02 Μάι 2024
READING

Η Apple ενδιαφέρεται για την ανάπτυξη διαφημίσεων μετά την αλλαγή του απορρήτου

4 MIN READ

Η Apple ενδιαφέρεται για την ανάπτυξη διαφημίσεων μετά την αλλαγή του απορρήτου

Η Apple ενδιαφέρεται για την ανάπτυξη διαφημίσεων μετά την αλλαγή του απορρήτου

Η Apple λαμβάνει μέτρα για να ενισχύσει τη διαφημιστική της επιχείρηση καθώς ο κατασκευαστής iPhone εφαρμόζει πλέον νέους κανόνες απορρήτου, αλλαγή στην οποία έχουν κάνει κριτική οι εταιρείες για παρέμβαση στην ικανότητά τους να προσεγγίζουν κοινό-στόχο.

Η εταιρεία θα παρέχει στις εταιρείες περισσότερα δεδομένα σχετικά με την απόδοση των διαφημίσεων σε διαφημίσεις εντός εφαρμογής που αγοράζονται μέσω της Apple αντί μέσω τρίτων. Η διαφορά θα μπορούσε να δώσει στην εταιρεία ένα πλεονέκτημα να προσελκύσει περισσότερους διαφημιζόμενους στην πλατφόρμα της εάν αποφασίσει να επεκτείνει την διαφημιστική επιχείρηση της.

Το σχέδιο μπορεί επίσης να συμβάλει στην ενίσχυση της κριτικής ότι η Apple θα χρησιμοποιήσει πρόσφατες αλλαγές στους κανόνες απορρήτου της εφαρμογής της προς όφελος της για τις των πωλήσεις διαφημίσεων. Η Apple τον περασμένο μήνα παρουσίασε τη λειτουργία App Tracking Transparency (ATT) σε μια ενημέρωση λογισμικού για τις συσκευές όπως το iPhone. Η λειτουργία ζητά από τους πελάτες να συναινέσουν στην κοινή χρήση αναγνωριστικών που βοηθούν στη στόχευση διαφημίσεων, αλλά έρευνες έχουν δείξει ότι πολλά άτομα δεν θα επιλέξουν να παραχωρήσουν αυτό το δικαίωμα παρακολούθησης στις διαδικτυακές τους δραστηριότητες. Χωρίς συμπεριφορική στόχευση, οι εταιρείες αντιμετωπίζουν το ρίσκο της σπατάλης των διαφημιστικών δαπανών τους.

Είναι μια θεμελιώδης αλλαγή που θα διαταράξει τη διαφήμιση γενικά και ο αντίκτυπος θα γίνει αισθητός από τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.Η Apple υπερασπίστηκε τις αλλαγές στους κανόνες απορρήτου της πολλές φορές εν μέσω της αυξανόμενης κριτικής. Η εταιρεία αρνήθηκε ότι έδινε πλεονέκτημα στα δικά της προϊόντα και ισχυρίστηκε ότι οι περιορισμοί δεδομένων στις διαφημίσεις που αγοράστηκαν μέσω τρίτων πλατφορμών ήταν απαραίτητοι για την προστασία της ιδιωτικής ζωής των καταναλωτών.

Με την τελευταία αλλαγή της Apple, οι εταιρείες που αγοράζουν διαφημίσεις μέσω τρίτων πλατφορμών για να στοχεύουν καταναλωτές  θα λαμβάνουν συγκεντρωτικά δεδομένα σχετικά με τις καμπάνιες τους μετά από τρεις ημέρες ενώ διαφημιζόμενοι που αγοράζουν διαφημιστικό χώρο μέσω της Apple θα βλέπουν αναφορές για αποτελέσματα σχεδόν σε πραγματικό χρόνο, συμπεριλαμβανομένων πιο λεπτομερών πληροφοριών σχετικά με την απόδοση των διαφημίσεών τους, επιτρέποντας σε αυτούς τους διαφημιζόμενους να προσαρμόζουν γρήγορα τις καμπάνιες τους.

Ο τεχνολογικός γίγαντας πωλεί επί του παρόντος διαφημίσεις αναζήτησης στο App Store που απευθύνονται σε προγραμματιστές που επιδιώκουν να ξεχωρίζουν μεταξύ εκατομμυρίων εφαρμογών και εμφανίζουν διαφημίσεις στις εφαρμογές της Apple News and Stocks για ένα ευρύτερο φάσμα εταιρειών. Η Apple πρόσθεσε πρόσφατα μια υποδοχή διαφήμισης στην ενότητα Προτεινόμενα της σελίδας αναζήτησης του App Store.

Αυτή η μορφή διαφήμισης είναι διαφορετική από τις άλλες διαφημίσεις της εφαρμογής που εμφανίζονται πάνω στα αποτελέσματα αναζήτησης και επειδή το App Store παρέχει τον μοναδικό τρόπο στους πελάτες να κάνουν λήψη λογισμικού για κινητές συσκευές όπως το iPhone και το iPad, είναι ένα εξαιρετικά ορατό μέρος της προσφοράς μέσων της Apple.

Σημαντικό μέρος της αγοράς είναι δύσπιστο για τη δήθεν δέσμευση της Apple για την προστασία της ιδιωτικής ζωής καθώς η εταιρεία κυκλοφορεί τις προτεινόμενες διαφημίσεις εφαρμογών. Επειδή η Apple μπορεί να παρακολουθεί άτομα με τα αναγνωριστικά της Apple, οι διαφημίσεις μπορούν να στοχεύονται με βάση τη συμπεριφορά των χρηστών.Η πιο ευθεία κατηγορία είναι οτι η Apple αποφασίζει ποιος είναι ο ορισμός του απορρήτου, αλλά δεν προσφέρει πραγματικό απόρρητο.

Οι προηγούμενες προσπάθειες της Apple για επέκταση στις πωλήσεις ψηφιακών διαφημίσεων ήταν απογοητευτικές. Η Google ξεπέρασε το 2009 την Apple για την απόκτηση διαφημιστικής start up AdMob. Το επόμενο έτος, η Apple αγόρασε την Quattro Wireless, ανταγωνιστή της AdMob και ξεκίνησε το iAd για να πουλάει διαφημίσεις σε εφαρμογές iPhone. Η αγορά ψηφιακών διαφημίσεων συνέχισε να αναπτύσσεται γρήγορα, αλλά το iAd δεν τα κατάφερε με τις εταιρείες και η Apple έκλεισε την δραστηριότητα 2016. Δύο χρόνια αργότερα, η εταιρεία λέγεται και πάλι ότι συνεχίζει την ανάπτυξη της επιχείρησης ψηφιακών διαφημίσεων, σε συνεργασία με εταιρείες κοινωνικών μέσων όπως τα Snap και Pinterest και με τη συμμετοχή σε ένα δίκτυο για την τοποθέτηση διαφημίσεων σε εφαρμογές και το μοίρασμα των εσόδων.

Οι εκτιμήσεις των αναλυτών για το δυνητικό μέγεθος της επιχειρηματικής διαφήμισης της Apple ποικίλλουν με την πάροδο των ετών, από 2 δισεκατομμύρια δολάρια φέτος έως 11 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2025 εν μέσω της επέκτασης της προσφοράς περιεχομένου της. Η τεράστια βάση χρηστών της Apple και η ταχέως αναπτυσσόμενη επιχειρηματική της δραστηριότητα είναι πολύ επλιδοφόρα για τους διαφημιστές. Αυτές οι υπηρεσίες περιλαμβάνουν το App Store και τις δικές του εφαρμογές για τη διανομή μουσικής, ταινιών, τηλεοπτικών εκπομπών, podcast, παιχνιδιών, περιοδικών, εφημερίδων και εικονικών προπονήσεων. Εάν η Apple μπορεί να αναπτύξει έναν τρόπο για να κάνει τη διαφήμιση πιο αποτελεσματική στο πλαίσιο του απορρήτου της, θα ήταν σε πλεονεκτική θέση για να αναπτύξει τη διαφημιστική δραστηριοτητά της ακόμη περισσότερο.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.