01 Μάι 2024
READING

H ολική επαναφορά της Adidas στην Ερμού

4 MIN READ

H ολική επαναφορά της Adidas στην Ερμού

H ολική επαναφορά της Adidas στην Ερμού

Νέα δεδομένα σε επίπεδο κτιρίου επιδιώκει να φέρει η Adidas, η οποία σήμερα ανοίγει και επίσημα το κεντρικό της κατάστημα στην Αθήνα και συγκεκριμένα στην οδό Ερμού 44, επιστρέφοντας ουσιαστικά στον εμπορικό δρόμο της πρωτεύουσας μετά από ένα εκτεταμένο χρονικό διάστημα απουσίας. Θυμίζουμε ότι το προηγούμενο κατάστημα στον κεντρικό δρόμο της πρωτεύουσας ήταν στον αριθμό 50, λίγα μόλις μέτρα από το σημερινό.

Άμεση η σύνδεση με την πόλη

Το νέο σημείο πώλησης έχει πολλά χαρακτηριστικά που το συνδέουν με την πόλη της Αθήνας, όπως είναι το graffiti δίπλα στη σκάλα του ισογείου, το οποίο εικονίζει χαρακτηριστικά της πρωτεύουσας, αλλά και ο χάρτης στην είσοδο του κτιρίου, ο οποίος προτείνει τέσσερις διαδρομές της πόλης για τους επισκέπτες. Οι διαδρομές αυτές έρχονται ουσιαστικά να προτείνουν τέσσερις διαφορετικές χιλιομετρικές αποστάσεις, μία προς την αρχαία αγορά, μία προς την Ακρόπολη, μία προς το Καλλιμάρμαρο Στάδιο και μία που προτείνει τον γύρο του ιστορικού κέντρου της Αθήνας. Αυτός ο διαδραστικός χάρτης διαθέτει τέσσερα διαφορετικά QR codes – ένα ανά διαδρομή -, τα οποία όταν σκανάρονται εμφανίζουν την διαδρομή στο smartphone του κάθε επισκέπτη.

Η Adidas μίσθωσε το συγκεκριμένο κατάστημα από την εταιρεία Κλούκινας-Λάππας, η οποία είναι εισηγμένη στο ελληνικό χρηματιστήριο και προχώρησε στην πλήρη ανακατασκευή του εσωτερικού, αφαιρώντας τις εκτεταμένες επιφάνειες γυψοσανίδας, που κάλυπταν τους τοίχους του προϋπάρχοντος καταστήματος Mothercare και αποκαλύπτοντας το εσωτερικό της τοιχοποιίας του καταστήματος και τον φέροντα οργανισμό από τσιμέντο.

Στο επίκεντρο η αθλητική σειρά της μάρκας

Στο νέο σημείο πώλησης προτάσσεται η διάθεση αθλητικών ειδών της μάρκας, διαχωρίζοντας ξεκάθαρα τις συλλογές ρούχων και υποδημάτων, σε σύγκριση με το κατάστημά της που βρίσκεται λίγα μέτρα πιο μακριά, επί της οδού Καλαμιώτου, όπου διατίθενται προϊόντα μόδας. Εξαίρεση αποτελούν τα αθλητικά προϊόντα μόδας της σχεδιάστριας Stella McCartney. Στο εσωτερικό του καταστήματος εφαρμόζεται και η πρακτική μετάδοσης μηνυμάτων που σχετίζονται με τον τομέα του ESG, με νέα που αφορούν καινούριες συλλογές της Adidas, αλλά και οτιδήποτε άλλο τυχόν θα ήθελε να προβάλει η εταιρεία ως μήνυμα προς τους επισκέπτες. Η προβολή των μηνυμάτων αυτών γίνεται μέσα από οριζόντια και κάθετα τοποθετημένα led bars.

Στην Ερμού 44, εκτός από τις σειρές των αθλητικών ειδών, διατίθενται οι σειρές ρουχισμού και παπουτσιών Parley που προέρχονται από ανακυκλωμένο πλαστικό, ενώ στο σύνολό του το κατάστημα εναρμονίζεται με τις δεσμεύσεις και τις αρχές βιωσιμότητας της μάρκας.

Η ιδιαιτερότητα του παλαιού κτιρίου

Η έναρξη λειτουργίας του καταστήματος μπορεί να καθυστέρησε μερικούς μήνες σε σχέση με τον αρχικό προγραμματισμό, αυτό όμως κυρίως οφείλεται στις ιδιαιτερότητες που παρουσιάζει ένα παλαιάς αρχικής κατασκευής ακίνητο, γεγονός που έκανε πιο απαιτητική τη διαδικασία και τις εργασίες ανακατασκευής του.

Μέσα από την επένδυση που έκανε η Adidas στην οδό Ερμού δίνεται το στίγμα της σύγχρονης, νέας μορφής καταστημάτων που επιδιώκει να φέρει στην επιφάνεια ο γερμανικός όμιλος αθλητικών ειδών όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε χώρες του εξωτερικού. Το κτίριο διαρθρώνεται σε ισόγειο, όπου εκτίθενται τα αθλητικά παπούτσια και ρούχα κατάλληλα για αθλητικές δραστηριότητες αλλά και η σειρά γυναικείων ρούχων – η σειρά κυκλοφορεί μόνο για γυναίκες – της Stella McCartney. Στον ημιώροφο η Adidas προβάλλει προϊόντα που σχετίζονται με τη βιώσιμη στρατηγική της, όπως για παράδειγμα παπούτσια Parley από ανακυκλωμένο πλαστικό αλλά και σχετικά βίντεο – μηνύματα, στην υφιστάμενη οθόνη προβολής. Στον τρίτο όροφο βρίσκει κανείς επίσης συλλογές αθλητικών ειδών αλλά και unisex συλλογές, οι οποίες εντάσσονται στην ευρύτερη φιλοσοφία της εταιρείας, να προάγει την ισότητα και την αποδοχή της διαφορετικότητας.

Διαβάστε ακόμα: Η μάχη Nike και Αdidas, η Ελλάδα και το μεγάλο κόλπο του reselling

Η omnichannel στρατηγική του νέου καταστήματος επικεντρώνεται στη δυνατότητα παραγγελιών μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματος και κατ’ επέκταση στην παραλαβή των προϊόντων με τη μέθοδο του click & collect από το κατάστημα. Σε επίπεδο loyalty, σε διάφορα σημεία του καταστήματος υπάρχουν QR κωδικοί που προσκαλούν τους καταναλωτές να σκανάρουν με το κινητό τους και να γίνουν μέλη στο adiClub, το club μελών της Adidas.

To ακίνητο της Ερμού 44 έχει επιφάνεια 884 τ.μ., με εμπορική αξία που ανέρχεται στα 12,03 εκατ. ευρώ. Η θέση του μάλιστα είναι τέτοια, που προηγείται στην κάθοδο της οδού Ερμού, των υπολοίπων μεγάλων παικτών αθλητικών ειδών που διατηρούν παρουσία εκεί, όπως της Intersport, της Athlete’s Foot, της Foot Locker. Θυμίζουμε ωστόσο ότι στην αρχή του δρόμου, ακριβώς απέναντι από την πλατεία Συντάγματος, βρίσκεται το κεντρικό κατάστημα της Nike, το οποίο αποτελεί ένα από τα έξι εναπομείναντα σε πανελλαδική βάση, μετά την αλλαγή στρατηγικής της μάρκας και το πέρασμα από τον όμιλο Folli Follie στον όμιλο Percassi.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.