14 Ιούλ 2024
READING

Η φροντίδα της COCO-MAT για το περιβάλλον

2 MIN READ

Η φροντίδα της COCO-MAT για το περιβάλλον

Η φροντίδα της COCO-MAT για το περιβάλλον

Βρισκόμαστε πίσω στο 1989, όταν τρεις φίλοι αποφασίζουν να κάνουν πραγματικότητα το όραμά τους. Ποιο ήταν αυτό; Να προσφέρουν σε όλους εμάς τον καλύτερο και ποιοτικότερο ύπνο. Και κάπως έτσι, από τη ΒΙΠΕ Ξάνθης, αρχίζει η ιστορία της COCO-MAT η οποία μέχρι και σήμερα, σε όλες της τις δραστηριότητες, φροντίζει τον άνθρωπο και το περιβάλλον.

Έτσι, η COCO-MAT από την αρχή χρησιμοποιεί φυσικά και μόνο υλικά, με το όραμα των
ανθρώπων της να γίνεται πράξη και να μετουσιώνεται σε εργοστάσιο χειροποίητης παραγωγής προϊόντων ύπνου, με ανακύκλωση έως και 96%. Και κάτι πρωτοποριακό για την εποχή: Ο Έλληνας καταναλωτής εκπαιδεύεται στον αμέταλλο ύπνο, χωρίς ελατήρια δηλαδή, κάτι που εκείνη την εποχή φαντάζει αδιανόητο.

Το πόσο επιτυχημένη έγινε στην πορεία όλων αυτών των χρόνων η COCOMAT αντανακλάται όχι μόνο από την παρουσία της στην Ελλάδα, αλλά και σε όλο τον κόσμο. Σήμερα αριθμεί περισσότερα από 100 σημεία πώλησης διεθνώς, με παρουσία σε 19 χώρες. Και συνεχώς δραστηριοποιείται και σε νέους τομείς, πάντα σεβόμενη τις βιώσιμες πρακτικές λειτουργίας και ανάπτυξης.

  •  Η εταιρεία πλέον έχει αναπτυχθεί επιχειρηματικά και στον χώρο της φιλοξενίας, με τέσσερα ξενοδοχεία στην Αθήνα, με βιοκλιματικά κτίρια και πρακτικές για ελαχιστοποίηση του ενεργειακού αποτυπώματος.
  • Δημιουργεί τα φυσικά καλλυντικά Zealots of Nature, κυρίως για την ξενοδοχειακή αγορά, παρουσιάζοντας καινοτόμα paperless vegan προϊόντα όπως το Dry shampoo και το Dry body wash.
  • Κατασκευάζει με μεράκι και αγάπη τα διάσημα πλέον ξύλινα ποδήλατα, για την οικολογική μετακίνησή μας, και αυτά ελληνικής χειροποίητης κατασκευής με μεράκι και αγάπη.

Πίσω από όλα αυτά ο Πωλ Ευμορφίδης, μια ατελείωτη πηγή έμπνευσης, ένας άνθρωπος που κάνει τις απόψεις και τις οικολογικές ευαισθησίες του τρόπο ζωής, που θα τον δείτε πολλές φορές επάνω στο ξύλινο ποδήλατό του στην Αθήνα, αλλά και στη Ρώμη, το Άμστερνταμ, το Μόναχο. Όπως λέει κι ο ίδιος, αλλά και όλοι οι άνθρωποι της COCO-MAT, κάποια παραδείγματα από τις μικρές καθημερινές πρακτικές μας δείχνουν ότι όλα μαζί τα «μικρά», όταν γίνονται με συνέπεια και συνέχεια, μπορούν να κάνουν τη διαφορά!

A.V. Team

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.