30 Απρ 2024
READING

H Shiseido λανσάρει σύμβουλο μακιγιάζ Τεχνητής Νοημοσύνης

3 MIN READ

H Shiseido λανσάρει σύμβουλο μακιγιάζ Τεχνητής Νοημοσύνης

H Shiseido λανσάρει σύμβουλο μακιγιάζ Τεχνητής Νοημοσύνης

Όλο και περισσότερα brands καλλυντικών και ειδών μακιγιάζ προχωρούν σε συνεργασίες με τεχνολογικές εταιρείες, εκμεταλλευόμενα τις νέες δυνατότητες που προσφέρουν τα σύγχρονα ψηφιακά εργαλεία.

Στο πλαίσιο αυτής της τάσης, η πολυτελής μάρκα ομορφιάς Shiseido ανακοίνωσε ότι λανσάρει τη λειτουργία ενός ψηφιακού «συμβούλου ομορφιάς», βασισμένου σε Τεχνητή Νοημοσύνη, σε συνεργασία με την εταιρεία Revieve.

Από το δημοφιλές ιαπωνικό brand δήλωναν το 2021 ότι η ανθρώπινη επαφή παραμένει πολύ σημαντικός παράγοντας για τις πωλήσεις των προϊόντων ομορφιάς, που ωστόσο τα σύγχρονα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης και επαυξημένης πραγματικότητας μπορούν να απογειώσουν. Όπως σημείωναν μάλιστα χαρακτηριστικά, μέσα σε αυτήν την «νέα παγκόσμια τάξη των retail πραγμάτων» που έφερε η πανδημία, τα brands έπρεπε να επινοήσουν νέους τρόπους για να συνεχίσουν να δραστηριοποιούνται, και ουσιαστικά αυτά τα ψηφιακά εργαλεία ήταν που βοήθησαν σε μεγάλο βαθμό τη βιομηχανία ομορφιάς να συνεχίσει να λειτουργεί – μια βιομηχανία που βασίζεται πολύ στη φυσική δοκιμή των προϊόντων, στη συζήτηση με τους συμβούλους ομορφιάς από κοντά, στην εξερεύνηση των δυνατοτήτων ανάλογα με την επιδερμίδα και τις επιθυμίες του πελάτη.

Τώρα, λοιπόν, ο AI Makeup Advisor που λανσάρει η Shiseido στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική, χρησιμοποιεί ένα πρόγραμμα ανάλυσης selfie, που φιλοδοξεί να παρέχει ολοκληρωμένη συμβουλευτική, από τη μία με εξατομικευμένες προτάσεις προϊόντων, και από την άλλη με τη χρήση τεχνολογίας virtual δοκιμής των ειδών μακιγιάζ. Οι χρήστες θα μπορούν μέσα στο site του brand να ανεβάζουν μια selfie τους και να απαντούν σε μια σειρά από ερωτήσεις, για να αποσαφηνιστούν οι επιθυμίες τους και οι στόχοι τους όσον αφορά την ομορφιά. Με την επεξεργασία αυτών των δεδομένων, θα μπορούν να λαμβάνουν προτάσεις για προϊόντα που τους ταιριάζουν, συμβουλές για την εφαρμογή τους, αλλά και να δοκιμάζουν εικονικά, πάνω στη φωτογραφίας τους.

Το όφελος της εφαρμογής αυτής είναι σημαντικό και για την ίδια την εταιρεία, όχι μόνο για τις πωλήσεις, αλλά και επειδή η Revieve, που έχει δημιουργήσει τον ψηφιακό αυτό σύμβουλο, θα μπορεί να συγκεντρώνει έναν πλούτο από δεδομένα για τους πελάτες, τα οποία μπορούν να αξιοποιηθούν ώστε να γίνουν περισσότερο κατανοητές και σαφείς οι ανάγκες και τα ζητούμενα του κοινού, για να βελτιωθεί η εμπειρία του κατά την αλληλεπίδρασή του με το brand.

H συνεργασία της Shiseido με τη Revieve δεν ξεκινά τώρα, βέβαια.Οι δύο εταιρείες συνεργάζονται από το 2019, οπότε και λάνσαραν μαζί ένα συμβουλευτικό εργαλείο που τώρα είναι διαθέσιμο παγκοσμίως.  Η ενσωμάτωση των νέων τεχνολογιών στόχο έχει να στηρίξει την «αποστολή της Shiseido» να αναδειχθεί σε «κορυφαία εταιρεία προσωπικής ομορφιάς και wellness», όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του brand με αφορμή το νέο λανσάρισμα.

Διαβάστε ακόμα: Πώς το Amazon θέλει να νικήσει τη Sephora

Η κίνηση αυτή της Shiseido αποτελεί ένα ακόμα βήμα προς την υιοθέτηση νέων τεχνολογιών από τα brands ομορφιάς. Εξάλλου, οι virtual δοκιμές καλλυντικών θεωρούνται must ήδη από το 2021, καθώς οι μεγαλύτερες εταιρείες, από τη MAC μέχρι τη NYX και από τη Lancôme μέχρι την YSL χρησιμοποιούν τις δυνατότητες που τους προσφέρει η χρήση τεχνολογίας AR μέσα από πλατφόρμες όπως το Pinterest και το Instagram. Σε κάθε περίπτωση, θεωρείται σημαντική κίνηση για τις μεγάλες μάρκες καλλυντικών η επένδυση στις νέες τεχνολογίες, είτε ανεξάρτητα, είτε σε συνεργασία με κάποια πλατφόρμα ή λιανοπωλητή.

Εξάλλου, οι virtual δοκιμές με τη βοήθεια επαυξημένης πραγματικότητας θεωρούνται ιδανική λύση για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας αγοράς καλλυντικών και στα φυσικά καταστήματα, καθώς είναι ασφαλέστερη από την παραδοσιακή δοκιμή με τα γνωστά testers.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.