30 Απρ 2024
READING

H Dr. Martens αύξησε σημαντικά τις πωλήσεις της κατά τη διάρκεια της πανδημίας 

1 MIN READ

H Dr. Martens αύξησε σημαντικά τις πωλήσεις της κατά τη διάρκεια της πανδημίας 

H Dr. Martens αύξησε σημαντικά τις πωλήσεις της κατά τη διάρκεια της πανδημίας 

Η γνωστή εταιρεία Dr. Martens, ιδιαίτερα διαδεδομένη για τις ανθεκτικές μπότες με εντυπωσιακές ραφές, παρατήρησε αύξηση των πωλήσεών της παρά το συνεχόμενο κλείσιμο των καταστημάτων εξαιτίας της πανδημίας. 

Ειδικότερα το βρετανικό brand υποδημάτων πούλησε 12,7 εκατομμύρια ζεύγη παπουτσιών κατά το οικονομικό έτος 2020-2021, που έληξε στις 31 Μαρτίου, συγκριτικά με τα 11,1 εκατομμύρια ζεύγη τον προηγούμενο χρόνο, αποδεικνύοντας την δύναμη του brand. Είναι προφανές ότι οι καταναλωτές στρέφονται σε προϊόντα που εμπιστεύονται και γνωρίζουν ότι θα είναι διαχρονικά διατηρώντας τα για πολλά χρόνια. 

Οι συνολικές πωλήσεις αυξήθηκαν με το ποσοστό να ανέρχεται στο (15%), αξίας 773 εκατομμύρια λίρες (900 εκατομμύρια ευρώ). Επιπλέον μέσω της αύξησης των διαδικτυακών πωλήσεων (+73%), μειώνεται το πλήγμα που δημιουργήθηκε εξαιτίας του κλεισίματος των  καταστημάτων κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Ακόμη το μικτό  κέρδος (EBITDA) αυξήθηκε κατά (22%), αξίας 224 εκατομμύρια λίρες (260 εκατομμύρια ευρώ).

Τέλος η εταιρεία είχε ήδη επενδύσει σε ψηφιακά κανάλια πωλήσεων πριν από το ξέσπασμα του Covid. Στο μέλλον επιθυμεί να συνεργαστεί με όσο το δυνατόν λιγότερους retailers, ενισχύοντας την παρουσία της μέσα στο χώρο των πωλήσεων του λιανεμπορίου έντονα και έτσι ώστε η εικόνα του brand να μπορεί να προστατεύεται καλύτερα.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.