03 Μάι 2024
READING

Οι Millennials είναι οι κορυφαίοι καταναλωτές resale

3 MIN READ

Οι Millennials είναι οι κορυφαίοι καταναλωτές resale

Οι Millennials είναι οι κορυφαίοι καταναλωτές resale

Η διαδικτυακή πλατφόρμα μεταπώλησης The RealReal, με περισσότερα από 28 εκατομμύρια μέλη, δημοσίευσε την τελευταία έκθεση μεταπώλησης πολυτελών αντικειμένων 2022.

Σύμφωνα με την πλατφόρμα, η συμπεριφορά των καταναλωτών έχει σημειώσει μια απότομη αλλαγή κατά το τελευταίο έτος, όσον αφορά στην αποδοχή της αγοράς μεταπώλησης, με μια σειρά από δημογραφικές ομάδες να γίνονται ολοένα και πιο προσεκτικές σχετικά με το πού ψωνίζουν.

“Σε έναν κόσμο που είναι γεμάτος με το άγνωστο και το απροσδόκητο, οι καταναλωτές βρίσκουν την αξιοπιστία και τη δυνατότητα της ανακάλυψης στην αγορά μεταχειρισμένων”, δηλώνει η εταιρεία.

Σύμφωνα με την έκθεση, η μεγαλύτερη αύξηση επισκεψιμότητας μεταξύ όλων των ομάδων ήταν αυτή της Gen Z, με τις επισκέψεις της στον ιστότοπο να αυξάνονται κατά 35%. Ωστόσο, οι Millennials αναδείχθηκαν ως η γενιά με το υψηλότερο ποσοστό υιοθέτησης της αγοράς μεταπώλησης, αντιπροσωπεύοντας τόσο τον μεγαλύτερο όγκο αγοραστών, όσο και πωλητών στην πλατφόρμα.

Από την άλλη, η γενιά X ήταν εκείνη που πούλησε τα περισσότερα αντικείμενα από κάθε άλλη ομάδα καταναλωτών, πουλώντας 25% περισσότερα αντικείμενα σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

Η The RealReal δήλωσε ότι υπαρχει αύξηση 27% σε αυτούς που είναι εξοικειωμένοι με τη μεταπώληση σε σχέση με πέρυσι, με τη βάση των μελών της να αυξάνεται επίσης κατά 23% το πρώτο εξάμηνο του 2022, με 5,3 εκατομμύρια νέους χρήστες να εντάσσονται στην πλατφόρμα από το 2021. Επίσης οι αγοραστές αγοράζουν 44% περισσότερ αντικείμενα, κυρίως vintage και συλλεκτικά.

“Ανάμεσα στους περιορισμούς της προσφοράς στην πρωτογενή αγορά, τα προβλήματα του πληθωρισμού και την επιτάχυνση της κλιματικής κρίσης, οι αγοραστές και οι μεταπωλητές βλέπουν την οικονομική, περιβαλλοντική και συναισθηματική αξία της μεταπώλησης”, σύμφωνα με έκθεση της The RealReal.Και συνέχισε πως “Μέσω της μεταπώλησης, οι καταναλωτές γίνονται όλο και πιο ενημερωμένοι, εξερευνούν νέους τομείς επενδύσεων και ασχολούνται με την κυκλικότητα περισσότερο από ποτέ”.

Σύμφωνα με έρευνα της GlobalData, για λογαριασμό της άλλης μεγάλης πλατφόρμας μεταχειρισμένων ρούχων ThredUp, η παγκόσμια αγορά second-hand ρούχων θα έχει μεγαλώσει, μέχρι το 2026, κατά 127%, δηλαδή 3 φορές ταχύτερα από τον τομέα της λιανικής ρούχων συνολικά, ενώ στις ΗΠΑ, όπου η ανάπτυξη του συγκεκριμένου τομέα υπολογίστηκε σε 32% το 2021, η αύξηση αυτή θα αγγίξει τα 82 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2026, που αντιστοιχεί σε 16 φορές ταχύτερη άνοδο σε σύγκριση με την ανάπτυξη του συνόλου της αγοράς μόδας.

Καθώς όλο και περισσότεροι καταναλωτές στρέφονται στα μεταχειρισμένα ρούχα, και ειδικά οι νεότερες ηλικίες, που αναζητούν “pre-loved” θησαυρούς στυλ, με μια διάθεση όχι μόνο οικονομίας, αλλά ενισχυμένη και από νοσταλγία και αγάπη για το vintage, φαίνεται πως ανοίγουν νέες ευκαιρίες για τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της second-hand ένδυσης.

Αυτό έρχεται να επιβεβαιώσει και το ποσοστό του 62% των Millennials και Gen Z-ers που δηλώνουν ότι, πριν αγοράσουν κάτι καινούριο, αναζητούν να εξαντλήσουν τις δυνατότητές τους να βρουν ένα second-hand κομμάτι. Επιπλέον, μεγάλο μέρος του καταναλωτικού κοινού δείχνει πως σταδιακά στρέφεται σε πιο βιώσιμες επιλογές, και η αγορά second-hand αποτελεί μια εναλλακτική συντονισμένη με τις αρχές της κυκλικής οικονομίας.

Με πληροφορίες από το Fashion United

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.