01 Μάι 2024
READING

Το Westfield φέρνει το TikTok στο εμπορικό κέντρο του Λονδίνου 

4 MIN READ

Το Westfield φέρνει το TikTok στο εμπορικό κέντρο του Λονδίνου 

Το Westfield φέρνει το TikTok στο εμπορικό κέντρο του Λονδίνου 

Ο γίγαντας των εμπορικών κέντρων Unibail-Rodamco-Westfield θα φέρει την πλατφόρμα κοινωνικών μέσων ενημέρωσης TikTok στο εμβληματικό εμπορικό κέντρο Westfield του Λονδίνου, ανοίγοντας το πρώτο TikTok For You House στις 22 Ιουλίου. 

Η συνεργασία σηματοδοτεί την πρώτη φορά που το TikTok εγκαθίσταται σε έναν pop-up χώρο στο Ηνωμένο Βασίλειο, με σκοποό να προσφέρουν στους επισκέπτες την ευκαιρία να συναντήσουν επιτυχημένους influencers του TikTok και να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στη δημιουργία των δικών τους σύντομων ταινιών.

Ο χώρος των σχεδόν 1.000 τετραγωνικών μέτρων θα είναι ανοιχτός μέχρι τις 8 Αυγούστου και ο σχεδιασμός του καταστήματος έχει εμπνευστεί από την αρχική σελίδα του TikTok, η οποία προβάλλει τα trending βίντεο.

Ενώ έχει αναφερθεί ευρέως ότι το TikTok θα άνοιγε ένα pop-up κατάστημα στο εμπορικό κέντρο του Λονδίνου, τόσο η URW όσο και ο γίγαντας σύντομων βίντεο τόνισαν ότι τελικά η αρχή θα γίνει στο Westfield σε μια στιγμή που θα συμπέσει με την εποχή που τα περισσότερα σχολεία του Ηνωμένου Βασιλείου κλείνουν για το καλοκαίρι. 

Για το έργο αυτό, έχουν συνεργαστεί με μερικούς από τους πιο δημοφιλείς δημιουργούς του TikTok στο Ηνωμένο Βασίλειο, που αντιπροσωπεύουν συνολικά σχεδόν 100 εκατομμύρια ακόλουθους . Θα προσφέρουν συνεδρίες που θα εξηγούν πώς δημιουργείται περιεχόμενο για το TikTok. Στο πλαίσιο ενός εκπαιδευτικού στοιχείου, θα διεξαχθούν και συνεδρίες εμπιστοσύνης και ασφάλειας για νέους και γονείς.Επιπλέον, οι επίδοξοι αστέρες του TikTok θα μπορούν να κλείσουν δωρεάν συνεδρίες για να χρησιμοποιήσουν τον χώρο για να δημιουργήσουν τα δικά τους σύντομα βίντεο.

Το TikTok υπόσχεται μοναδική εμπειρία 

Το TikTok pop-up δεν θα πουλάει προϊόντα όπως ένα παραδοσιακό κατάστημα, αν και σε όσους παρευρίσκονται στις εκδηλώσεις θα προσφέρονται δωρεάν εμπορεύματα TikTok. Το “For You” House θα αναδείξει τις τάσεις που γεννήθηκαν στην πλατφόρμα, με δυνατότητα να πραγματοποιηθούν σαν πραγματικές συνεδρίες με κρατήσεις. 

Η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης χαρακτήρισε το For You ως μια “μοναδική εμπειρία” με την οποία θέλει να φέρει κοντά τα καλύτερα ταλέντα του TikTok στο Ηνωμένο Βασίλειο σε θέματα οικογένειας, φαγητού και μόδας και καταναλωτικών τάσεων.Θα παρέχεται σε μορφή house style, με διαφορετικούς δημιουργούς και δραστηριότητες, σε δύο ορόφους και τέσσερα δωμάτια που μπορούν να παρέχουν διαφορετικά σκηνικά. Το Living Room θα είναι το κέντρο του House, όπου θα επιδεικνύεται η δύναμη του μοντάζ, η Kitchen θα παρουσιάζει viral συνταγές και μαγειρέματα, το Dressing Room θα φιλοξενεί προκλήσεις ομορφιάς, μόδας και μεταμόρφωσης και ο Garden θα είναι αφιερωμένος στη διδασκαλία κορυφαίων αθλητικών συμβουλών, κόλπων και χορευτικών ρουτινών. 

Η εμπειρία του βίντεο και του λιανικού εμπορίου γίνεται όλο και πιο αλληλένδετη. Το TikTok έχει γίνει ένα πολιτιστικό φαινόμενο. Η ύπαρξη ενός φυσικού χώρου στο Westfield London δίνει στο TikTok την ευκαιρία να ενσωματώσει τους αγοραστές και τους νέους δημιουργούς σε μια πλήρη εμπειρία, όπου τα καλύτερα στοιχεία της διαδικτυακής πλατφόρμας συγχωνεύονται με μια πραγματική εμπειρία. Το TikTok House θα φέρει κοντά την κοινότητα και τη δημιουργικότητα, που είναι στο επίκεντρο αυτού που κάνουν και οι δύο μάρκες. 

Το TikTok στοχεύει στους εφήβους των ΗΠΑ και στην αγορά Back-To-School 

Το TikTok αποκτά ολοένα και μεγαλύτερη επιρροή μεταξύ των νεανικών brand ένδυσης,  και η χρήση του μεταξύ των εφήβων των ΗΠΑ εξακολουθεί να αυξάνεται, σε σχέση με τις ανταγωνιστικές πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης. Το TikTok είναι πλέον η δεύτερη πιο δημοφιλής εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης μεταξύ των εφήβων, σύμφωνα με έρευνα της Piper Sandler σε 7.000 εφήβους που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα φέτος. 

Το TikTok ανακοίνωσε πρόσφατα ότι σύντομα θα επεκτείνει τη δυνατότητα των χρηστών να δημιουργούν βίντεο διάρκειας έως και τριών λεπτών, σε μια προσπάθεια να κάνει την εφαρμογή ακόμη πιο ελκυστική για τους influencers και τους δημιουργούς που ελπίζουν να μοιραστούν περιεχόμενο μεγαλύτερης διάρκειας, καθώς το TikTok προσεγγίζει τους αγοραστές της Γενιάς Z. 

Στις ΗΠΑ, το 41% των αγοραστών που επιστρέφουν στο σχολείο δήλωσαν ότι σχεδιάζουν να χρησιμοποιήσουν πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης για να συμβουλευθούν στην επιλογή του τι θα αγοράσουν πριν επιστρέψουν στα σχολεία, σύμφωνα με έρευνα της Deloitte σε 1.200 καταναλωτές – το υψηλότερο ποσοστό που έχει καταγράψει η Deloitte εδώ και έξι χρόνια που διερευνά αυτό το ερώτημα.

Είναι ενδεικτικό της εποχής που ζούμε και των αλλαγών που συμβαίνουν η συνεργασία ενός εμπορικού κέντρου με μια πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης και αποτυπώνει πλήρως την δύναμη που έχουν αποκτήσει αυτές οι πλατφόρμες σε κάθε δραστηριότητα της ζωής μας.Η κυριαρχία της πλατφόρμας στους νέους είναι προφανής και με αυτό τον τρόπο καθορίζεται η σχέση της με εταιρείες και φυσικό λιανικό εμπόριο.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.