20 Μάι 2024
READING

Το Amazon θα λανσάρει εργαλείο ανάλυσης αναζήτησης για τις εταιρίες της πλατφόρμας του 

3 MIN READ

Το Amazon θα λανσάρει εργαλείο ανάλυσης αναζήτησης για τις εταιρίες της πλατφόρμας του 

Το Amazon θα λανσάρει εργαλείο ανάλυσης αναζήτησης για τις εταιρίες της πλατφόρμας του 

Το Amazon παρουσίασε πρόσφατα τον νέο πίνακα εργαλείων ανάλυσης αναζήτησης, ο οποίος παρέχει στις εταιρείες που είναι εγγεγραμμένες στο Amazon Brand Registry δεδομένα αναζήτησης σχετικά με τα προϊόντα τους. Η λειτουργία θα είναι διαθέσιμη στους πωλητές στις ΗΠΑ στις αρχές του 2022.

Το Search Analytics Dashboard θα ενισχύσει την υπάρχουσα συλλογή συγκεντρωτικών δεδομένων του Amazon Brand Analytics, η οποία περιλαμβάνει αναφορές για τη συμπεριφορά επαναλαμβανόμενων αγορών, ανάλυση καλαθιού αγοράς, σύγκριση ειδών, εναλλακτική συμπεριφορά αγοράς και δημογραφικά στοιχεία. Εδώ και αρκετά χρόνια, το Amazon προσφέρει στις μάρκες μια αναφορά για τους όρους αναζήτησης που περιλαμβάνει κατάταξη συχνότητας αναζήτησης, δεδομένα κλικ και μερίδιο μετατροπής, και το νέο Search Analytics Dashboard εισχωρεί ακόμη πιο βαθιά στην εμπειρία αγορών. Έχει ως στόχο να παρέχει στους εμπόρους περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πώς τα προϊόντα τους αποδίδουν στην πλατφόρμα. Ο γίγαντας του ηλεκτρονικού εμπορίου σημείωσε επίσης ότι επένδυσε πέρυσι 18 δισεκατομμύρια δολάρια στη δημιουργία άλλων πόρων για την υποστήριξη των εμπορικών σημάτων στην πλατφόρμα.

Το Search Analytics Dashboard, όπως ονομάζεται θα παρέχει στις εταιρείες που φιλοξενούνται στην πλατφόρμα του πληθώρα ανώνυμων δεδομένων για την καλύτερη κατανόηση των ενδιαφερόντων των πελατών και των επιλογών αγορών για τα προϊόντα τους. Αυτές οι πληροφορίες θα βοηθήσουν τις εταιρείες να βελτιστοποιήσουν τις καταχωρήσεις τους, να ενημερώσουν για τον προγραμματισμό των αποθεμάτων, να σχεδιάσουν τον οδικό χάρτη ανάπτυξης των προϊόντων τους και να αναπτύξουν την επιχείρησή τους τόσο εντός όσο και εκτός Amazon.

Συγκεκριμένα, παρέχει εργαλεία και αναφορές που βοηθούν τους ηλεκτρονικούς εμπόρους να ελέγξουν διάφορες μετρήσεις για τον ιστότοπό τους, όπως η επισκεψιμότητα και η απόδοση της αναζήτησης. Έτσι, οι εταιρείες μπορούν να δουν τους κορυφαίους όρους αναζήτησης που σχετίζονται με τα προϊόντα τους και να κατανοήσουν την επίδοση των πωλήσεων για τα προϊόντα τους με τις ενότητες επιδόσεων “catalog” και “query” εντός του ταμπλό ανάλυσης αναζήτησης.  Βοηθά επίσης στη διόρθωση προβλημάτων μετατροπής, στο να εντοπίζουν πότε χάνουν την προσοχή των καταναλωτών και στη διασφάλιση ότι ο ιστότοπός κατατάσσεται καλά στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google. 

Το Amazon εισάγει και άλλα εργαλεία στην προσπάθειά του να βελτιώσει τη λειτουργικότητα της αγοράς του και η προσπάθεια φαίνεται να αποδίδει. Η πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου άρχισε να δοκιμάζει μια λειτουργία που επιτρέπει στους εμπόρους του Amazon να επικοινωνούν απευθείας με τους πελάτες μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Μάλιστα, τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι τα κέρδη του δεύτερου τριμήνου της εταιρείας φέτος από τα έσοδα από τις υπηρεσίες για τους πωλητές της αγοράς τρίτων αυξήθηκαν σημαντικά και η ανάπτυξη της αγοράς ξεπέρασε την αύξηση των λιανικών πωλήσεων της ίδιας της εταιρείας.

Ωστόσο, το Amazon έχει δεχτεί διάφορες κατηγορίες στο παρελθόν, καθώς και τώρα υπάρχουν δηλώσεις ότι ενδεχομένως στελέχη της Amazon, συμπεριλαμβανομένου του ιδρυτή Jeff Bezos, ενδέχεται να έχουν παραπλανήσει ή να έχουν δώσει ψευδείς πληροφορίες στο Κογκρέσο σχετικά με τις επιχειρηματικές πρακτικές της. Αν και το Amazon αρνείται σθεναρά τους ισχυρισμούς, εξετάζεται το ενδεχόμενο να παραπεμφθεί η εταιρεία “για ποινική έρευνα”.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.