02 Μάι 2024
READING

Η Stella Artois παρουσιάζει την πρώτη της μπύρα χωρίς αλκοόλ

3 MIN READ

Η Stella Artois παρουσιάζει την πρώτη της μπύρα χωρίς αλκοόλ

Η Stella Artois παρουσιάζει την πρώτη της μπύρα χωρίς αλκοόλ

Η Anheuser-Busch κυκλοφορεί την πρώτη της χωρίς αλκοόλ μπύρα με την επωνυμία Stella Artois. Με την ονομασία Liberté, το μη αλκοολούχο ποτό είναι πλέον διαθέσιμο σε επιλεγμένες αγορές σε συγκεκριμένες πολιτείες στην Αμερική .Η μη αλκοολούχα μπύρα θα διατίθεται στις κλασικές γυάλινες φιάλες αλλά με ανανεωμένη ετικέτα. Στο δελτίο τύπου της, η μάρκα αναφέρει ότι πρόκειται για μια μη αλκοολούχα έκδοση της κλασικής ξανθιάς pilsner. 

Η μη αλκοολούχα μπύρα έχει γίνει αντικείμενο ενδιαφέροντος για την AB InBev τα τελευταία χρόνια, καθώς η εταιρεία προσπαθεί να αντιστρέψει την πτώση των πωλήσεων μπύρας. Η εταιρεία παραγωγής μπύρας διαθέτει μη αλκοολούχες μπύρες σε πολλές από τις σειρές της, συμπεριλαμβανομένων των Budweiser, Busch, Goose Island, Four Peaks Brewing, Breckenridge Brewery και Golden Road Brewing.

Αυτή η τελευταία κυκλοφορία με την επωνυμία Stella Artois δείχνει ότι η AB InBev έχει εστιάσει στην ανάπτυξη μη αλκοολούχων προιόντων για να καινοτομήσει πέρα από τα παραδοσιακά της προϊόντα. 

Η επιλογή της Stella Artois ως το επόμενο brand για μια μη αλκοολούχα επιλογή είναι λογική, καθώς η AB InBev έχει επιδιώξει να καθιερώσει τη Stella Artois ως μια premium προσφορά. Η διαδικασία καθιέρωσης της Stella Artois ως premium προϊόν οδήγησε στην ανάπτυξη της αγοράς στον χώρο των ποτών κατά τη διάρκεια της πανδημίας, καθώς οι καταναλωτές αύξησαν την κατανάλωση εντός του σπιτιού. Η Stella Artois είναι επίσης μια μπύρα με ανοδικές πωλήσεις στο χαρτοφυλάκιο της AB InBev, καταγράφοντας αύξηση των παγκόσμιων εσόδων κατά 6,5% το 2019. 

Οι καταναλωτές που αγοράζουν τη Stella Artois είναι επίσης εκείνοι στους οποίους η AB InBev ενδιαφέρεται να στοχεύσει, καθώς το 42% όσων πίνουν την μπύρα είναι κάτω των 50 ετών, σύμφωνα με τη Statista. Η ίδια δημογραφική ομάδα που καταναλώνει τη Stella Artois είναι και αυτή που καθοδηγεί την τάση προς τα μη αλκοολούχα ποτά. Σύμφωνα με στοιχεία της Nielsen, το 2019, το 66% των millennials δήλωσε ότι καταβάλλει προσπάθειες για να μειώσει την κατανάλωση αλκοόλ. 

Παρόλο που οι καταναλωτές αυτοί περιορίζουν την κατανάλωσή τους, διστάζουν να εγκαταλείψουν τη γεύση και την εμπειρία της μπύρας – ειδικά από τη στιγμή που ένα μεγάλο τμήμα τους είναι λάτρεις της γεύσης του λυκίσκου και του αφρού, αλλά και πρόθυμοι να διατηρήσουν υγεία και ευεξία. 

Ο ρυθμός ανάπτυξης της μη αλκοολούχου μπύρας αναμένεται να τριπλασιαστεί και να φτάσει το 1,5% έως 2% μέχρι το 2024, σύμφωνα με στοιχεία της Beverage Marketing Corporation. Αυτή η δυναμική έχει ωθήσει τους κατασκευαστές να αντιληφθούν την κατηγορία ως τρόπο αναζωογόνησης των πωλήσεών τους. Πέρυσι, ο αντιπρόεδρος της AB InBev δήλωσε ότι η εταιρεία σχεδιάζει το 20% στις μπύρες να προέρχεται από μπύρες χωρίς και με χαμηλό αλκοόλ μέχρι το 2025. Η εταιρεία ποτών έχει από τότε λανσάρει δύο σειρές μη αλκοολούχων μπύρων κάτω από δύο από τις εμβληματικές της μάρκες Budweiser και Busch. 

Για χρόνια, η μη αλκοολούχα μπύρα είχε το στίγμα ότι η γεύση της ήταν υποδεέστερη της πραγματικής μπύρας. Ωστόσο, αυτό έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια και πλέον οι μπύρες αυτές έχουν γευστικό προφίλ παρόμοιο με τις αρχικές συνταγές, κάτι που επισημαίνεται στο δελτίο τύποπυ της Stella Artois. Μια έρευνα της Global Market Insights διαπίστωσε ότι πάνω από το 25% των Ευρωπαίων προτιμούν τη γεύση της μη αλκοολούχου μπύρας από τη συνηθισμένη εκδοχή της. Η αλλαγή της αντίληψης για τη γεύση της μη αλκοολούχου μπύρας δεν ήταν μικρό εγχείρημα για τις εταιρείες. Για την κυκλοφορία της Budweiser Zero της Anheuser-Busch, η εταιρεία δήλωσε ότι χρειάστηκε μια ομάδα ζυθοποιών σε όλο τον κόσμο περισσότερα από δύο χρόνια.  

Καθώς η Stella Artois κυκλοφορεί το μη αλκοολούχο ποτό της, θα έχει σημαντικό ανταγωνισμό – από την Athletic Brewing μέχρι τη Heineken 0.0 – καθώς προσπαθεί να κατακτήσει τις γευστικές προτιμήσεις και την αφοσίωση των καταναλωτών στον ολοένα και πιο ανταγωνιστικό χώρο.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.