02 Μάι 2024
READING

Οι διαφημιστικές καμπάνιες που θα τραβήξουν την προσοχή των πελατών

3 MIN READ

Οι διαφημιστικές καμπάνιες που θα τραβήξουν την προσοχή των πελατών

Οι διαφημιστικές καμπάνιες που θα τραβήξουν την προσοχή των πελατών

Οι μάρκες μόδας, οι κατασκευαστές ενδυμάτων και οι έμποροι λιανικής πώλησης εγκαινιάζουν την περίοδο των Χριστουγέννων με τις καμπάνιες και τις συλλογές τους. Με συνθήματα όπως “Happiness belongs to us”, “Your Style. Your Sound. Your Christmas” και “Coming home for ChristmasTravel lightly“, τοποθετούν θέματα όπως η κοινότητα, η επιστροφή στην κανονικότητα και η βιωσιμότητα στο επίκεντρο των εκστρατειών τους.

Οι εικόνες και τα βίντεο των καμπανιών απεικονίζουν τις επιθυμίες που προκύπτουν από τις ημέρες πανδημίας με τις μάρκες να υπαινίσσονται τις δύσκολες συνθήκες που πέρασαν οι άνθρωποι τα τελευταία χρόνια. Ταυτόχρονα, οι καμπάνιες γιορτάζουν τις ιδιαίτερες στιγμές της χριστουγεννιάτικης περιόδου.

Ιδιαίτερες στιγμές

Στα βίντεο της καμπάνιας της, η εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου μόδας Zalando βασίζεται σε συναισθηματικές εικόνες, οι οποίες αποτελούν ωδή στις προσωπικές στιγμές χαράς και ευτυχίας. Το τηλεοπτικό σποτ δείχνει ανθρώπους ενωμένους σε συναισθηματικές στιγμές, είτε ως ζευγάρι είτε μαζί με την οικογένεια στον καναπέ. Τα συναισθήματα που μοιράζονται οι άνθρωποι μεταξύ τους κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου βρίσκονται στο επίκεντρο του βίντεο, το οποίο στοχεύει να αιχμαλωτίσει το πνεύμα της εορταστικής περιόδου.

Η γερμανική εταιρεία λιανικής πώλησης ρούχων Peek & Cloppenburg ακολουθεί παρόμοια προσέγγιση, η οποία επικεντρώνεται σε ιδιαίτερες χριστουγεννιάτικες στιγμές και στο αίσθημα της κοινότητας. Με τίτλο “Your Style. Your Sound. Your Christmas”, η ιδέα είναι να γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα με τον τρόπο που μας αρέσει. Η καμπάνια δημιουργεί ένα ενωτικό αίσθημα συντροφικότητας μέσα από μια νέα εκδοχή του χριστουγεννιάτικου τραγουδιού “Jingle Bells”.

Η μάρκα ρούχων Marc O’Polo προσφέρει κάπως διαφορετικές εικόνες και παρουσιάζει τη φετινή χριστουγεννιάτικη πρωτοβουλία με λιγότερη λάμψη και σε ήρεμα, συγκρατημένα χρώματα. Σε συνέχεια της στρατηγικής του rebranding, η εταιρεία εστιάζει στη νέα της δέσμευση για τη βιωσιμότητα και το περιβάλλον για την εορταστική περίοδο. Η συλλογή “Coming Home for Christmas – Travel lightly” είναι αφιερωμένη στο θέμα των βιώσιμων ταξιδιών.

Σε εορταστική διάθεση

Εκτός από τις εορταστικές καμπάνιες, διάφορες μάρκες μόδας και λιανοπωλητές έχουν επίσης λανσάρει εκτεταμένες χριστουγεννιάτικες συλλογές. Με προϊόντα όπως στολίδια για το χριστουγεννιάτικο δέντρο, κεριά και εορταστικές διακοσμήσεις, κινούνται εκτός της κύριας δραστηριότητάς τους.

Για τη χειμερινή περίοδο, η ιρλανδική εταιρεία γρήγορης μόδας με τις εξαιρετικές τιμές Primark έχει προσθέσει στα κλασικά χριστουγεννιάτικα κόκκινα και πράσινα πουλόβερ της ημερολόγια, σκεύη ψησίματος και παιχνίδια και δώρα για κατοικίδια ζώα. Ομοίως, η εταιρεία μόδας Max Mara έχει σχεδιάσει μαξιλάρια, στολίδια χριστουγεννιάτικου δέντρου, καρφίτσες και άλλα αξεσουάρ για την ειδική περίσταση.

Η γερμανική εταιρεία μόδας Hugo Boss δείχνει το χριστουγεννιάτικο πνεύμα της με πολύ χρυσό, γκλίτερ και μεγάλα λογότυπα. Η συλλογή συνδυάζει γιορτινά κομμάτια όπως κομψά σακάκια και φορέματα με άνετες εμφανίσεις που εξακολουθούν να έχουν μια νότα αίγλης με παγιέτες και λαμπερό μαλλί.

Μετά τις περσινές γιορτές κατά την διάρκεια των οποίων πολλοί δεν κατάφερνα να συναντηθούν με τα αγαπημένα τους πρόσωπα, οι άνθρωποι έχουν πολλοί περισσότερες προσδοκίες από τις ημέρες και πολύ μεγαλύτερη διάθεση να μπουν στο πνεύμα των Χριστουγέννων. Είναι ενθουσιασμένοι να αγοράσουν δώρα ο ένας στον άλλον και να γιορτάσουν την συντροφικότητα και την αγάπη. Αυτό τους καθιστά ένα έφορο έδαφος για τις μάρκες, οι οποίες με τις κατάλληλες καμπάνιες που εναρμονίζονται με τη διάθεση των καταναλωτών και υμνούν τις αξίες τους μπορούν να βγουν κερδισμένες φέτος στις γιορτές.

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.