14 Ιούλ 2024
READING

Public Group | Ένα οικοσύστημα καινοτομίας, ταλαντούχων ανθρώπων και επιχειρηματικότητας, με επίκεντρο το omnichannel retail

4 MIN READ

Public Group | Ένα οικοσύστημα καινοτομίας, ταλαντούχων ανθρώπων και επιχειρηματικότητας, με επίκεντρο το omnichannel retail

Public Group | Ένα οικοσύστημα καινοτομίας, ταλαντούχων ανθρώπων και επιχειρηματικότητας, με επίκεντρο το omnichannel retail

Επενδύοντας σε scale up εταιρείες, το Public Group σχεδιάζει ένα νέο μοντέλο αγοραστικής εμπειρίας που απαντά στις ανάγκες του σύγχρονου καταναλωτή.

Tο Public Group αναπτύσσει ένα δυναμικό οικοσύστημα καινοτόμων scale-up εταιρειών γύρω από τo Public, τον κορυφαίο omnichannel retailer σε Ελλάδα και Κύπρο, προκειμένου να φέρει στους καταναλωτές μια νέα, συναρπαστική, omnichannel εμπειρία αγορών. Υιοθετώντας ένα πρωτοποριακό για την αγορά μοντέλο, στόχος του Public Group είναι να επιταχύνει την ανάπτυξη καινοτομιών στον τομέα του omnichannel retailing, διαμορφώνοντας μια κοινότητα από  ταλαντούχους ανθρώπους, καινοτόμα επιχειρηματικά σχήματα και τεχνολογικές πλατφόρμες.  Προσδοκία επίσης του ομίλου είναι να διαδραματίσει έναν θετικό ρόλο στην προώθηση της ελληνικής επιχειρηματικότητας, καλλιεργώντας ένα θετικό περιβάλλον για την ανάπτυξη ταλαντούχων ανθρώπων και εταιρειών.

Το οικοσύστημα του Public Group περιλαμβάνει επίσης τον επενδυτικό βραχίονα, Public Capital Partners, μέσω του οποίου θα αναπτύξει επενδυτικές πρωτοβουλίες ύψους €20 εκ. σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς Retail Tech & eCommerce, Fintech, Logistics, Digital Payments, EdTech, καθώς και Entertainment & Analytics. Στο επίκεντρο αυτών θα είναι εταιρείες που διαθέτουν ομάδες ικανές να ανταγωνιστούν στη διεθνή αγορά, αποδεδειγμένο επιχειρηματικό μοντέλο και υψηλούς δείκτες ικανοποίησης πελατών, ενώ βρίσκονται σε στάδιο ανάπτυξης ή επέκτασης (scale-up).

Η δημιουργία του Public Group στηρίχθηκε στην επιτυχία του Public, που αποτελεί ένα κορυφαίο και αγαπητό brand, αλλά και έναν μοναδικό προορισμό που συνδυάζει ξεχωριστές εμπειρίες με κορυφαίες προτάσεις πολιτισμού, τεχνολογίας, ψυχαγωγίας και οικιακών συσκευών, καθώς και ολοκληρωμένες υπηρεσίες που εμπνέουν τους ανθρώπους για μια πιο ευχάριστη και ξέγνοιαστη ζωή. Από τις ψηφιακές πληρωμές ως την επισκευή, την παράδοση και την εγκατάσταση συσκευών, μεταξύ άλλων, στόχος του Public Group είναι, μέσω των καινοτομιών που αναπτύσσονται από το οικοσύστημα, να φέρνει στους καταναλωτές Public την καλύτερη λύση και μια εξαιρετική εμπειρία.

Υπό αυτό το πρίσμα, η πρόσφατη επένδυση στην iRepair, την κορυφαία εταιρεία επισκευαστικών κέντρων ηλεκτρονικών συσκευών στην Ελλάδα που προστέθηκε στο οικοσύστημα του Public Group, φέρνει στα καταστήματα Public την πιο ολοκληρωμένη και γρήγορη εξυπηρέτηση πελατών στο κομμάτι του service. Αντίστοιχα, η συμμετοχή του Ομίλου στο Douleutaras.gr θα εξασφαλίσει στους πελάτες Public πρόσβαση στις υπηρεσίες που προσφέρει η μεγαλύτερη και ταχύτερα αναπτυσσόμενη πλατφόρμα οικιακών υπηρεσιών.

Και οι συνεργασίες συνεχίζονται, χάρη στη συμμετοχή του Public Group στη VentureFriends, το venture fund που επενδύει σε Seed και Series A startups, δίνοντας έμφαση στους τομείς του PropTech, FinTech, Marketplaces, TravelTech και SaaS.

Ποντάροντας παράλληλα στην in-house ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων, το Public Group εγκαινιάζει το Public Next, ένα tech hub που αναπτύσσει πληροφορικά συστήματα και εφαρμογές λογισμικού ειδικά για το Retail & eCommerce, βοηθώντας έτσι έναν οργανισμό να απελευθερώσει όλες του τις δυνατότητες και να παραμείνει μπροστά στην αγορά.

Όπως δήλωσε ο Ρόμπυ Μπουρλάς, CEO του Public Group: «Με το Public Group, στόχος μας είναι να φέρνουμε διαρκώς νέες προτάσεις που απαντούν στις ταχέως μεταβαλλόμενες ανάγκες των καταναλωτών. Συνδυάζοντας τεχνολογία, ταλέντο και επιχειρηματικότητα σε ένα οικοσύστημα επενδυτικών πρωτοβουλιών και στρατηγικών συνεργασιών, το Public Group συμπληρώνει δυναμικά τις υπηρεσίες που προσφέρει το Public με νέες, tech-based λύσεις ή πλατφόρμες, χτίζοντας έτσι μια πραγματικά καινούργια εμπειρία αγορών. Και δεν σταματάμε εδώ. Αναπτύσσουμε το δικό μας tech hub και επιταχύνουμε την ανάπτυξη τεχνολογικών εφαρμογών και συστημάτων, μεταμορφώνοντας την εμπειρία των εργαζομένων και των πελατών μας. Το Public Group αναπτύσσεται διαρκώς, για τους ανθρώπους μας, τους πελάτες μας και την κοινωνία».

O Νίκος Βαρβαδούκας, VP Brand & Customer του Public Group, δήλωσε: «Τα τελευταία δύο χρόνια, οι κοινωνικές εξελίξεις, συνδυαστικά με την τεχνολογική ανάπτυξη, επιτάχυναν σημαντικές αλλαγές στη ζωή και τις επιθυμίες των καταναλωτών, που πλέον αναζητούν προσωποποιημένες εμπειρίες για κάθε τους ανάγκη, σε κάθε διαφορετική στιγμή της ζωής τους. Δημιουργήσαμε το Public Group για να βρεθούμε κοντά τους, ακριβώς εκεί που μας χρειάζονται, με τα εργαλεία και τις υπηρεσίες που θα μας επιτρέψουν να βελτιώσουμε τη ζωή τους. Αντλώντας απ’ ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η ελληνική scale-up σκηνή αλλά και τις δυνατότητες που μας δίνει το δικό μας tech hub, το Public Next, αξιοποιούμε τα καλύτερα μυαλά και τις καλύτερες ιδέες, ώστε να κάνουμε την καινοτομία καθημερινότητα για τους πελάτες μας.

Έτσι θα συνεχίσουμε να είμαστε στο πλευρό όσων μας εμπιστεύονται για τις αγορές τους, διαμορφώνοντας μαζί τους το μέλλον του retail στην Ελλάδα και την Κύπρο».

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.