18 Ιούν 2024
READING

Το Amazon και η Apple επιστρέφουν στο Twitter

3 MIN READ

Το Amazon και η Apple επιστρέφουν στο Twitter

Το Amazon και η Apple επιστρέφουν στο Twitter

Το “νέο” Twitter είναι γεγονός και ο πρώτος μήνας ηγεσίας του Elon Musk ήταν, το λιγότερο, ταραχώδης. Οι μαζικές απολύσεις έδωσαν τη σκυτάλη στις μαζικές παραιτήσεις του εναπομείναντος προσωπικού, το οποίο τρομοκρατήθηκε από τις προσδοκίες της νέας ηγεσίας σχετικά με τις συνθήκες εργασίας, οδηγώντας σε προσωρινό κλείσιμο των γραφείων.

Εν τω μεταξύ, οι αλλαγές που έχουν γίνει στο Twitter, αποδείχθηκαν τοξικές για πολλές από τις μεγαλύτερες διαφημιστικές υπηρεσίες της πλατφόρμας, ήδη από την πρώτη εβδομάδα του Elon Musk στο νέο του ρόλο ως ιδιοκτήτης. Όλο και περισσότερες εταιρείες δεν δίστασαν να διακόψουν τις διαφημιστικές τους καμπάνιες, βρισκόμενες σε βαθιά αμηχανία για τις εξελίξεις και ανησυχώντας ότι θα εμφανίζεται ακατάλληλο περιεχόμενο δίπλα στις διαφημίσεις τους.

Διαβάστε ακόμα: Πώς αντιμετωπίζουν την πανωλεθρία του Twitter οι διαχειριστές των social media

Σύμφωνα με μια έκθεση του ερευνητικού κέντρου Media Matters for America, οι μισοί από τους 100 κορυφαίους διαφημιστές του Twitter, από την Coca-Cola έως την American Express και τη Chevrolet -οι οποίοι δαπάνησαν συνολικά σχεδόν 2 δισεκατομμύρια ευρώ σε διαφημίσεις στην πλατφόρμα από το 2020- φαίνεται να έχουν σταματήσει να διαφημίζονται εκεί.

Τώρα, αποδεικνύεται πως κάποιες από αυτές τις εταιρείες έχουν δεύτερες σκέψεις. Την προηγούμενη εβδομάδα, το blog Platformer News επικαλέστηκε αποκλειστικές πληροφορίες και έγραψε στο Twitter ότι το Amazon σχεδιάζει να επιστρέψει στην ενεργό δράση και στο διαφημιστικό του πρόγραμμα στο Twitter ενισχύοντάς το με 100 εκατομμύρια δολάρια ετησίως. Το μόνο που απομένει για τις σχετικές ανακοινώσεις του κορυφαίου διαδικτυακού retailer, είναι ότι περιμένει “κάποιες βελτιώσεις ασφαλείας” στην πλατφόρμα διαφημίσεων του Twitter πριν επιστρέψει.

Και επειδή όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά, φαίνεται ότι οι πληροφορίες αυτές έχουν βάση. Η είδηση έρχεται μία ημέρα αφότου ο Elon Musk δήλωσε ότι η Apple επέστρεψε στην πλατφόρμα. Κατά τη διάρκεια μιας συνομιλίας στο Twitter Spaces, μάλιστα, ο δισεκατομμυριούχος ανακοίνωσε ότι η Apple παραμένει ο μεγαλύτερος διαφημιστής στο Twitter και έχει επαναφέρει πλήρως τις διαφημίσεις της στην πλατφόρμα.

Μόλις μία εβδομάδα νωρίτερα πάντως, ο νέος ιδιοκτήτης του Twitter είχε βάλει στο μάτι την Apple, με τον ισχυρισμό ότι απείλησε να “αποκρύψει” το Twitter από το App Store και υπονοώντας ότι η αμερικάνικη εταιρεία τεχνολογίας ενδέχεται να λάβει μέτρα κατά της εφαρμογής ως απάντηση στις αλλαγές που έκανε ο Musk. Δεν δίστασε επίσης να επισημάνει ότι η Apple έχει αποσύρει το μεγαλύτερο μέρος των διαφημίσεών της στην πλατφόρμα.

Διαβάστε ακόμα: Ο Musk κάνει στο Twitter ό,τι έκανε στην Tesla και τη SpaceX

Οι εξελίξεις αυτές ακολουθούν ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έστειλε το Twitter λίγες μέρες νωρίτερα σε διαφημιστικές εταιρείες προσφέροντας στους διαφημιζόμενους κίνητρα για να αυξήσουν τις δαπάνες τους, σε μια ύστατη προσπάθεια να δώσει νέα ώθηση στις δραστηριότητές του. Το Twitter χαρακτήρισε την προσφορά ως το μεγαλύτερο κίνητρο για διαφημιστές που έχει δοθεί ποτέ στην ιστορία του.

Το email ανέφερε, ότι οι εταιρείες που διαφημίζονται στην αμερικανική αγορά και δαπανούν περισσότερα από 500.000 δολάρια, θα δουν το ποσό αυτό να καλύπτεται από το Twitter – μέχρι ένα ανώτατο όριο 1 εκατομμυρίου δολαρίων. Ορισμένες μάρκες συμφώνησαν να διαφημιστούν μόνο για σημαντικά γεγονότα, όπως το Super Bowl, αφού είχαν ρήτρες στα συμβόλαιά τους.

Πάντως, ενώ η επιστροφή των διαφημιστών μπορεί να είναι καλή είδηση για το Twitter, εσωτερικές πηγές δήλωσαν στους Times ότι τα διαφημιστικά έσοδα την τελευταία εβδομάδα του Νοεμβρίου, ήταν 80% χαμηλότερα από τις προσδοκίες. Ενώ τόσο η Apple, όσο και το Amazon, τηρούν σιγή ιχθύος.

Με πληροφορίες από Business Insider

Photo: Twitter | Unsplash

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.