02 Μάι 2024
READING

Το Twitter αναδιοργανώνει το mobile app του με την λειτουργία Spaces στο επίκεντρο

3 MIN READ

Το Twitter αναδιοργανώνει το mobile app του με την λειτουργία Spaces στο επίκεντρο

Το Twitter αναδιοργανώνει το mobile app του με την λειτουργία Spaces στο επίκεντρο

Το Twitter ενημερώνει την εφαρμογή του για να καταστήσει τη λειτουργία συνομιλίας ήχου, το Twitter Spaces, κεντρικό μέρος της εμπειρίας του χρήστη. Η εταιρία θα αρχίσει να κυκλοφορεί σε επιλεγμένους χρήστες μια ειδική καρτέλα για το Twitter Spaces στην κύρια γραμμή πλοήγησης της εφαρμογής για κινητά, αρχικά στα κινητά με λογισμικό iOS.

Με την τοποθέτηση της στη γραμμή πλοήγησης, η λειτουργία αυτή – που παλαιότερα ήταν πιο εύκολο για κάποιον να την αγνοήσει – έρχεται στο προσκήνιο.Την ενημέρωση αυτή δεν θα την δουν όλοι οι χρήστες αμέσως. Αντίθετα, μόνο περίπου 500 χρήστες από την αρχική beta δοκιμή του Spaces θα δουν για πρώτη φορά τη νέα Spaces discovery καρτέλα, όπως ονομάζεται, όταν αυτή κυκλοφορήσει.

Το Twitter λέει ότι η καρτέλα θα προβάλλει τα Spaces που φιλοξενούνται από ανθρώπους που ακολουθεί κανείς, αλλά αυτά δεν θα εμφανίζονται όπως σήμερα στο Fleet line στην κορυφή του Timeline. Αντ’ αυτού, η καρτέλα ανακάλυψης θα παρουσιάζει τα Spaces σε μια πιο οπτικοποιημένη μορφή, παρόμοια με τα promotion cards (κάρτες προώθησης) που εμφανίζονται όταν κάποιος κάνει tweet για επερχόμενα Spaces.

Η εταιρία δήλωσε ότι, παρόλο που το Spaces μπορεί να είναι διασκεδαστικό, καταλαβαίνει ότι οι ζωντανές εκδηλώσεις ήταν δύσκολο να εντοπιστούν και να παρακολουθηθούν, δεδομένου ότι δεν υπήρχε κάποιο ειδικό σημείο στο οποίο να μπορεί κανείς να ανακαλύψει το Spaces. Με τη νέα καρτέλα αυτό πρόκειται να αλλάξει.

Μέσα στην καρτέλα, οι χρήστες θα μπορούν να βλέπουν ενεργά Spaces με περισσότερες λεπτομέρειες, όπως ονόματα Space, οικοδεσπότες και ποιά άτομα που γνωρίζουν συμμετέχουν. Εκτός αυτού, θα επιτρέπει στους χρήστες να θέτουν ειδοποιήσεις για προγραμματισμένα Spaces, δίνοντας στο Twitter ένα feedback για το ποιά Spaces είναι πιο αρεστά. 

Επί του παρόντος, μόνο οι χρήστες του Twitter με τουλάχιστον 600 followers έχουν τη δυνατότητα να φιλοξενούν Spaces. Ωστόσο, η εταιρία εξακολουθεί να έχει μεγάλα σχέδια για το προϊόν, τα οποία δεν περιλαμβάνουν μόνο τα προγραμματισμένα Spaces, αλλά και άλλα πράγματα, όπως εκδηλώσεις με εισιτήριο, εκδηλώσεις που διοργανώνονται από κοινού, βελτιώσεις στην προσβασιμότητα και άλλα.

Επιπλέον, η ενημέρωση αυτή έρχεται στην ίδια περίοδο που το Clubhouse αναπτύσσει το δικό του social audio app.Μαζί με αυτήν την ενημέρωση, το Twitter θα αρχίσει επίσης να αναπτύσσει ένα άλλο χαρακτηριστικό του Spaces, που είχε δοκιμαστεί παλαιότερα: την εμφάνιση του μωβ δακτυλίου (purple ring) γύρω από την εικόνα προφίλ κάποιου από στο Home Timeline.

Προς το παρόν, οι φωτογραφίες προφίλ μπορούν να επισημανθούν με έναν μπλε δακτύλιο (blue ring) που, όταν πατηθεί, μεταφέρει τους χρήστες στο Fleets. Το νέο purple ring θα υποδεικνύει ότι o χρήστης που το φέρει, χρησιμοποιεί ενεργά το Spaces εκείνη τη στιγμή. Έτσι, αν κάποιος πατήσει την φωτογραφία ενός χρήστη που εμφανίζεται με purple ring, θα μεταφερθεί απευθείας στο Space του και θα γίνει μέλος του. Η λειτουργία αυτή διευκολύνει την εύρεση των Spaces.Σύμφωνα με το Twitter, αφού η νέα καρτέλα Spaces δοκιμαστεί με την αρχική ομάδα beta δοκιμαστών, θα αρχίσει να γίνεται διαθέσιμη για περισσότερους χρήστες.

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.