02 Μάι 2024
READING

Το Youtube προσφέρει 100 εκατομμύρια  δολάρια για να επιβραβεύσει τους δημιουργούς του Youtube Shorts 

4 MIN READ

Το Youtube προσφέρει 100 εκατομμύρια  δολάρια για να επιβραβεύσει τους δημιουργούς του Youtube Shorts 

Το Youtube προσφέρει 100 εκατομμύρια  δολάρια για να επιβραβεύσει τους δημιουργούς του Youtube Shorts 

Το Youtube δημιουργεί τον ανταγωνιστή του TikTok, το YouTube Shorts, και προσφέρει ένα χρηματικό ποσό προκειμένου να τον βοηθήσει να ανταγωνιστεί καλύτερα τους αντιπάλους του. Η εταιρεία παρουσίασε το YouTube Shorts Fund, ένα χρηματικό ποσό 100 εκατομμυρίων δολαρίων το οποίο θα δοθεί στους δημιουργούς του YouTube Shorts για το πιο προβεβλημένο και ενδιαφέρον περιεχόμενο τους κατά τη διάρκεια του 2021 και 2022.

Οι δημιουργοί δεν μπορούν να υποβάλουν αίτηση για την επιβράβευση προκειμένου να βοηθήσουν στην παραγωγή περιεχομένου. Αντ’ αυτού, το YouTube θα απευθύνεται κάθε μήνα σε δημιουργούς των οποίων τα βίντεο ξεπέρασαν ορισμένα ορόσημα προκειμένου να τους ανταμείψουν για τις συνεισφορές τους.

Η εταιρεία αναμένει να διαθέσει χρήματα σε χιλιάδες δημιουργούς κάθε μήνα. Και αυτοί οι δημιουργοί δεν χρειάζεται να συμμετέχουν στο Πρόγραμμα συνεργατών YouTube για να πληρούν τις προϋποθέσεις, καθώς οποιοσδήποτε δικαιούται να λάβει επιβραβεύσεις δημιουργώντας πρωτότυπο περιεχόμενο για το YouTube Shorts.

Το YouTube αρνήθηκε να κοινοποιήσει πιο συγκεκριμένες λεπτομέρειες σχετικά με τις λειτουργίες της επιβράβευσης αυτήν τη στιγμή, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου ελέγχου των δημιουργών ή των συγκεκριμένων ορίων για τη λήψη πληρωμών που έχει υπόψη του το YouTube. Επίσης, δεν θα προσφέρει λεπτομέρειες σχετικά με το εάν οι δημιουργοί του YouTube θα μπορούσαν να λάβουν πολλές πληρωμές στην ίδια περίοδο πληρωμής εάν είχαν πολλά βίντεο που θα πληρούσαν τις προϋποθέσεις ή άλλες λεπτομέρειες. 

Και ενώ η εταιρεία τόνισε ότι μόνο το “πρωτότυπο” περιεχόμενο θα κέρδιζε ανταμοιβές, δεν διευκρίνισε πώς θα κάνει τον έλεγχο προκειμένου να διασφαλίσει ότι το περιεχόμενο δεν έχει ήδη μεταφορτωθεί σε άλλη πλατφόρμα, όπως τα Reels, Snapchat ή TikTok. Αντ’ αυτού, το YouTube ανέφερε ότι οι περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις πληρωμές και τα προσόντα θα ήταν διαθέσιμες κατά την έναρξη του προγράμματος, το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει κάποια στιγμή τους επόμενους μήνες. Επισήμανε επίσης ότι έχει καταβάλει πάνω από 30 δισεκατομμύρια δολάρια σε δημιουργούς, καλλιτέχνες και εταιρείες μέσων τα τελευταία τρία χρόνια, και αναμένει ότι το νέο πρόγραμμα θα βοηθήσει το Youtube να δημιουργήσει ένα μοντέλο μακροπρόθεσμης δημιουργίας εσόδων για το Shorts στο YouTube.

Το YouTube δεν θεωρείται η μόνη πλατφόρμα που μπορεί να «απειληθεί» από το Tik Tok. Το Snapchat πληρώνει 1 εκατομμύριο δολάρια την ημέρα στους δημιουργούς για τα βίντεο τους με κορυφαία απόδοση στο Spotlight. Το Instagram που ανήκει στο Facebook, εν τω μεταξύ, έκανε προσοδοφόρες προσφορές σε κορυφαίους αστέρες του TikTok προκειμένου να χρησιμοποιήσουν τη νέα του υπηρεσία, Reels. 

Παρά το μέγεθος αυτών των προσπαθειών, το Creator Fund του TikTok παραμένει ανταγωνιστική δύναμη, το οποίο ανακοίνωσε ότι το ταμείο του θα αυξηθεί σε πάνω από 1 δισεκατομμύρια δολάρια στις ΗΠΑ μέσα στα επόμενα τρία χρόνια και θα είναι υπερδιπλάσιο σε παγκόσμια βάση. Τον Μάρτιο, πρόσθεσε επίσης μια άλλη απαίτηση για τη λήψη πληρωμών , συμπεριλαμβανομένης της ύπαρξης τουλάχιστον 100.000 αυθεντικών προβολών τις τελευταίες 30 ημέρες, γεγονός που θέτει τις προδιαγραφές ακόμη υψηλότερα, δεδομένης της τρέχουσας επιτυχίας του.

Παράλληλα με το ντεμπούτο του Shorts Fund του YouTube, η εταιρεία σημείωσε επίσης ότι σκοπεύει να επεκτείνει τη λειτουργία του Shorts player σε περισσότερα μέρη στο YouTube προκειμένου να βοηθήσει τους θεατές να ανακαλύψουν αυτό το περιεχόμενο βίντεο μικρής μορφής. Επίσης θα ξεκινήσει τη δοκιμή διαφημίσεων για Shorts και θα κυκλοφορήσει το νέο “remix audio” μια λειτουργία για όλους τους δημιουργούς του Shorts.

Αυτή η κάπως αμφιλεγόμενη δυνατότητα επιτρέπει στους δημιουργούς του Shorts να δοκιμάζουν ήχους από άλλα βίντεο του YouTube για χρήση στο δικό τους Shorts, αντί να χρησιμοποιούν μόνο ένα κλιπ τραγουδιών ή έναν πρωτότυπο ήχο. Ορισμένοι δημιουργοί του YouTube έμειναν έκπληκτοι με το γεγονός ότι το περιεχόμενό τους θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στο YouTube Shorts, εκτός εάν αφιέρωναν χρόνο για να απενεργοποιήσουν αυτήν τη ρύθμιση ή να καταργήσουν το βίντεο τους από το YouTube.

Μετά την κυκλοφορία του, το YouTube πρόσθεσε και άλλες λειτουργίες στο Shorts, όπως υποστήριξη για υπότιτλους, δυνατότητα εγγραφής έως 60 δευτερολέπτων με τη φωτογραφική μηχανή Shorts, δυνατότητα προσθήκης κλιπ από τη συλλογή του τηλεφώνου στις εγγραφές με τη φωτογραφική μηχανή Shorts και την ικανότητα να χρησιμοποιεί βασικά φίλτρα προκειμένου να χρωματίζει σωστά τα βίντεο. 

Αλλά ακόμη και όταν το YouTube προσπαθεί να φτάσει το TikTok στα σύνολα δυνατοτήτων, το TikTok επεκτείνει τη δική του σειρά εφέ και γίνεται περισσότερο σαν το YouTube, υποστηρίζοντας μεγαλύτερα βίντεο. Σε ορισμένους δημιουργούς του TikTok, για παράδειγμα, δόθηκε πρόσφατα η δυνατότητα εγγραφής βίντεο διάρκειας τριών λεπτών, αντί μόνο 60 δευτερολέπτων. Το YouTube δήλωσε ότι το νέο πρόγραμμα θα ξεκινήσει τους επόμενους μήνες και θα προσπαθήσει να αναπτύξει ένα μακροπρόθεσμο πρόγραμμα που έχει σχεδιαστεί για το YouTube Shorts.

Είναι δεδομένο ότι η επιτυχία του TikTok έχει δημιουργήσει πρόβλημα στην αγορά βίντεο περιεχομένου και το YouTube προσπαθεί να διατηρήσει την κεκτημένη πρώτη θέση που έχει για πολλά χρόνια.Ο ανταγωνισμός είναι σκληρός και οι έφηβοι κυρίως θα καθορίσουν ποιο από τα μέσα θα διατηρήσει την κυριαρχία τα επόμενα χρόνια.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.