02 Μάι 2024
READING

Το Snapchat και το Twitter βλέπουν τα έσοδα τους να αυξάνονται

4 MIN READ

Το Snapchat και το Twitter βλέπουν τα έσοδα τους να αυξάνονται

Το Snapchat και το Twitter βλέπουν τα έσοδα τους να αυξάνονται

Το Snapchat και το Twitter ανέφεραν θετικά αποτελέσματα στα κέρδη του δεύτερου τριμήνου που κυκλοφόρησαν πρόσφατα, σηματοδοτώντας ξανά ότι το μεγαλύτερο μέρος της διαφημιστικής αγοράς ανακάμπτει μετά από μια δύσκολη χρονιά με την πανδημία. Το Snapchat είδε τα έσοδα να υπερδιπλασιάζονται στα 982 εκατομμύρια δολάρια αυτό το τρίμηνο, ενώ οι ημερήσιοι ενεργοί χρήστες αυξήθηκαν κατά 23% από έτος σε έτος σε 293 εκατομμύρια. Αυτά είναι τα καλύτερα αποτελέσματα που δημοσίευσε η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης εδώ και τέσσερα χρόνια.

Τα έσοδα του Twitter αυξήθηκαν κατά 74%, σε ετήσια βάση, σε 1,19 δισεκατομμύρια δολάρια, με τις διαφημίσεις να φτάνουν τα 1,05 δισεκατομμύρια δολάρια. Η πλατφόρμα πρόσθεσε 7 εκατομμύρια ημερήσιους ενεργούς χρήστες, φτάνοντας τους 206 εκατομμύρια. Η θετική πορεία θα μπορούσε να συνεχιστεί το δεύτερο εξάμηνο, καθώς οι διαφημιστές μετατοπίζουν περισσότερους από τους προϋπολογισμούς τους σε ψηφιακά και κοινωνικά κανάλια, αν και οι πλατφόρμες αντιμετωπίζουν προβλήματα σχετικά με την παρακολούθηση των χρηστών που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν νέα αβεβαιότητα.

Το Snapchat και το Twitter σημείωσαν ισχυρά κέρδη στο δεύτερο τρίμηνο, καθώς η διαφημιστική αγορά γενικά άρχισε να ανακάμπτει από την πανδημία, με νέες επενδύσεις σε διαδικτυακά κανάλια. Οι εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης είχαν γενικά καλή απόδοση εν μέσω της κρίσης, καθώς οι καταναλωτές παρέμειναν κολλημένοι στα τηλέφωνά τους και αναζητούσαν μεθόδους σύνδεσης με φίλους και οικογένειες. Αυτά τα κέρδη θα μπορούσαν να ενισχυθούν, καθώς οι συνήθειες της καραντίνας παραμένουν ακόμη και με την επιστροφή στον κανονικό τρόπο ζωής.

Οι πλατφόρμες τροποποιούν τις στρατηγικές τους για να λάβουν υπόψη τη μετατόπιση των προτιμήσεων των καταναλωτών. Το Snapchat προωθεί έντονα μια λειτουργία παρόμοια με το TikTok, που ονομάζεται Spotlight, η οποία κυκλοφόρησε το περασμένο φθινόπωρο. Η εφαρμογή κατέβαλε έως και 1 εκατομμύριο δολάρια την ημέρα σε δημιουργούς για να τους ενθαρρύνει να δημοσιεύουν βίντεο μικρής μορφής στην πλατφόρμα της. Μια επιθετική προσέγγιση έχει παράξει αποτελέσματα στο μέτωπο της αφοσίωσης: οι καθημερινοί χρήστες του Spotlight αυξήθηκαν κατά 49% το 2ο τρίμηνο, ενώ οι μέσες ημερήσιες υποβολές περιεχομένου υπερδιπλασιάστηκαν. Ο ημερήσιος χρόνος που αφιερώνεται ανά χρήστη στις ΗΠΑ ήταν πάνω από 60% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο.

Το Snapchat προσπαθεί, επίσης, να συνδέσει στενότερα τις δυνατότητές του με την επαυξημένη πραγματικότητα και το περιεχόμενο σχετικά με εμπόριο, καθώς οι άνθρωποι έχουν γίνει άνετοι με αγορές από τα τηλέφωνά τους. Το Snapchat αγόρασε πρόσφατα την εταιρεία παραγωγής μοντέλων 3D, Vertebrae, βασιζόμενη σε άλλες εξαγορές όπως το WaveOptics, το Fit Analytics και το Screenshop.

Το Twitter, το οποίο είχε μια πιο δύσκολη εμπειρία με την πανδημία, δίνει και αυτό έμφαση σε νέες δυνατότητες ώστε να διατηρήσει την αφοσίωση των χρηστών και να προσελκύσει περισσότερα χρήματα από διαφημίσεις. Πρόσφατα κυκλοφόρησε μια λειτουργία live ήχου, που ονομάζεται Spaces και που μοιάζει αρκετά με την εφαρμογή Clubhouse, η οποία γνώρισε μεγάλη δημοτικότητα κατά την διάρκεια της πανδημίας. Το Spaces θα επηρεάσει σημαντικά τη συνεργασία του Twitter με το NFL την προσεχή σεζόν, με νέες ευκαιρίες για τις συνεργαζόμενες μάρκες να προσεγγίσουν τους οπαδούς του αθλήματος.

Οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης είναι αντίθετες με την κίνηση της Apple να προσφέρει στους χρήστες των κινητών τις περισσότερες επιλογές προστασίας δεδομένων και παρακολούθησης των συσκευών τους. Το ποσοστά εκείνων που επέλεξαν να παρακολουθείται το κινητό τους ήταν πολύ χαμηλά. Σε επιστολή προς τους μετόχους, το Twitter έγραψε ότι ήταν πολύ νωρίς για να εκτιμηθεί ο μακροπρόθεσμος αντίκτυπος των τροποποιήσεων απορρήτου, σημειώνοντας ότι ο αντίκτυπός τους στα έσοδα ήταν χαμηλότερος από το αναμενόμενο το δεύτερο τρίμηνο.

Το Snapchat ανέφερε, επίσης, ότι η εφαρμογή του νέου πλαισίου απορρήτου της Apple ήταν πιο αργή από το αναμενόμενο, δίνοντάς της περισσότερο χρόνο να βρει νέες στρατηγικές με διαφημιστικούς συνεργάτες. Τα στελέχη ισχυρίστηκαν ότι τα ποσοστά συμμετοχής ήταν συγκριτικά υψηλά λόγω του επιπέδου εμπιστοσύνης που έχουν οι χρήστες στο Snapchat. Ωστόσο, οι αλλαγές της Apple δημιούργησαν κάποια προβλήματα στη ζήτηση των διαφημιζόμενων, ιδίως στις κατηγορίες ηλεκτρονικού εμπορίου και παιχνιδιών.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.