02 Μάι 2024
READING

Η Grammarly συγκεντρώνει 200 εκατ. δολάρια κεφάλαια

4 MIN READ

Η Grammarly συγκεντρώνει 200 εκατ. δολάρια κεφάλαια

Η Grammarly συγκεντρώνει 200 εκατ. δολάρια κεφάλαια

Η Grammarly, η οποία παρέχει μια σειρά εργαλείων που χρησιμοποιούνται σήμερα από 20 εκατομμύρια ανθρώπους για να διορθώνουν τη γραπτή γραμματική και ορθογραφία τους, να προτείνουν καλύτερους τρόπους να γράφουν κείμενα και να προσαρμόζουν τον τόνο των όσων λένε ανάλογα με το ποιος θα κάνει την ανάγνωση, συγκέντρωσε έναν ακόμη γύρο χρηματοδότησης ύψους 200 εκατομμυρίων δολαρίων.

Το δημοφιλές εργαλείο αυτόματης διόρθωσης γραπτών κειμένων Grammarly σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει την χρηματοδότηση 200 εκατομμυρίων δολαρίων από νέους επενδυτές, με αποτίμηση 13 δισεκατομμυρίων δολαρίων, για να επιτείνει την καινοτομία των προϊόντων και την ανάπτυξη της ομάδας. Συγκεκριμένα, το Grammarly σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τη χρηματοδότηση για να συνεχίσει να κάνει επενδύσεις στην τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης (AI). Η εταιρία είχε συγκεντρώσει το 2019 άλλα 90 εκατ. δολάρια σε αποτίμηση άνω του 1 δισ. δολαρίων για τα εργαλεία γραμματικής και γραφής που βασίζονται σε AI, συνεπώς είναι φιλόδοξη στα σχέδια της προς αυτή την κατεύθυνση. Η εταιρεία θα προωθήσει, επίσης, περαιτέρω την τεχνολογία επεξεργασίας φυσικής γλώσσας και μηχανικής μάθησης για να παρέχει εξατομικευμένη υπηρεσία στους χρήστες της. Επίσης, η Grammarly σχεδιάζει να κάνει πρόσθετες επενδύσεις για να κερδίσει και να ενισχύσει την εμπιστοσύνη των χρηστών.

Για ο σκοπό αυτό , λειτούργησε ως κινητήριος δύναμη το πλήθος αλλαγών στον τρόπο με τον οποίο γίνεται η εργασία εξ αποστάσεως με τις απομακρυσμένες ομάδες που προσπαθούν να συνεργαστούν. Η Grammarly είδε σε αυτό μια τεράστια ευκαιρία να διευκολύνει τους ανθρώπους σε αυτή την μεταβαλλόμενη κατάσταση να επικοινωνούν πιο αποτελεσματικά.

Όσον αφορά το όραμα της εταιρείας για το μέλλον της υπηρεσίας, σημειώνεται ότι η Grammarly στοχεύει να ξεπεράσει την απλή εστίαση στη συνοπτικότητα, τη συνέπεια και την ορθότητα. Η εταιρεία σχεδιάζει να προσθέσει νέες κατηγορίες στις οποίες θα προσφέρει προτεινόμενες βελτιώσεις, ενώ παράλληλα θα προσπαθήσει να γίνει πιο πανταχού παρούσα.

Αυτό ενισχύεται από την επέκταση των προσφορών των προϊόντων της Grammarly με την κυκλοφορία του Grammarly για Mac και Windows. Η νέα desktop εφαρμογή μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε εφαρμογές όπως το Microsoft Office, το Slack, το Discord, το Jira και άλλα. Αυτή η εφαρμογή στοχεύει να γίνει το εργαλείο γραφής των χρηστών όπου κι αν πληκτρολογούν, καθώς η υπηρεσία είναι πλέον σε θέση να ξεφύγει από τα τεχνικά εμπόδια που σχετίζονται με τις επεκτάσεις του προγράμματος περιήγησης.

Καθώς οι επιχειρήσεις αγκαλιάζουν όλο και περισσότερο την ψηφιοποίηση, η αγορά του βοηθού γραφής τεχνητής νοημοσύνης ύψους άνω των 1,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων αναμένεται να αυξηθεί με σύνθετο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 27,6% από το 2018 έως το 2028.

Παράλληλα, με την ώθηση των ψηφιακών μετασχηματισμών που επιταχύνθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ένα μεγαλύτερο ποσοστό των εταιρειών αναμένεται να υιοθετήσει τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης που προτείνουν αυτόματα και προσαρμόζουν τα αντίγραφα, ιδίως στο marketing. Σύμφωνα με έρευνα, το 63% των ομάδων marketing θα εξέταζε το ενδεχόμενο να επενδύσει σε AI για τη δημιουργία και τη βελτιστοποίηση διαφημιστικών κειμένων. Το 65% εμπιστεύεται ότι η AI μπορεί να δημιουργήσει την επιθυμητή γλώσσα της μάρκας, σύμφωνα με την έρευνα, ενώ το 82% πιστεύει ότι ο οργανισμός τους θα επωφεληθεί από τα δεδομένα που παρέχουν πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο οι καταναλωτές ανταποκρίνονται σε αυτή τη γλώσσα.

Σε μια προσπάθεια να διευρύνει την απήχησή της σε αγορές με συγκεκριμένες ανάγκες επεξεργασίας, η Grammarly ανακοίνωσε επίσης πρόσφατα το λανσάρισμα του Grammarly for Developers με την κυκλοφορία του Text Editor SDK (software development kit), το οποίο επιτρέπει στους προγραμματιστές να ενσωματώσουν τη λειτουργία επεξεργασίας κειμένου της Grammarly σε οποιαδήποτε διαδικτυακή εφαρμογή. Η beta έκδοση αυτού του SDK τους δίνει πρόσβαση στην πλήρη ισχύ της αυτοματοποιημένης επεξεργασίας κειμένου της Grammarly. Αν και οι χρήστες της εφαρμογής δεν χρειάζεται να είναι πελάτες της Grammarly, στην περίπτωση που είναι, μπορούν να συνδεθούν στους λογαριασμούς τους στο Grammarly και να έχουν πρόσβαση σε όλες τις λειτουργίες του. Με αυτό τον τρόπο το Grammarly βοηθά τους προγραμματιστές να προσφέρουν μια καλύτερη εμπειρία γραφής στους χρήστες τους, εξοικονομώντας παράλληλα πολύτιμο χρόνο και πόρους που χρειάζονται για την ανάπτυξη των δικών τους τεχνολογιών.

Η Grammarly λειτουργεί με ένα μοντέλο freemium, όπου οι πληρωμένες συνδρομές δίνουν στους χρήστες περισσότερα εργαλεία πέρα από τους ελέγχους γραμματικής και ορθογραφίας για να συμπεριλάβουν δυνατότητες όπως επιλογή λέξεων, επαναδιατύπωση προτάσεων, προσαρμογές τόνου, ευχέρεια, επίπεδο τυπικότητας και ανίχνευση λογοκλοπής. Οι επί πληρωμή βαθμίδες κοστίζουν 12, 20 και 30 δολάρια ανά μήνα.

Σήμερα, η Grammarly λειτουργεί σε περισσότερες από 500.000 εφαρμογές και ιστότοπους, συμπεριλαμβανομένων προγραμμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, εταιρικού λογισμικού και επεξεργαστών κειμένου. Η εταιρεία αναφέρει ότι καθώς ο κόσμος έχει ψηφιοποιηθεί σε μεγάλο βαθμό, περισσότεροι άνθρωποι συνδέονται σε διαδικτυακές πλατφόρμες και είναι σημαντικό να γίνεται σωστή επικοινωνία για την επίτευξη ατομικών και επιχειρηματικών στόχων, κάτι που έχει ως στόχο να βοηθήσει τους χρήστες της να επιτύχουν.

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.