01 Μάι 2024
READING

Το όραμα ενός Ισραηλινού να κάνει την Ομόνοια διεθνή τουριστικό προορισμό

5 MIN READ

Το όραμα ενός Ισραηλινού να κάνει την Ομόνοια διεθνή τουριστικό προορισμό

Το όραμα ενός Ισραηλινού να κάνει την Ομόνοια διεθνή τουριστικό προορισμό

Ιδιαίτερα κινητική εμφανίζεται το τελευταίο χρονικό διάστημα η Brown Hotels, ιδρυτής της οποίας είναι ο Ισραηλινός επιχειρηματίας, Leon Avigad. Στο πλάνο του είναι να δημιουργήσει 50 και πλέον νέες ξενοδοχειακές μονάδες στην Ελλάδα, το Ισραήλ αλλά και ευρύτερα στην ευρωπαϊκή ξενοδοχειακή αγορά έως και το τέλος του 2022.

Ωστόσο, το πλάνο του επιχειρηματία για τη χώρα μας περιλαμβάνει 42 ξενοδοχειακές μονάδες (ξενοδοχεία και resorts), τις οποίες έχει θέσει ως στόχο να ολοκληρώσει έως και το 2023. Στον σχεδιασμό του είναι να επεκτείνει και το brand της Dave, το οποίο εγκατέστησε για πρώτη φορά στα παλιά γραφεία του ΚΚΕ στην Ομόνοια, καθώς ήδη έχει στο πλάνο την δημιουργία του Dave by the Beach και Dave by the Beach Sisters στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας.

Η «απόβαση» στην Ομόνοια

Η Βrown θα μπορούσε να πει κάποιος ότι έχει κάνει μία μορφή «απόβασης» στο κέντρο της Αθήνας και στην περιοχή πέριξ της πλατείας Ομονοίας με χαρακτηριστικό παράδειγμα το Brown Acropol Athens. Στην εν λόγω πλατεία εκτός από τα ήδη υπάρχοντα ξενοδοχεία που έχει δημιουργήσει, σχεδιάζει να δημιουργήσει και ένα ακόμα ξενοδοχείο με μικτή χρήση, το οποίο θα είναι το πρώτο υπό αυτή τη μορφή που θα κατασκευάσει στην Ελλάδα. Το έργο αφορά την ανακατασκευή υφιστάμενου ακινήτου, το οποίο λειτουργούσε ως επταώροφο κτίριο γραφείων με ημιώροφο, ισόγειο και τρία υπόγεια, σε ακίνητο συμπεριλαμβανομένου και ενός Condo Hotel. Το ακίνητο βρίσκεται στην καρδιά της Αθήνας και συγκεκριμένα στην οδό Πειραιώς 44, λίγα λεπτά μακριά από το δημαρχείο Αθηνών και την Πλατεία Ομονοίας, κοντά σε πολλά σημαντικά αξιοθέατα, μουσεία, καταστήματα λιανικής καθώς και στον σταθμό του μετρό. Η μικτής χρήσης ανάπτυξη και το Condo Hotel θα αποτελείται από 150 δωμάτια ξενοδοχείου, 77 διαμερίσματα, αίθουσα συνεδριάσεων, αίθουσα προβολών, σπα, γυμναστήριο, εστιατόρια, χώρο εργασίας.

Διαβάστε ακόμα: Ηilton και Grand Hyatt ανατρέπουν το ξενοδοχειακό τοπίο της Αθήνας

Το ξενοδοχείο θα διαθέτει επίσης στην οροφή χώρους για υπαίθριες δραστηριότητες, πισίνα και χώρους μπαρ και εστιατορίου. To πλάνο μικτής χρήσης προβλέπει τη σύσταση οριζόντιων και κάθετων ιδιοκτησιών και την μακροχρόνια μίσθωσή τους ως ανεξάρτητα διαμερίσματα ή κατοικίες. Κάτι ανάλογο με τη μορφή του condo hotel πρόκειται να υλοποιήσει η Brown και στη Λεμεσό, με τη δημιουργία του Brown Limassol, το οποίο θα διαθέτει 10 κατοικίες και 134 δωμάτια ξενοδοχείου.

Η ανάπλαση της Ομόνοιας επενδυτική, πολιτιστική και κοινωνική κίνηση

Αναφορικά με τις κινήσεις που κάνει στην ευρύτερη περιοχή της πλατείας Ομονοίας, ο Leon Avigad έχει δηλώσει σε κάθε ευκαιρία ότι το εγχείρημά του δεν είναι αποκλειστικά επενδυτικό, αλλά αποτελεί μέρος μίας κοινωνικής και πολιτιστικής ανάγκης που θα επαναφέρουν την Ομόνοια στην πρότερη αίγλη της. Το συνολικό πλάνο για την Ομόνοια αφορά τη δημιουργία 12 ξενοδοχείων.

Εγκαινιάζεται τον Απρίλιο το πρώτο resort της Brown στους Αγίους Θεοδώρους

Ωστόσο, η επέκταση της Brown δεν περιορίζεται μόνο στην Αττική, καθώς τον Απρίλιο είναι προγραμματισμένα τα εγκαίνια του ξενοδοχείου Brown Beach Corinthia, το οποίο θα αποτελέσει το πρώτο resort της αλυσίδας στην Ελλάδα και ειδικότερα στην περιοχή των Αγίων Θεοδώρων. Ενδεικτικό των προθέσεων που έχει για επέκταση και στην υπόλοιπη Ελλάδα η Brown είναι το γεγονός ότι στη διάρκεια του καλοκαιριού του 2021 εξαγόρασε τα ξενοδοχεία, Grand Blue στην Ερέτρια και Mr & Mrs White στα Χανιά. Επιπλέον, απέκτησε και το Kubic House στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου.

Σε ό,τι αφορά το πρώτο resort της ξενοδοχειακής αλυσίδας, Brown Beach Resort Corinthia, αποτελεί τη μετεξέλιξη του ιστορικού ξενοδοχείου Χανικιάν, το οποίο ανακαινίστηκε εκ βάθρων. Το συγκεκριμένο ξενοδοχειακό συγκρότημα θα διαθέτει 166 δωμάτια και 110 bungalows, ενώ τον σχεδιασμό υπογράφει το διεθνώς αναγνωρισμένο αρχιτεκτονικό γραφείο, Elastic Architects, επικεφαλής του οποίου είναι η Ρία Βογιατζή. Επιδίωξη της Brown με το συγκεκριμένο resort είναι να δημιουργήσει έναν κοντινό προορισμό στην Αττική, καθώς απέχει μόλις 50 λεπτά από την πρωτεύουσα. Κάτι ανάλογο στοχεύει να κάνει και στην Ερέτρια, που επίσης αποτελεί έναν σχετικά κοντινό προορισμό για όσους εκδράμουν από τη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας προς τα εκεί.

Η φιλοξενία ως συνολική εμπειρία για επισκέπτες και κατοίκους

Η Brown Hotels ιδρύθηκε το 2010 από τους Leon Avigad και Nitzan Perry, με το όραμα να δημιουργήσουν ξενοδοχεία που όχι μόνο προβάλλουν στους τουρίστες την αυθεντική κουλτούρα και την ενέργεια της πόλης φιλοξενίας, αλλά επανασυστήνουν στους ίδιους τους κατοίκους τη νυχτερινή ζωή της πόλης και τις μοναδικές γειτονιές της. Στο χαρτοφυλάκιό της ξεχωρίζουν τα design hotels που διατηρεί σε πόλεις του κόσμου, μεταξύ των οποίων το Τελ Αβίβ, η Ιερουσαλήμ, η Αθήνα και η Κροατία.

Αvigad: Από υπάλληλος, ιδιοκτήτης ξενοδοχείων

Ο Leon Avigad είναι επίσης ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Leopard Hospitality, μιας εταιρείας που ειδικεύεται στη δημιουργία και λειτουργία boutique ξενοδοχείων. Αφού εργάστηκε για πολλά χρόνια στον ξενοδοχειακό κλάδο, από την υποδοχή ξενοδοχείων μέχρι τα ανώτερα κλιμάκια διοίκησης, ο Avigad ίδρυσε τη Leopard το 2003, με την επιθυμία να εισαγάγει την πρωτοποριακή boutique φιλοξενία στην πόλη του Τελ Αβίβ.

Μετά από πολλά χρόνια συμβουλευτικής και ανάπτυξης πολλών έργων εντός και εκτός Ισραήλ, η Leopard ξεκίνησε το πρώτο ιδιόκτητο boutique ξενοδοχείο στο Τελ Αβίβ, το εμβληματικό και παγκοσμίου φήμης Brown TLV Urban Hotel.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.