04 Μάι 2024
READING

Έρευνα | το 57% των καταναλωτών στις ΗΠΑ θα έχουν ίδια η λιγότερα έσοδα τους επόμενους μήνες

3 MIN READ

Έρευνα | το 57% των καταναλωτών στις ΗΠΑ θα έχουν ίδια η λιγότερα έσοδα τους επόμενους μήνες

Έρευνα | το 57% των καταναλωτών στις ΗΠΑ θα έχουν ίδια η λιγότερα έσοδα τους επόμενους μήνες
1 MIN READ
03 Μάι 2024

Σε αντίθεση με τις πιο θετικές προβλέψεις για το καταναλωτικό κλίμα, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, περισσότεροι από τους μισούς καταναλωτές (52%) στις ΗΠΑ αναμένουν ότι οι συνθήκες ζωής τους θα παραμείνουν ίδιες ή θα χειροτερέψουν τους επόμενους έξι μήνες, ενώ το 54% δήλωσαν το ίδιο για τις οικογένειές τους. Το ξέσπασμα την πανδημίας δίδαξε στους ανθρώπους τη δύναμη του απρόοπτου και σίγουρα επέβαλε μια αμυντική απαισιοδοξία, καθώς ακόμα δεν έχουμε απαλλαχτεί από τον ιό, ούτε έχουν ολοκληρωθεί οι εμβολιασμοί, ενώ αναμένονται περισσότερες μεταλλάξεις.

Ένας τομέας σημαντικής αβεβαιότητας για τους καταναλωτές είναι αυτός των εσόδων, με το 57% των καταναλωτών αναμένουν ότι θα έχουν τα ίδια ή λιγότερα έσοδα τους επόμενους έξι μήνες, ενώ το 58% αναμένουν ότι και οικογένειές τους θα βρίσκονται στην ίδια κατάσταση. Αυτό δείχνει ότι ενόψει της σημαντικής περιόδου των εορτών, οι καταναλωτές εξακολουθούν να ανησυχούν για το οικονομικό τους μέλλον κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19. Ωστόσο, οι οικονομικές προσδοκίες των καταναλωτών διαφέρουν ανάλογα με το ιστορικό τους.

Όσον αφορά το πού ξοδεύουν τα χρήματα τους οι καταναλωτές, οι κατηγορίες είναι ελάχιστες. Μέσα στην πανδημία δεν ήταν λίγοι οι καταναλωτές που επένδυσαν πολλά χρήματα σε αγορές σε πλήθος κατηγορίες γιατί αυτό λειτουργούσε ως παρηγοριά, όμως τώρα η έρευνα διαπίστωσε ότι οι καταναλωτές σκοπεύουν να δαπανήσουν το ίδιο ποσό ή λιγότερο σε 15 από τις 18 κατηγορίες που μελετήθηκαν. Οι ερωτηθέντες στην έρευνα σκοπεύουν να ξοδέψουν 18% περισσότερο για φρέσκα τρόφιμα και 5% περισσότερο για ευεξία και γυμναστική, αλλά η προσωπική φροντίδα (-1%), η ένδυση (-7%), η ψυχαγωγία και τα βιβλία (-7%), τα υποδήματα (-7%), τα αρώματα και τα καλλυντικά (-15%), τα κοσμήματα (-17%) και τα αξεσουάρ (-20%) είναι όλες οι κατηγορίες στις οποίες οι καταναλωτές θέλουν να ξοδέψουν λιγότερα. 

Το διάστημα αμέσως μετά την πανδημία, αντιθέτως, άλλες έρευνες είχαν φανερώσει ότι οι πωλήσεις ομορφιάς και ειδών ένδυσης βρισκόντουσαν σε άνοδο, αν και πολλοί Αμερικανοί καταναλωτές έχουν μειώσει τις δαπάνες των αγορών τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας, εν μέρει λόγω οικονομικής αβεβαιότητας.

Η έρευνα συμφωνεί με προηγούμενες έρευνες που υποδεικνύουν ότι οι καταναλωτές σκοπεύουν να ψωνίσουν από μεγάλα καταστήματα λιανικής πώλησης αυτή την περίοδο των εορτών. Το 1/3 των ερωτηθέντων δήλωσε ότι χρησιμοποιεί την εφαρμογή για κινητά της Amazon κάθε εβδομάδα, ακολουθούμενο από το 19% που δήλωσε το ίδιο για τη Walmart και το 14% που χρησιμοποιεί την Target εβδομαδιαίως.

Οι αγοραστικές συμπεριφορές που διαμορφώθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας δεν εξαφανίζονται εύκολα. Οι διαδικτυακές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας, καθώς πολλοί καταναλωτές απέφυγαν τα καταστήματα ακόμη και όταν άνοιξαν ξανά. Σύμφωνα με την έρευνα, η πλειονότητα των ερωτηθέντων, συγκεκριμένα το 85%, δήλωσε ότι σκοπεύει να συνεχίσει ή να επιταχύνει τις αγοραστικές συμπεριφορές που άλλαξαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19, όπως η χρήση υπηρεσιών παραλαβής από το κατάστημα ή παράδοσης κατ’ οίκον.

Η πανδημία ήταν ιδιαίτερα σκληρή για τους καταναλωτές με χαμηλό και μεσαίο εισόδημα, οι οποίοι έχουν πληγεί δυσανάλογα οικονομικά.  Οι ανησυχίες για τον πληθωρισμό, την ασφάλεια της εργασίας και την εξάπλωση του κορονοϊού έχουν εμποδίσει την εμπιστοσύνη των καταναλωτών στην οικονομία, ενώ η εμφάνιση της μετάλλαξης Δέλτα έχει διαταράξει περαιτέρω την οικονομική ανάκαμψη της χώρας.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.