02 Μάι 2024
READING

Όλοι είναι έτοιμοι να επιστρέψουν στα ταξίδια 

3 MIN READ

Όλοι είναι έτοιμοι να επιστρέψουν στα ταξίδια 

Όλοι είναι έτοιμοι να επιστρέψουν στα ταξίδια 

Φαίνεται ότι οι Αμερικανοί πολίτες αισθάνονται πια έτοιμοι να ταξιδέψουν. Πιο συγκεκριμένα, αρκετοί από αυτούς που εμβολιάστηκαν πρόσφατα αισθάνονται πιο σίγουροι όσον αφορά τον προγραμματισμό του επόμενου ταξιδιού τους. Μάλιστα, τον Μάρτιο του 2021, οι κρατήσεις των ξενοδοχείων σε 8 από τις 10 κορυφαίες ξενοδοχειακές αλυσίδες των ΗΠΑ που παρακολουθήθηκαν από την Adobe Analytics αυξήθηκαν κατά 50% σε σύγκριση με τις εβδομάδες που προηγούνταν της εφαρμογής των εμβολίων. Η πλατφόρμα αναφέρει, ακόμα, ότι οι κρατήσεις του Μαρτίου αυξήθηκαν κατά 57% τον Φεβρουάριο και κατά 79% τον Ιανουάριο.

Τις τελευταίες 30 ημέρες, οι κρατήσεις στο Hipcamp, για παράδειγμα, μία πλατφόρμα κρατήσεων για κάμπινγκ, παρουσιάζουν αύξηση κατά 30% των μέσων χιλιομέτρων που διανύουν οι άνθρωποι για τις αποδράσεις τους, ενώ την αντίστοιχη περίοδο τον Μάιο του 2020, οι αντίστοιχοι αριθμοί ήταν κατά 45% χαμηλότεροι από ό, τι τον Μάιο του 2019. Έτσι οι άνθρωποι αρχίζουν σταδιακά να κυκλοφορούν, αλλά δεν πηγαίνουν και πολύ μακριά καθώς ακόμα δείχνουν μία προτίμηση στους κοντινούς προορισμούς. 

Συγχρόνως, οι αμερικανικές επιχειρήσεις που εξαρτώνται από τον τουρισμό δεν είναι απλώς έτοιμες να δεχτούν τον κόσμο. Στην ουσία αδημονούν και περιμένουν με αγωνία την αύξηση της κίνησης. Παρά τους συνεχιζόμενους περιορισμούς όσον αφορά την χωρητικότητα, πολλές επιχειρήσεις έχουν υιοθετήσει κάποιες βέλτιστες πρακτικές, όπως η εγκατάσταση της ανέπαφης τεχνολογίας και είναι πρόθυμοι να δοκιμάσουν νέες τεχνικές και υπηρεσίες.

Κατά την διάρκεια του προηγούμενου έτους, παρά το πρώιμο κλείσιμο των πάρκων και τις προγραμματισμένες διακοπές που ακυρώθηκαν, 15 εθνικά πάρκα ανέφεραν στην πραγματικότητα έναν αριθμό ρεκόρ επισκεπτών σύμφωνα με την National Parks Conservation Association. Φαίνεται ότι σε γενικές γραμμές οι άνθρωποι αναζητούσαν την ασφάλεια στην ύπαιθρο. Ακόμη, εκτιμάται ότι οι επιχειρήσεις που περιβάλλουν τα πάρκα είδαν επίσης μια σημαντική αύξηση στον αριθμό των επισκεπτών τους, η οποία αναμένεται να συμβεί και φέτος, δεδομένου ότι οι τοπικές επιχειρήσεις αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της εμπειρίας των εθνικών πάρκων.

Έτσι, ενώ το γενικό κλίμα πιθανότατα θα παραμείνει υποτονικό δεδομένων των περιστάσεων, ορισμένα πάρκα αρχίζουν να χαλαρώνουν, αφού τα εθνικά πάρκα της Αμερικής αποτελούν ένα καταφύγιο καθόσον αρχίζει να επιστρέφει με κάποιον τρόπο η κανονικότητα όσον αφορά τους περιορισμούς της χωρητικότητας, καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι εμβολιάζονται. Μάλιστα, είναι σαφές ότι οι λιγότεροι περιορισμοί θα διευκολύνουν την εξυπηρέτηση των επισκεπτών, αλλά και το ανθρώπινο δυναμικό αυτών των εγκαταστάσεων. 

Φυσικά, κάποια από τα κατάλοιπα της πανδημίας θα συνεχίσουν να δημιουργούν κάποιου είδους προβλήματα, αλλά πλέον υπάρχει και η ανάλογη γνώση για να αντιμετωπιστούν. Για παράδειγμα, με σκοπό να μειωθεί ο κίνδυνος εξάπλωσης του ιού από μη εμβολιασμένους τουρίστες, διάφορα πάρκα στην Αμερική ανακοίνωσαν ότι από την 1η Μαΐου, οι επισκέπτες θα πρέπει να κάνουν κράτηση για να επισκεφτούν το πάρκο. 

Τέλος, η ενοικίαση των τροχόσπιτων, θα συνεχίσει σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών να είναι ιδιαίτερα δημοφιλής και κατά την διάρκεια του τρέχοντος έτους. Πέρυσι, οι κρατήσεις των συγκεκριμένων οχημάτων έφτασαν σε επίπεδα ρεκόρ και αναμένεται ότι θα φτάσουν ακόμα πιο ψηλά κατά την διάρκεια του τρέχοντος έτους.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.