02 Μάι 2024
READING

Στην INTERSPORT σβήνουν τα φώτα.Όχι τώρα, πάντα!

3 MIN READ

Στην INTERSPORT σβήνουν τα φώτα.Όχι τώρα, πάντα!

Στην INTERSPORT σβήνουν τα φώτα.Όχι τώρα, πάντα!

Όλοι μας ζήσαμε και συνεχίζουμε να βιώνουμε την ενεργειακή κρίση, γεγονός που μας έκανε να σκεφτούμε ξανά τόσο τον τρόπο που χρησιμοποιούμε την ενέργεια όσο και την ευθύνη που έχουμε. Για μια κοινωνία και έναν πλανήτη με επάρκεια σε ενέργεια και πόρους που δεν είναι ανεξάντλητοι.

Οι πολίτες που ταυτόχρονα είναι και πελάτες αναμένουν από τις εταιρείες να δείξουν υπευθυνότητα στην διαχείριση της ενέργειας και στον τρόπο που αντιδρούν σε θέματα που αφορούν το περιβάλλον και τους πόρους του.

Μια από τις εταιρείες που αντέδρασαν άμεσα σε αυτή την κρίση που απασχολεί όλο τον κόσμο είναι η INTERSPORT που παραμένει πιστή στις αξίες και το όραμά της για έναν καλύτερο πλανήτη για όλους. 

Με στραμμένο το βλέμμα στις ανάγκες της σύγχρονης εποχής για δράσεις που αφορούν την προστασία του περιβάλλοντος, η INTERSPORT ξεκίνησε χρόνια πριν από μία απλή κίνηση, μεγάλης αξίας.

Αυτό που έκανε η εταιρεία ήταν όταν η μέρα τελείωνε και τα καταστήματα της έκλειναν, να σβήνει τα φώτα. Πιο συγκεκριμένα, οι φωτεινές πινακίδες των καταστημάτων ανοίγουν στις 17.30 μ.μ. και σβήνουν στις 21.30 μ.μ. ενώ οι οθόνες σβήνουν κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Και αυτό η εταιρεία το έκανε με στόχο να οδεύσει σε ένα βιώσιμο μέλλον με καθημερινές πράξεις. Με μια σειρά από ενέργειες, όπως να κλείνει τα φώτα και να προχωρά στην πλήρη κατάργηση της πλαστικής σακούλας στα καταστήματά της,  αντκαθιστώντας την μόνο με ανακυκλώσιμες χάρτινες σακούλες. Αλλά δεν σταμάτησε σε αυτά. Η INTERSPORT διαθέτει προϊόντα που προωθούν ένα βιώσιμο τρόπο ζωής (προϊόντα από ανακυκλωμένα και βιώσιμα υλικά) τα οποία είναι διαθέσιμα σε sustainable corners αλλά και online σε ξεχωριστά tabs για τη στοχευμένη ενημέρωση των πελατών της.

Επιπρόσθετα η εταιρεία χρησιμοποιεί συσκευασίες από ανακυκλώσιμα υλικά για τις online παραγγελίες της, ενώ κατευθύνει τις παραγγελίες που πραγμτοποιούνται μέσω του e-shop της προς εκπλήρωση από το απόθεμα των καταστημάτων καταστήματος που βρίσκονται πιο κοντά στον πελάτη μειώνοντας έτσι το “last mile”. Έχει προχωρήσει σε αντικατάσταση των χάρτινων κιβωτίων με επαναχρησιμοποιούμενα πλαστικά για τη μεταφορά των εμπορευμάτων από την κεντρική αποθήκη προς τα καταστήματα της Αττικής, της Θεσσαλονίκη, της Πάτρας, των Τρικάλων και της Κοζάνης με στόχο να συμβάλλει αποφασιστικά στην μείωση της επιβάρυνσης του περιβάλλοντος.

Την ίδια στιγμή επενδύει στη δημιουργία eco-friendly καταστημάτων, με την αρχή να πραγματοποιείται στο νέο κατάστημα της INTERSPORT στο RIVER WEST Mall Athens, το οποίο αποτελεί τον προπομπό για ένα νέο μοντέλο καταστημάτων που έχει ως κεντρικό πυλώνα το sustainability. Με στόχο τη διαρκή ενίσχυση της eco-ανάπτυξης, οι πελάτες θα έχουν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με τις sustainable συλλογές των brands αλλά και να συμμετέχουν ενεργά ανακυκλώνοντας παλιά ρούχα & παπούτσια σε ειδικά διαμορφωμένους κάδους.

Η εξοικονόμηση ενέργειας και ο σεβασμός στο περιβάλλον αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα για την INTERSPORT. Το αποδεικνύει καθημερινά, από την πιο μικρή μέχρι την πιο μεγάλη eco-friendly πράξη της. Γιατί για την INTERSPORT αυτή είναι η υπεύθυνη στάση για το μέλλον του πλανήτη και για τις επόμενες γενιές.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.