01 Μάι 2024
READING

Η McCain Foods οραματίζεται το μέλλον της γεωργίας στο Roblox

5 MIN READ

Η McCain Foods οραματίζεται το μέλλον της γεωργίας στο Roblox

Η McCain Foods οραματίζεται το μέλλον της γεωργίας στο Roblox

Η McCain Foods προσπαθεί να προσελκύσει τους καταναλωτές της Gen Z για να τους μεταδώσει την αξία της βιωσιμότητας και της αειφορίας στη γεωργία και τα τρόφιμα. Για να το πετύχει αυτό, η καναδική πολυεθνική εταιρεία κατεψυγμένων τροφίμων φιλοδοξεί να τους προσεγγίσει εκεί ακριβώς όπου βρίσκονται, στα παιχνίδια και τις ψηφιακές πλατφόρμες. Βασικό της όχημα, η νέα στρατηγική marketing που βασίζεται στο νέο της προϊόν Regen Fries και το δωρεάν παιχνίδι Farms of the Future στο Roblox.

Η McCain Foods, ο μεγαλύτερος κατασκευαστής κατεψυγμένων προϊόντων πατάτας διεθνώς, εισέρχεται στο metaverse και παρουσιάζει τις Regen Fries, ένα νέο προϊόν που παράγει στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της #SaveOurSoil. Σύμφωνα με τις βιώσιμες προδιαγραφές της, παρασκευάζεται με πατάτες που καλλιεργούνται με μεθόδους αναγεννητικής γεωργίας που ανανεώνουν την υγεία του εδάφους, βελτιώνουν τη βιοποικιλότητα και ενισχύουν την ανθεκτικότητα των συνεργαζόμενων αγροκτημάτων στην κλιματική αλλαγή.

Η αναγεννητική γεωργία αφορά την προσέγγιση διατήρησης και αποκατάστασης των συστημάτων διατροφής και γεωργίας. Επικεντρώνεται στην αναγέννηση του επιφανειακού εδάφους, στην αύξηση της βιοποικιλότητας, στη βελτίωση του κύκλου του νερού, στην ενίσχυση του οικοσυστήματος, στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και στην ενίσχυση της υγείας και της ζωτικότητας του εδάφους των γεωργικών καλλιεργειών μέσω της μείωσης του άνθρακα στην ατμόσφαιρα και στο έδαφος. Καθώς βελτιώνεται η υγεία του εδάφους, οι απαιτήσεις μπορεί να μειωθούν και οι αποδόσεις των καλλιεργειών μπορεί να αυξηθούν, καθώς τα εδάφη είναι πιο ανθεκτικά απέναντι σε ακραίες καιρικές συνθήκες και φιλοξενούν λιγότερα παράσιτα και παθογόνα. Πρόκειται για τη μόνη σχεδόν διαθέσιμη πρακτική που λειτουργεί σήμερα για την μείωση των αερίων του θερμοκηπίου που βρίσκονται ήδη στην ατμόσφαιρα, κυρίως μέσω της καλλιέργειας και της φροντίδας των δασών και των μόνιμων πολυετών βοσκοτόπων και λιβαδιών. 

Διαβάστε ακόμα: Η Knorr της Unilever σχεδιάζει 50 έργα αναγεννητικής γεωργίας στην επόμενη πενταετία

Το συγκεκριμένο καλλιεργητικό μοντέλο μπορεί να συμβάλει στην αναστροφή της κλιματικής αλλαγής και όσες επιχειρήσεις επενδύουν σ’ αυτό, βρίσκονται σε προνομιακή θέση για να έχουν σημαντικό κοινωνικό αντίκτυπο. Χτίζοντας αλυσίδες εφοδιασμού που έχουν τις ρίζες τους σε αυτές τις ολιστικές πρακτικές διαχείρισης της γης, οι μάρκες μπορούν να διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο στη διάσωση της υγείας του πλανήτη μας.

Έτσι μετά την PepsiCo, την Unilever, την Diageo και την Nestlé, ήρθε η σειρά της καναδικής εταιρείας να δεσμευτεί περαιτέρω για να επαναπροσεγγίσει τους παραδοσιακούς τρόπους καλλιέργειας πατάτας που είναι επωφελείς τόσο για τον πλανήτη όσο και για τις κοινότητες των καλλιεργητών με τις οποίες συνεργάζεται. Η επαναπροσέγγιση αυτή αποτελεί μέρος της παγκόσμιας δέσμευσής της που φέρει το όνομα “#SaveOurSoil” να εφαρμόσει αναγεννητικές γεωργικές πρακτικές στο 100% των πατατοκαλλιεργειών της έως το τέλος του 2030 σε όλο τον κόσμο. Με την πεποίθηση ότι η αναγεννητική γεωργία είναι ζωτικής σημασίας στην προσπάθεια να γίνει το παγκόσμιο σύστημα τροφίμων πιο βιώσιμο, η εταιρεία συνεργάζεται με τους αγρότες αλλά και τους καταναλωτές, προκειμένου να επικοινωνήσει τα πλεονεκτήματα και την αναγκαιότητα των συγκεκριμένων πρακτικών καλλιέργειας.

Με το βλέμμα στο μέλλον της γεωργίας και των νέων καλλιεργητικών πρακτικών, η McCain με το πρόγραμμά της #SaveOurSoil εστιάζει το ενδιαφέρον της στις δυνατότητες εκπαίδευσης που έχουν οι Gen Z-ers, ως οι βασικοί εκπρόσωποι των νεότερων καταναλωτών. Για το λόγο αυτό αποφάσισε να δομήσει μια νέα, ψηφιακή στρατηγική για να προωθήσει το νέο βιώσιμο προϊόν της, Regen Fries, στους χώρους όπου ήδη απολαμβάνουν να περνούν χρόνο. Στη δημοφιλή πλατφόρμα του Roblox και στο πρώτο εστιατόριο με θέμα τα NFTs, το Bored & Hungry, η McCain παρέχει ένα βήμα στο νεότερο κοινό να κατανοήσει καλύτερα τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει αυτή την στιγμή η αγροτική κοινότητα και τα οφέλη της αναγεννητικής γεωργίας.

Το δωρεάν παιχνίδι Farms of the Future, ενσωματωμένο στο Livetopia, έναν από τους δέκα κορυφαίους τίτλους Roblox, επιτρέπει στους παίκτες να καλλιεργούν πατάτες χρησιμοποιώντας αναγεννητικές μεθόδους καλλιέργειας που βελτιώνουν και αποκαθιστούν την υγεία του εδάφους. Οι παίκτες ανταμείβονται όταν εφαρμόζουν αναγεννητικές πρακτικές όπως η εδαφοκάλυψη, η ενσωμάτωση των ζώων μέσω εκ περιτροπής βόσκησης και η ενθάρρυνση της βιοποικιλότητας.

Διαβάστε ακόμα: O όμιλος PepsiCo στηρίζει την αναγεννητική γεωργία

Αντικατοπτρίζοντας τη δημοφιλία των κρυπτονομισμάτων και του βιωματικού marketing, η εταιρεία έχει επίσης συνεργαστεί με το εστιατόριο Bored & Hungry, ένα εστιατόριο με έδρα το Long Beach της Καλιφόρνια, το οποίο υποστηρίζεται από τον ψηφιακό επισιτιστικό όμιλο Food Fighters Universe. Έως τις 18 Νοεμβρίου, το συγκεκριμένο εστιατόριο θα σερβίρει McCain Regen Fries, ενώ αναμένεται να δημιουργηθούν pop-up diners στο Λονδίνο και το Τορόντο όπου θα προσφέρεται το νέο προϊόν.

Είναι σημαντικό οι καταναλωτές της Gen Z να προσεγγιστούν με το σωστό μήνυμα, στη σωστή τοποθεσία, στις σωστές στιγμές δεκτικότητας. Αυτό θα είναι σημαντικό για την ευαισθητοποίησή τους προκειμένου να οικοδομηθεί ένα πιο βιώσιμο σύστημα τροφίμων. Ο συνδυασμός του παιχνιδιού Farms of the Future και της συνεργασίας με το Bored & Hungry είναι ένας βιωματικός και διασκεδαστικός τρόπος να επικοινωνηθεί αποτελεσματικά το μήνυμα της αλλαγής. Καθώς βαδίζουμε προς το 2030, η πρωτοβουλία #SaveOurSoil είναι μια σημαντική προσπάθεια για τη συγκρότηση μιας κοινότητας από ευαισθητοποιμένους νέους καταναλωτές που θα εστιάσει το ενδιαφέρον της σε ένα μέλλον βιώσιμης γεωργίας, παγκοσμίως.

Με πληροφορίες από Marketing Dive | AdWeek

Photo: McCain Foods

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.