01 Μάι 2024
READING

Η Lime συγκεντρώνει 523 εκατομμύρια δολάρια χρηματοδότησης

3 MIN READ

Η Lime συγκεντρώνει 523 εκατομμύρια δολάρια χρηματοδότησης

Η Lime συγκεντρώνει 523 εκατομμύρια δολάρια χρηματοδότησης

Η εταιρεία  micromobility Lime σημείωσε αύξηση ύψους 523 εκατομμυρίων δολαρίων σε μετατρέψιμο χρέος και χρηματοδότηση προθεσμιακών δανείων, κάτι το οποίο προμηνύει ότι επόμενο βήμα της εταιρείας είναι να εισέλθει στο χρηματιστήριο μέσα στο επόμενο έτος.

Η Lime θα χρησιμοποιήσει τα συγκεκριμένα κεφάλαια με σκοπό να επενδύσει σε διάφορες προσπάθειες βελτίωσης της εταιρείας σε γενικότερο πλαίσιο, όπως είναι η απαλλαγή όσο το δυνατόν περισσότερο είναι εφικτό από εκπομπές άνθρακα, αλλά και η αντικατάσταση ενός σημαντικού μέρους του στόλου της με ηλεκτρικά ποδήλατα και ηλεκτρονικά σκούτερ Gen4, ώστε να ενσωματωθεί σε περισσότερες αστικές πόλεις και να αναπτύξει νέες τεχνολογίες. Η συγκεκριμένη επενδυτική ενέργεια κατάφερε να εντείνει το ενδιαφέρον της αγοράς όσο αφορά το micromobility. Βασικός στόχος της εταιρείας αποτελεί η οικοδόμηση μίας εναλλακτικής λύσης μεταφοράς που να είναι προσιτή, προσβάσιμη αλλά ταυτόχρονα eco-friendly.

Αναλυτικότερα από το συνολικό ποσό χρηματοδότησης, τα 418 εκατομμύρια δολάρια αποτελούν  μετατρέψιμο χρέος των Abu Dhabi Growth Fund, Fidelity Management & Research Company, Uber και Highbridge Capital Management. Το συγκεκριμένο χρέος θα μετατραπεί αυτόματα σε μετοχές όταν η Lime εισέλθει στο χρηματιστήριο. Τα υπόλοιπα 105 εκατομμύρια δολάρια αποτελούν δανειακή διευκόλυνση από τον ιδιωτικό όμιλο UBS O’Connor.

Αρχικά η Fidelity και η Uber είναι οι σημαντικότεροι επενδυτές της Lime. Το 2019 η Fidelity αποτέλεσε έναν από τους κορυφαίους επενδυτές σειράς D της Lime, αξίας 310 εκατομμυρίων δολαρίων. Εξαιτίας της συγκεκριμένης ανακοίνωσης σε συνδυασμό με τη πρόθεση της Lime να εισέλθει στο χρηματιστήριο μέσα στο επόμενο έτος, κατάφερε να ενισχύσει ακόμη περισσότερο τον ανταγωνισμό με την Bird, η οποία εισέρχεται δυναμικά στην αγορά μέσω μιας συμφωνίας SPAC με την Switchback II Corporation.

Ένας από τους κυριότερους στόχους της εταιρείας μέσω των χρηματοδοτήσεων είναι η μείωση των εκπομπών άνθρακα. Συγκεκριμένα αφιέρωσε 20 εκατομμύρια δολάρια, ώστε να απαλλαχθεί όσο το δυνατόν περισσότερο γίνεται από ανθρακούχες εκπομπές, επενδύοντας σε καθαρότερα υλικά και διασφαλίζοντας ότι το (80%) της αλυσίδας εφοδιασμού της εταιρείας θα συμβαδίζει με το νέο σχέδιο βιωσιμότητας.

Παράλληλα η Lime θα χρησιμοποιήσει τα νέα επενδυτικά κεφάλαια και για να καταφέρει να διπλασιάσει τον αριθμό των ήδη υπαρχόντων αδειών στα αστικά κέντρα, οικοδομώντας βαθύτερες και ουσιαστικότερες σχέσεις με τις αγορές στις οποίες εδρεύει. Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να συνδέεται άμεσα με τη δημιουργία νέων τρόπων λειτουργίας οχημάτων επενδύοντας κυρίως σε τεχνολογικούς τομείς. Τον περασμένο μήνα η εταιρεία εξέφρασε το ενδιαφέρον της να εντάξει στο λειτουργικό της τη νέα τεχνολογίας ανίχνευσης πεζοδρομίων της WSJ, κάτι που τεκμηριώνει τη στάση της να ενταχθεί δυναμικά στις πόλεις.

Διαβάστε επίσης: Η Bird λανσάρει καινοτομική δυνατότητα ανίχνευσης

Αναμφισβήτητα, τα αποτελέσματα της εταιρείας είναι ιδιαίτερα θετικά παρόλο των δυσκολιών που προκάλεσε η συνθήκη της πανδημίας. Μάλιστα εκτός από τις κύριες περιπτώσεις χρήσης των οχημάτων της Lime, όπως είναι οι συμβατικές και οι τουριστικές μετακινήσεις, πλέον η εταιρεία θα επεκταθεί και σε νέες πόλεις. Η Lime στοχεύει να επεκταθεί στη Βόρεια Αμερική και Ευρώπη, καθώς και προς τη Μέση Ανατολή, όπου εδρεύει ο κύριος επενδυτής της εταιρείας.

Πράγματι η άνοδος της εταιρείας είναι εμφανής για το 2021, κάτι που αποδεικνύει ότι θα καταφέρει να επανέλθει στα προ-πανδημικά επίπεδα του 2019. Οι άνθρωποι αναζητούν έναν ασφαλή και προσιτό τρόπο μετακίνησης, με αποτέλεσμα η αγορά του micromobility να βρίσκεται εδώ ώστε να ικανοποιήσει οποιαδήποτε ανάγκη.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.