03 Μάι 2024
READING

Η Coca-Cola υπόσχεται μέχρι το 2030 να κάνει το 25% των συσκευασιών της επαναχρησιμοποιούμενες

2 MIN READ

Η Coca-Cola υπόσχεται μέχρι το 2030 να κάνει το 25% των συσκευασιών της επαναχρησιμοποιούμενες

Η Coca-Cola υπόσχεται μέχρι το 2030 να κάνει το 25% των συσκευασιών της επαναχρησιμοποιούμενες

H Coca-Cola ανακοίνωσε ότι θα προσπαθήσει μέχρι το 2030, το 25% των συσκευασιών της παγκοσμίως να γίνουν επαναχρησιμοποιούμενες. Λαμβάνοντας υπόψη καταγγελίες από περιβαλλοντικές οργανώσεις, ο γίγαντας αναψυκτικών ευθύνεται για το μεγαλύτερο μέρος της παγκόσμιας ρύπανσης πλαστικών.

Η Coca-Cola αποτελεί βρίσκεται στο στόχαστρο τόσο για τους καταναλωτές και τους επενδυτές, όσο και για διάφορες περιβαλλοντικές οργανώσεις, οι οποίες ανησυχούν για τα πλαστικά μπουκάλια μιας χρήσης που έχουν ως βάση το πετρέλαιο, προκαλώντας εκατοντάδες προβλήματα στο περιβάλλον, μεταξύ άλλων και τη ρύπανση των ωκεανών.

Το 2021 η το διάσημο brand αποτέλεσε τον χειρότερο ρυπαντή πλαστικών στον κόσμο για τέταρτη συνεχή χρονιά, σύμφωνα με στοιχεία της ετήσιας έκθεσης του παγκόσμιου κινήματος Break Free From Plastic που κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο. Μετά από αυτό η Coca-Cola αφυπνίστηκε, ελπίζοντας ότι κι άλλες εταιρείες θα ακολουθήσουν την ίδια πορεία με εκείνη, θέτοντας στόχους αναφορικά με τη βιωσιμότητα και συγκεκριμένα για τις επαναχρησιμοποιήσιμες συσκευασίες.

Αναλυτικότερα, οι επαναχρησιμοποιήσιμες συσκευασίες περιλαμβάνουν δοχεία, τα οποία μπορούν να ξαναγεμιστούν με το πρωτότυπο προϊόν είτε από τις ίδιες τις εταιρείες είτε από τους καταναλωτές. Αυτά μπορεί να είναι δοχεία ποτών καθώς και γυάλινα ή πλαστικά μπουκάλια που είτε μπορούν να ξαναγεμιστούν είτε έχουν τη δυνατότητα να επιστρέφονται στην εταιρεία.

Το 2020, το 16% των συσκευασιών της εταιρείας ήταν επαναχρησιμοποιούμενες. Εκείνο το έτος, συλλέχτηκε το 90% των επαναγεμιζόμενων γυάλινων και πλαστικών δοχείων. Παρόλα αυτά η πρόσφατη κίνηση της εταιρείας αποτελεί μία ουσιαστική αλλαγή της ευρύτερης στρατηγικής της. Εάν η Coca-Cola πετύχει τον νέο της στόχο, θα συμβάλουμε στη δημιουργία ενός κόσμου χωρίς απόβλητα.

Κάτι που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι οκτώ στους δέκα ενήλικες της Αμερικής υποστηρίζουν τις πολιτικές των κυβερνήσεων σχετικά με τη μείωση του πλαστικού μιας χρήσης. Τον Ιανουάριο διεθνείς μάρκες όπως η Coca-Cola και η PepsiCo ζήτησαν ένα παγκόσμιο σύμφωνο που περιλάμβανε εκκλήσεις αναφορικά με τη μείωση της παραγωγής πλαστικών, έναν βασικό τομέα ανάπτυξης για τη βιομηχανία πετρελαίου. Στο πλαίσιο της δράσης του κινήματος Break Free From Plastic, εντοπίστηκαν δεκάδες χιλιάδες προϊόντα με την επωνυμία της Coca-Cola, τα οποία ξεπερνούν ακόμη και δύο από τους μεγαλύτερους ρυπαντές πλαστικών στο κόσμο τη PepsiCo και τη Unilever, αθροιστικά.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.