02 Μάι 2024
READING

Η Fanatics φτάνει σε αποτίμηση $18B με σχέδια για την έναρξη παιχνιδιών και αθλητικών στοιχημάτων 

2 MIN READ

Η Fanatics φτάνει σε αποτίμηση $18B με σχέδια για την έναρξη παιχνιδιών και αθλητικών στοιχημάτων 

Η Fanatics φτάνει σε αποτίμηση $18B με σχέδια για την έναρξη παιχνιδιών και αθλητικών στοιχημάτων 

Καθώς οι επενδυτές ρίχνουν εκατομμύρια σε νεοφυείς επιχειρήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου, η ψηφιακή αθλητική πλατφόρμα Fanatics συγκέντρωσε επιπλέον 325 εκατομμύρια δολάρια σε χρηματοδότηση. Η Fanatics αποτιμάται πλέον στα 18 δισεκατομμύρια δολάρια. Η Fanatics στοχεύει στην οικοδόμηση νέων ψηφιακών αθλητικών επιχειρήσεων μεγάλης κλίμακας πέρα από το κάθετο εμπόριο, μέσω του επερχόμενου λανσαρίσματος τυχερών παιχνιδιών, αθλητικών στοιχημάτων και μέσων ενημέρωσης. 

Με αποτίμηση 18 δισεκατομμυρίων δολαρίων, η Fanatics έχει τριπλασιάσει την αξία της τον τελευταίο χρόνο. Στόχος της είναι τώρα να αξιοποιήσει τις σχέσεις της με τους κατόχους δικαιωμάτων και την αθλητική βάση δεδομένων της, η οποία έχει σήμερα 80 εκατομμύρια αθλητικούς οπαδούς, για να μεταβεί από μια εταιρεία κάθετου εμπορίου σε μια διεθνή ψηφιακή αθλητική πλατφόρμα.  

Στον πιο πρόσφατο γύρο χρηματοδότησης συμμετέχουν οι επενδυτές Jay-Z, η εταιρεία ψυχαγωγίας του Roc Nation, η SoftBank, η Silver Lake, η Eldridge, η TWG Sports & Entertainment, η MLB και η Insight Partners.  

Η εταιρεία αποτιμήθηκε σε σχεδόν 13 δισεκατομμύρια δολάρια τον Μάρτιο, με έναν γύρο χρηματοδότησης ύψους 320 εκατομμυρίων δολαρίων από υφιστάμενους επενδυτές. Η εταιρεία δήλωσε τότε ότι σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει τα κεφάλαια για την απόκτηση περισσότερων δικαιωμάτων αδειοδότησης, τη διεθνή επέκταση και την κλιμάκωση του κάθετου μοντέλου ηλεκτρονικού εμπορίου.  

Πριν από την επέκταση σε άλλους επιχειρηματικούς κλάδους, η Fanatics φέρεται να απέκτησε ορισμένα περιουσιακά στοιχεία, αποθέματα και δικαιώματα αδειοδότησης κολεγίων της Vetta Brands, συμπεριλαμβανομένου του τμήματος Top of the World. Η εταιρεία απέκτησε πέρυσι την εταιρεία αδειοδοτημένων αθλητικών ειδών WinCraft.  

Πριν από δύο χρόνια, η πλατφόρμα συνεργάστηκε με την Kohl’s για να ενσωματώσει την ένδυση, τις φανέλες και άλλα εμπορεύματά της στον ιστότοπο του λιανοπωλητή. Εκείνη τη χρονιά συνεργάστηκε επίσης με τη Walmart πριν από το Super Bowl για να ξεκινήσει ένα εξειδικευμένο κατάστημα με είδη για οπαδούς στην ιστοσελίδα της Walmart. Και το 2018, η εταιρεία εισήγαγε καταστήματα ομαδικών ενδυμάτων σε ορισμένα καταστήματα J.C. Penney.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.