01 Μάι 2024
READING

Η Citroën, η Accor και η JCDecaux παρουσιάζουν μια  πρωτοποριακή λύση αστικής μετακίνησης

2 MIN READ

Η Citroën, η Accor και η JCDecaux παρουσιάζουν μια  πρωτοποριακή λύση αστικής μετακίνησης

Η Citroën, η Accor και η JCDecaux παρουσιάζουν μια  πρωτοποριακή λύση αστικής μετακίνησης

Οι γαλλικές εταιρείες Citroën, Accor και JCDecaux ένωσαν τις δυνάμεις τους για να λανσάρουν το The Urban Collëctif, μια νέα μάρκα που προτείνει μια συνεργατική λύση στις προκλήσεις της αστικής μετακίνησης. Αναφέρεται πως η ιδέα αυτή θα μπορούσε να έχει υλοποιηθεί μέσα σε πέντε έως επτά χρόνια.

Η Citroën έχει δημιουργήσει ένα σχέδιο για αυτόνομα, πλήρως ηλεκτρικά πατίνια, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν με μια ευρεία ποικιλία αμαξωμάτων από πάνω για αστική κινητικότητα χαμηλών ταχυτήτων. Τα οχήματα προορίζονται για κοινή χρήση, όχι για ιδιωτική ιδιοκτησία, και η Citroen σχεδιάζει να κοινοποιήσει την τεχνολογία πίσω από τα πατίνια, ώστε να μπορούν και άλλες εταιρείες να χρησιμοποιήσουν την ιδέα.

Ο ξενοδοχειακός όμιλος Accor έχει δημιουργήσει δύο σχέδια που χρησιμοποιούν την τεχνολογία. Το “Sofitel en Voyage” θα αντικαθιστούσε την παραδοσιακή λιμουζίνα του ξενοδοχείου, με ένα πολυτελές εσωτερικό. Οι επισκέπτες του ξενοδοχείου θα μπορούσαν να παραλαμβάνονται από σταθμούς ή να μεταφέρονται σε εκδρομές, απολαμβάνοντας ένα ποτήρι σαμπάνια και επικοινωνώντας με έναν θυρωρό μέσω βιντεοκλήσης. Παράλληλα έχει σχεδιαστεί η ιδέα “Pullman Power Fitness”, σύμφωνα με την οποία οι εργαζόμενοι κάνοντας μια άσκηση με ένα κωπηλατικό μηχάνημα και ένα ποδήλατο γυμναστικής στο εσωτερικό του οχήματος μπορούν να επαναφορτίζουν τις μπαταρίες του οχήματος.

Στο μεταξύ, το “The JCDecaux City Provider”, το οποίο είναι ένα ηλεκτρικό όχημα σαν θάλαμος, μπορεί να καλείται μέσω μιας εφαρμογής και έχει χωριτηκότητα έως έξι επιβάτες για τοπικές διαδρομές. Διαθέτει οθόνες που παρέχουν πληροφορίες για την πόλη και προσφέρει έναν βολικό τρόπο εξερεύνησης της.

Οι θάλαμοι θα κινούνται σε αποκλειστικές λωρίδες κυκλοφορίας και τα πατίνια θα μπορούσαν να παίρνουν και να αφήνουν τα απαιτούμενα στυλ αμαξωμάτων ανάλογα με τις ανάγκες και θα ταξίδευαν με ταχύτητες έως και 25 km/h.

Οι συνεργαζόμενες εταιρείες προσφέρουν έναν συνδυασμό αστικής γνώσης – με την Accor να διαχειρίζεται ξενοδοχεία και την JCDecaux να συμμετέχει σε δίκτυα κοινής χρήσης ποδηλάτων καθώς και σε διαφημιστικές ιστοσελίδες, με στοιχεία που θα υποστηρίζουν τη ζήτηση για ένα σύστημα κοινής μετακίνησης. 

Σύμφωνα με το The Urban Collëctif, η πανδημία του Covid-19 έχει πλήξει τη δημοτικότητα των παραδοσιακών δημόσιων μεταφορών, ενώ η ιδιωτική ιδιοκτησία πλήρως αυτόνομων και ηλεκτρικών οχημάτων είναι πιθανό να παραμείνει απρόσιτα ακριβή. Με αυτές τις καινοτομίες οι εταιρίες θεωρούν ότι μπορούν να προωθήσουν το θέμα της μετακίνησης στην πόλη παρέχοντας άνετες αστικές μεταφορές για εκατομμύρια ανθρώπους.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.