02 Μάι 2024
READING

Γιατί η Prada επιστρέφει στο Πεκίνο

3 MIN READ

Γιατί η Prada επιστρέφει στο Πεκίνο

Γιατί η Prada επιστρέφει στο Πεκίνο

Ιδιαίτερη ώθηση στη δραστηριότητά της στην Κίνα έχει στα σχέδιά της η Prada, που δείχνει αποφασισμένη να εκμεταλλευτεί και να μεγιστοποιήσει την άνοδο που καταγράφουν οι πωλήσεις της τελευταία στη χώρα.

Έτσι, στις 5 Αυγούστου επιστρέφει μετά από 11 χρόνια στο Πεκίνο, όπου θα παρουσιάσει εκ νέου τη φθινοπωρινή συλλογή της του 2022, στο Prince Jun’s Mansion, ένα ξενοδοχείο που ήταν παλιότερα η κατοικία του πρίγκιπα Jun της δυναστείας των Qing.

To show θα πραγματοποιηθεί παρόλο που πριν λίγες μέρες ανακοινώθηκε νέο σκληρό lockdown σε τμήμα της Γούχαν, και ενώ μέχρι τον περασμένο μήνα, το 30% του δικτύου των καταστημάτων της Prada στην Κίνα ήταν κλειστό λόγω των lockdowns. Οι επικεφαλής του ομίλου αναγνωρίζουν τις συνέπειες της πολιτικής του μηδενικού κρούσματος και των lockdowns στις δραστηριότητες των brands, αλλά επιμένουν ότι οι προοπτικές είναι εξαιρετικές και, με την επίδειξη στο Πεκίνο αυτήν την εβδομάδα, φαίνεται ότι προσδοκούν να επανασυνδεθούν με το κινεζικό κοινό του οίκου και ότι θέλουν να το κάνουν τώρα, που βλέπουν ανάκαμψη του οίκου στη χώρα.

Η προσδοκία αυτή βρίσκεται σε συμφωνία με την τάση των μεγάλων οίκων να επενδύουν σημαντικά στην αγορά πολυτελείας της Κίνας, στην οποία εξακολουθούν να αναγνωρίζουν ισχυρή δυναμική, η οποία πιστεύουν προφανώς ότι θα ενισχυθεί όσο ξεπερνώνται τα lockdowns και η κατανάλωση επανέρχεται. Πλέον, μάλιστα, οι μεγάλες μάρκες δημιουργούν τοπικές ομάδες και διορίζουν επικεφαλής που εργάζονται με έδρα τους το κινεζικό έδαφος, ώστε να έχουν καλύτερη κατανόηση των αναγκών των Κινέζων καταναλωτών, καθώς έχει αποδειχθεί ότι οι δυτικές πρακτικές marketing δεν είναι εξίσου αποτελεσματικές στην Κίνα.

Αυτή η στρατηγική και θεαματική επιστροφή της Prada στο Πεκίνο, λοιπόν, έρχεται μετά την ανακοίνωση πολύ ικανοποιητικών επιδόσεων για την Prada Group για το πρώτο εξάμηνο του 2022, κατά το οποίο οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 26% και τα έσοδα κατά 22%. Έχοντας επιστρέψει στην κερδοφορία το οικονομικό έτος 2021, o όμιλος παραμένει πολύ αισιόδοξος για τη φετινή χρονιά, παρόλες της μακροοικονομικές προκλήσεις που δημιουργεί ο πόλεμος στην Ουκρανία και η συνεχιζόμενη κρίση του Covid-19 στην Κίνα. H αισιοδοξία δεν αφορά μόνο την Κίνα, αλλά και τις μακροπρόθεσμες στρατηγικές του για ανάπτυξη, καθώς και την εξέλιξη του τομέα του δερμάτινων αγαθών.

Ο CEO της Prada Group, Patrizio Bertelli, λέει ότι σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη παίζει η παγκόσμια παρουσία του brand και η γεωγραφική κατανομή των πωλήσεων. Τα πάνω από 600 καταστήματα του ομίλου θεωρεί ότι βοήθησαν το ιταλικό brand να μετριάσει τον αντίκτυπο των lockdowns στην Κίνα και τις συνέπειες των κυρώσεων στη Ρωσία.

Διαβάστε ακόμα: Πώς καινοτομεί η Κίνα στο σύγχρονο λιανεμπόριο

Σημειώνεται ακόμα ότι το δεύτερο εξάμηνο ξεκίνησε δυναμικά και εν μέρει αυτό οφείλεται στη βελτιωμένη εικόνα από την Κίνα. Αναγνωρίζεται ωστόσο ότι η κατάσταση, εξαιτίας των lockdowns παραμένει κάπως ασταθής, καθώς και ότι η κινεζική αγορά δεν έχει επιστρέψει στην κανονικότητα, ενώ η ζήτηση ποικίλλει ανάλογα με την πόλη και την περιοχή. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι η επίδειξη στο Πεκίνο δε θα πραγματοποιηθεί.

Ο όμιλος βοηθήθηκε ακόμα από την επιστροφή των Αμερικανών τουριστών στην Ευρώπη, αλλά και από τις υψηλότερες μέσες τιμές, αφού, όπως λένε από τον όμιλο, υπάρχει μια «πολύ υγιής ισορροπία» ανάμεσα στην άνοδο των τιμών και τον όγκο των πωλήσεων.

Με πληροφορίες από WWD
Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.