήσεις τους.

• Δυναμικό, παρά υπεραναλυτικό: Ισχύει για 52% των Ελλήνων marketers (54% του δείγματος).

• Υψηλής ενέργειας, παρά καλοζυγισμένο, αναφέρει το 33% των Ελλήνων στελεχών (39% του δείγματος).

• Χαλαρό, παρά τυπικό, απαντούν 36% Ελλήνων στελέχη (48% του δείγματος).

• Επικεντρωμένο στα αποτελέσματα, παρά στις διαδικασίες, προτιμά 55% των Ελλήνων marketers (50% του δείγματος).

• Γρήγορο, παρά ακριβές, απαντούν 33% Έλληνες στελέχη (40% του δείγματος).

• Ευέλικτο, παρά δομημένο, συμφωνεί το 39% των Ελλήνων (51% του δείγματος).

• Με ευκαιρίες εσωτερικής εξέλιξης, παρά που αναζητά στελέχη εκτός εταιρείας, αναφέρουν 39% των Ελλήνων marketers (46% του δείγματος).

• Ανοιχτό σε πειραματισμούς, παρά προβλέψιμο, δηλώνουν 55% των Ελλήνων στελεχών (64% του δείγματος).

Μεγάλη διασπορά παρατηρείται στις εταιρείες που συγκεντρώνουν τα περισσότερα από τα παραπάνω στοιχεία, τόσο από Έλληνες, όσο και από διεθνείς marketers. Οι Έλληνες ανέφεραν, περισσότερες της μιας φοράς, μόνο τρεις εταιρείες, τα τμήματα marketing των οποίων εμπίπτουν στο προφίλ του ιδανικού, και, συγκεκριμένα, τις Nike, Google και L’ Oréal.

Αντίστοιχα, μόνο πέντε εταιρείες ανέφεραν περισσότεροι από 5% των συμμετεχόντων στο συνολικό δείγμα και, συγκεκριμένα, τις Apple, Unilever, P&G, Nike και Coca- Cola. Καμία, ωστόσο, εταιρεία δεν συγκεντρώνει ποσοστό μεγαλύτερο από 10%. Επιπλέον, μόλις 7% των ερωτηθέντων του συνολικού δείγματος δήλωσαν ότι ο νυν εργοδότης / επιχείρηση, όπου εργάζονται, συγκεντρώνει τα χαρακτηριστικά που αναζητούν.

 

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.