02 Μάι 2024
READING

Tι προβλέπει η 3Μ για τη ζήτηση για μάσκες το 2022

2 MIN READ

Tι προβλέπει η 3Μ για τη ζήτηση για μάσκες το 2022

Tι προβλέπει η 3Μ για τη ζήτηση για μάσκες το 2022

Οι γνωστές σε όλους μας μάσκες προστασίας μίας χρήσης N95 αντιμετώπισαν μείωση των πωλήσεών τους το τέταρτο τρίμηνο του 2021, συγκριτικά με τις αρχές της προηγούμενης χρονιάς, όπου οι πωλήσεις βρίσκονταν στα ύψη.

Εξαιτίας της έξαρσης της μετάλλαξης Όμικρον τον Δεκέμβριο, οι πωλήσεις των μασκών N95 αυξήθηκαν ραγδαία, κάτι που όμως δεν αποδεικνύει ότι η συνολική ζήτηση θα εξακολουθήσει να παραμένει σε υψηλά επίπεδα, μιας και το μεγάλο peak το άγγιξαν στις αρχές του 2021, σύμφωνα με δηλώσεις της 3M. Η εταιρεία βιομηχανικών, καταναλωτικών προϊόντων και προϊόντων υγειονομικής περίθαλψης ανέφερε ότι αν και ήταν χαμηλά τα έσοδα του τέταρτου τριμήνου, παραδόξως κατάφεραν να ξεπεράσουν τις προσδοκίες.

Επιπλέον η μετοχή της σημείωσε άνοδο, παρόλο που τα έσοδα παρέμεναν σε χαμηλά επίπεδα, καθώς η έξαρση της μετάλλαξης Όμικρον τον Δεκέμβριο συνέβαλε στην αύξηση των πωλήσεων των προστατευτικών μασκών μίας χρήσης την συγκεκριμένη χρονική περίοδο, αγγίζοντας τα 110 εκατομμύρια δολάρια.

Το προηγούμενο διάστημα οι πωλήσεις των Ν95 κυμαίνονταν σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα. Συγκεκριμένα το 2021 τα κέρδη ανέρχονταν στα 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ το 2020 άγγιξαν τα 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια. Μάλιστα το 2019, προτού ακόμη ξεσπάσει η πανδημία, η εταιρεία κατάφερε να κερδίσει 600 εκατομμύρια δολάρια, τα οποία προέρχονταν από τη πώληση των συγκεκριμένων μασκών. Ωστόσο για το 2022 οι προβλέψεις της 3M αποδεικνύουν ότι η ζήτηση των Ν95 θα μειωθεί.

Συνοψίζοντας, η μείωση της ζήτησης των προστατευτικών μασκών Ν95 έχει προκληθεί και από το γεγονός ότι οι άνθρωποι έχουν αρχίσει να διαμαρτύρονται και να αντιδρούν σε αρκετά μέρη για την υποχρεωτικότητα των μέτρων εναντίον της πανδημίας, αν και ο αριθμός κρουσμάτων φτάνει σε πολύ επίπεδα από ποτέ.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.