02 Μάι 2024
READING

Γιατί τα κρυπτονομίσματα και το Metaverse δεν μπορούν να υπάρξουν το ένα χωρίς το άλλο

3 MIN READ

Γιατί τα κρυπτονομίσματα και το Metaverse δεν μπορούν να υπάρξουν το ένα χωρίς το άλλο

Γιατί τα κρυπτονομίσματα και το Metaverse δεν μπορούν να υπάρξουν το ένα χωρίς το άλλο

Μελέτες σχετικά με το metaverse έχουν δείξει ότι υπάρχει σύγχυση από τους καταναλωτές σχετικά με το τι πραγματικά είναι. Προβληματίζονται σχετικά με το αν είναι ένας εικονικός κόσμος ή πολλαπλοί κόσμοι και αν έχει ουσιαστική χρησιμότητα.

Παρόμοια οι άνθρωποι προβληματίζονται σχετικά με το κρυπτονόμισμα, αν είναι μια τρομερή επένδυση ή μια απίστευτη ευκαιρία, αν είναι το μέλλον ή αν είναι απλώς μια μόδα.

Αυτή τη στιγμή η κρυπτογράφηση είναι μια πραγματικότητα, με τους περισσότερους να τη θεωρούν επένδυση, παρά μορφή νομίσματος. Ακόμη και αν θεωρείται νόμιμο χρήμα μόνο σε δύο χώρες, τα κρυπτονομίσματα μετατρέπονται σταδιακά σε μία νόμιμη πηγή χρηματοδότησης, ώστε να πραγματοποιούνται συναλλαγές στον πραγματικό κόσμο σε εκατομμύρια εμπόρους. Το 76% των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων δηλώνουν ότι αναμένουν να χρησιμοποιήσουν την κρυπτογράφηση μέσα στα επόμενα τρία χρόνια, εφόσον διαθέτει το κατάλληλο ρυθμιστικό πλαίσιο. Από την άλλη πλευρά, το Metaverse είναι τεχνικά ακόμα ένα όραμα.

Ενώ ορισμένοι ειδικοί πιστεύουν ότι το Metaverse θα χρειαστεί το κρυπτονόμισμα για να επιβιώσει, αυτό που φαίνεται πιο πιθανό, τουλάχιστον στη σημερινή πραγματικότητα, είναι ότι το κρυπτονόμισμα θα πρέπει να περιμένει το Metaverse για να ευδοκιμήσει ως νόμισμα.

Σύμφωνα με έρευνες, το 2021 το 21% του παγκόσμιου πληθυσμού δήλωσε ότι κατέχει κρυπτονόμισμα, ενώ σήμερα το Coinmarketcap απαριθμεί 9931 κρυπτονομίσματα, που ανταλλάσσονται σε 293 ανταλλακτήρια. Υπάρχουν περίπου 19, ενεργά και μη, έργα Metaverse, καθένα από τα οποία λειτουργεί με το δικό του κρυπτονόμισμα.

Παρόλο που τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι το κρυπτονόμισμα και το Metaverse έχουν κοινά οφέλη, δεν αλληλεξαρτώνται μεταξύ τους.

Οι καταναλωτές που θέλουν να αγοράσουν οποιοδήποτε εικονικό προϊόν στα τωρινά αναπτυσσόμενα έργα του Metaverse, μπορούν να χρησιμοποιήσουν μια κανονική πιστωτική κάρτα.

Αντίθετα, για την αγορά οποιουδήποτε φυσικού προϊόντος, δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν κρυπτονόμισμα, τουλάχιστον προς το παρόν. Το μεγαλύτερο εμπόδιο στην εφαρμογή είναι ο τεράστιος αριθμός κρυπτονομισμάτων στην αγορά. Ένα άλλο ζήτημα είναι ότι όσο το κρυπτονόμισμα δεν έχει ουσιαστική χρησιμότητα, δεν έχει και ουσιαστική αξία. Η χρησιμότητα δίνει αξία σε κάτι.

Στο Metaverse οι άνθρωποι μπορεί να αρχίσουν να αισθάνονται άνετα με τη χρήση της κρυπτογράφησης. Καθώς όλο και περισσότεροι καταναλωτές αρχίζουν να εξερευνούν το Metaverse, θα θέλουν να χρησιμοποιούν το νόμισμα της επιλογής τους σε κάθε εικονικό περιβάλλον. Αρχίζοντας να βάζουν κρυπτονομίσματα στα “πορτοφόλια” τους και να τα χρησιμοποιούν για να πληρώνουν για εικονικές αγορές, αυξάνεται η πιθανότητα να εισχωρήσουν και στο εμπόριο του πραγματικού κόσμου.

Ορισμένοι ειδικοί συνεχίζουν να υποστηρίζουν ότι η κρυπτογράφηση δεν θα υιοθετηθεί ποτέ στο φυσικό εμπόριο. Από την άλλη, πολλές οικονομικές εκτιμήσεις, από χώρες σε όλο τον κόσμο, προβλέπουν κοινωνίες χωρίς μετρητά το αργότερο μέχρι το 2030.

 

Με πληροφορίες από το Fast Company.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.